Skocz do zawartości

[amortyzator] mocny amor do 1000 pln.

Gość ppp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio skrzywiłem axela elite i chciałbym kupić jakiś inny ( naprawdę mocny! )

ważę 78 kg jeżdżę ostre xc. Co polecacie.

Napisano

Ja również myślałem o mx comp.

Dzięki

Gość RafalB_work
Napisano

Pomykac mozesz ale na pewno sie rozkraczy po paru miesiacach.

Na to musisz brac poprawke, do tego odpowiedni jest Dirt Jumper.

Minusem jest niestety spora waga ok 3kg.

Lekkie bombery powietrzne X-fly,z2 atom, marathon sa wyczesane jezeli idzie o street-trial ale jezeli nie jestes sponsorowany lub nie cierpisz na nadmiar gotowki to stosunkowo szybko sie rozpadna, szczegolnie przy braku techniki.

Cos za cos i albo waga albo wytrzymalosc.

Zerknij na postac Ryan'a Leech'a ;)

http://www.ryanleech.com

Napisano

Jakuben, No MX Comp najlepszy raczej nie będzie. Za delikatne to to, do streetu to już na pewno :!: Jednak lepiej kupić Dirt Jumpera. Lepszy jest w tych zastosowaniach, albo jakiś typowo FR'owy, np. DropOff'a, albo cusik ::smile::

Napisano

RafaleB_work postaci Leech'a nie musisz mi przedstawiać bo znam go dobrze z Manifesto :wink:

Problem jest taki ze potrzebny mi mocny amor,posiadający piwoty,o skoku do 100 mm i przystępny cenowo do 800 zł.Pomyślałem ze MX Comp moze by sie nadał gdyż odpowiada mi technicznie(skok,piwoty)no ale to jest amor do XC więc jego wytrzymałość nie jest największa :-(

Napisano

Duro zdecydowanie odpada no chyba ze nie bedzie kasiory to trzeba bedzie kupic duracza 100 mm i na takim zapodawać.Myślałem o jakimś uzywanym black'u ale słyszałem ze ich praca nie jest najlepsza :-(

Napisano

No ja natomiast słyszalem że są takie mułowate.Ile w tym prawdy :?:Ja nie wiem bo nie jeździłem na blackach i nie mialem okazji ich testować

Napisano

Psylo SL z u-turnem z allegro (motor44)

albo

Duke XC u-turn / air (zalezy, czy ci zalezy na wadze. jesli chcesz go do enduro i lejesz na wage to bierzesz duke'a xc z uturnem i ew tylko wymieniasz sprezyny na twardsze

psylopata to najlepsze wyjscie.

• 2 tygodnie później...
  • 3 lata później...
Napisano

Zamierzam zmienić w końcu mojego zdezelowanego suntoura na jakiś lepszy amorek. Tutaj pojawia sie pytanie i masa dylematów. Szukam dobrego amorka. DO 1000zł (moze uda mi sie na rebe wyciagnąć to wtedy dylemat zniknie) AMor musi miec pivoty. Myślę o reconie? Torze? Lub R7 ? Dodam jeszcze ze ważę koło 85 kg. (szukałem troche na forum ale nie znalazłem podobnego tematu:P)

Napisano

jest bardzo wiele tematów dotyczących r7 reby recona czy tory. włącznie z rozważaniami na temat przydatności tychże dla użytkowników o twojej wadze.

Napisano

Ja bym nawet używke kupił ;-) Da się czasami dostać od uczciwego allegrowicza z małym przebiegiem :-P

Napisano

R7 sobie chyba możesz odpuścić przy tej wadze. Natomiast skoro uwzględniasz ten amor to szukasz czegoś do ścigania.

Najfajniejsza propozycja jaką znalazłem na allegro i nie jest to Reba to Marcok Marathon Race

http://www.allegro.pl/item564050673_marzoc..._z_manetka.html

Trochę przekracza Twój budżet (pewnie dało by się dogadać cenę) i ma skok 80 więc nie wiem jak będzie wyglądała geometria Twojego roweru.

Szczerze mówiąc sam bym z chęcią sobie coś takiego do swojego roweru do XC założył (tez wazę 85 kg) jeśli by miało skok 100. Bo sprzęt jest najwyższa klasa (najwyższy model Marzocchi do XC).

Jeśli 100 to nieśmiałe propozycje dotyczące cięższych sprzętów (innych niż wcześniej podane).

http://www.allegro.pl/item566006942_amorty...tst2_c_100.html

(jak dla mnie strasznie brzydki rocznik)

http://www.allegro.pl/item562384766_marzoc...an_idealny.html

(zdecydowanie ładniejszy ale sporo cięższy rocznik)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Witam. Mam problem z wybraniem przedniego amorka pode mnie. na razie zastanawiam się nad Rock Shox TORA ale nie wiem która będzie najlepsza pode mnie i czy nie lepiej będzie przy mojej wadze dołorzyć trochę grosza i kupić REBE. Amorek ma być pod hamulce tarczowe.

Amorek ma być użytkowany w niezbyt ciężkim terenie. Bardzo proszę o wszelkie sugestie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...