Skocz do zawartości

[siodło] do 100 ZŁ

DudiRadom

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki dylemat jeżdżę głównie xc tak 60 - 120 km . Obecnie na siodle SKN czyli dosyć twarde mam ochotę to zmienić i tu dylemat myślałem nad tymi siodłami SPECIALIZED INDIE XC 143MM za 89 zł (twomark) lub WTB SPEED V PRO GEL 77 zł na allegro. Lub coś innego do 100 zł

Proszę nie pisać nazwy tematu dużymi literami. Tym razem poprawiłem.

Jak ci nie zależy na przybraniu wagi roweru to zastanawiałbym się nad Accent Derry na allegro są w ciekawej cenie około 50zł z wysyłką i dwa lata gwarancji :icon_wink: Może nie wygląda zbyt sportowo jest raczej czymś pomiędzy :icon_wink: ale za to ma wentylację i w terenie wygodniej pojeździsz.Bo z Selle Italia do takiej ceny trudno coś wyłapać żeby spełniało twoje wymogi. :)

http://www.allegro.pl/item930214838_wygodne_siodlo_selle_italia_x2_man_trans_am.html coś takiego ? :D

• Mod Team

Od kilku miesięcy śmigam na takim i mnie ono pasuje. SKN podobnie jak koledze mi nie odpowiadał. Jednak uważam, że absolutnie nie należy się sugerować tym czy siodło jest twarde czy miękkie bo te miękkie potrafią nawet być bardziej męczące i niewygodne. Niestety z siodłem jest tak, że jak nie kupisz i nie pojeździsz to się nie przekonasz.

Niedawno stałem przed takim samym wyborem jak Ty. Byłem w pewnym sklepie i polecono mi właśnie to X2 w cenie do 100zł, no ale ono było za twarde jak dla mnie, chociaż na długie wyprawy byłoby dobre. Po kilku dniach zdecydowałem się na siodło Accenta Derry i teraz nie żałuje. Prezentuje się całkiem fajnie, ma dobrą wentylację i nie uciska prostaty, bo ma "dziurę". Za siodło dałem 44 zł :)

oto fotki

http://img52.imageshack.us/gal.php?g=siodo2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...