Skocz do zawartości

[jaki amortyzator do latania] drop off vs. junior T vs. Sherman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam.

zamierzam zamienic pike na cos innego/wyższego.

Sądzę ze najlepszy bylby drop off ze wzgledu na moja wage (66kg) oraz jego dwie komory powietrzne dzieki ktorym bedzie zawsze idealnej twardosci.

wiem tez ze bomber jest na wage ok 80kg wiec za twardy. Shermana upatrzylem w dwupolce i tez pytanie.

i tu pytania me:

1. jak jest z pracą i wytrzymaloscia tego drop off-a??

2. junior bedzie duzo za twardy??

3. i tak samo w stosunku shermana w dwupolce jak z drop off-em. jak z jego praca i wytrzymaloscia oraz czym sie rozni od egzemplaza z jedną puleczką??

4. ogolem ktory amor najlepiej wsadzic do krossa signa fr2 ??

najbardziej interesuje mnie drop off wiec tutaj szczegolnie najlepiej sie wglebic;)

pozdrawiam.

Napisano

Ja moge powiedzec ze dropoff jest raczej kiepskim amorkiem, junior bylby lepszy, ale musisz znalzc najwyzszy model w tedy bedzie git. Aczkolwiek ja bym radzil np rs damain

Napisano

nad rs-em tez myslalem. patrzylem glownie na dwie poleczki ale w sumie to poza wygladem nie jest lepszy...

troche kiepsko ze junior twarde sprezyny.

a wracajac do tematu jeszcze shermana. moge kupic za 600zl w dwupolce i musze dac odp do jutro ( jak na allegro) cena jest zblizona do jednej poleczki wiec jestem sklonny bardziej ku dwum. tylko jak tutaj jest z twardoscia wlasnie i wytrzymaloscia tego amora??

czym on w ogole sie rozni od jednej poleczki?? no i oczywiscie jak z praca tego amorka?? bo slyszalem ze jednopolkowiec bardzo ladnie chodzi. jak tutaj??

Napisano

ktos sie zle wypowiadal zapewne ze za twardy etc. ale to jest znaczna mniejszosc. wiele wiecej mowiło o nim same pochlembe opinie. tylko czy czyms sie rozni od jednej półki??

Napisano

Drop off ma kilka wersji i kilka roczników. Różnice w skoku, ośki itp.

Junior - kilka roczników.

Sherman - jak w przypadku drop off'a.

Domain - praktycznie najtańszy w swojej kategorii i nowszy technologicznie od innych wymienionych.

Sprecyzuj jakie to modele i roczniki.

W tej ramie z moich obserwacji najlepsze geo jest przy amorach 160-180mm.

Napisano

teraz to sie napalilem na juniora po 2003 roku albo super t z 2003 roku. o drop offa chodzilo mi o 2005 rok ale to juz niekatualne. sherman mial byc 2006 rok ale tlumik spv wiec tez odpada.

takze teraz szukam juniora t, super t, albo drop offa 170mm.

wszystko byle bylo z oska qr20.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...