aretzky Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 czy jest sens do hardtaila montowac przerzutke E-type? przy okazji wymiany korby na cos ze sztywna osia kusi mnie... dla wlasnej wygody pozniejszego montazu i ustawiania. mysle o SLXie e-type i jesli to glupi pomysl wybijcie mi to szybko z glowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 To nie jest kwestia sensu, tylko tego, że niektóre ramy tego wymagają. Przerzutka E-type nie jest mocowana tylko pod miską suportu, ale też przykręcana śrubą do ramy, która powinna mieć w tym celu specjalny otwór w rurze podsiodłowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 A jeśli ma ten gwintowany otwór, wtedy jest sens, będzie zawsze w osi korby i na odpowiedniej wysokości i sztywna. Bez tego, to tyklo ekstrawagancja, przerzutka będzie wiotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aretzky Napisano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 no to mi ja wybiliscie z glowy dzieki. BTW. a czy jest mozliwosc nawiercenia soie w ramie odpowiedniego otworu? czy juz dokumentnie fantazjuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Fantazjujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aretzky Napisano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 ech, cholera, a liczylem ze skonczy sie pieprzenie z ustawianiem tego wynalazku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Miałem przerzutkę SLX e-type przez... sezon. Bez przykręcenia do ramy. Trochę się kołysała, owszem - ale swoje zadanie spełniała, biegi zmieniała. Nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale jeśli rama Ci nie pozwala na zamontowanie "zwykłej" przerzutki a zależy Ci na takiej - to myślę że można się szarpnąć. Jeśli będzie aż tak źle, to zawsze możesz sprzedać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.