aadidas Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Szybkie pytanko, która i dlaczego: Ta http://allegro.pl/item937235115_spinka_sram_do_lancucha_8_rzedow_nowa.html ta http://allegro.pl/item942915829_spinka_wippermann_connex_8speed_megatanio.html czy może ta http://allegro.pl/item936992401_spinka_kmc_do_lancucha_8_rzedowego_xtrabike.html ? Do łańcucha Wippermann 800 i ośmiorzędowej kasety (w użyciu 7 zębatek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Obstawiam srama dlaczego ? od zawsze używam i nigdy mnie nie zawiodły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Spinka Wippermann Connex. Jeszcze nigdy jak dla mnie rozpinanie i zapinanie łańcucha nie było tak proste od 1250 km nie mam z nią żadnych problemów. Przeżyła zimę, czyli ciężkie warunki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Spinka Wippermann Connex. Jeszcze nigdy jak dla mnie rozpinanie i zapinanie łańcucha nie było tak proste od 1250 km nie mam z nią żadnych problemów. Przeżyła zimę, czyli ciężkie warunki. Zdecydowanie tak! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Ja używam SRAM-a, ale już raz mnie zawiodła, lecz to była troche moja wina, bo chciałem mocniej przycisnąć przy starcie, ale nie zauważyłem, że łańcuch jest źle ułożony na blacie i przy naciśnięciu na pedał, strzeliła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiomek Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 zdecydowanie connex, bo nic nie trzeba wyginać. trzeba tylko pamiętać o poprawnym założeniu, używam parę lat (pod 9 biegów) i jeszcze nigdy sie nie rozpięła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 trzeba tylko pamiętać o poprawnym założeniu... Uśmiechem do góry na linii kaseta korba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Tylko connex! zero problemów, podobnie jak z łańcuchami. Nie zamierzam zmieniać na nic innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aadidas Napisano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Cztery do dwóch dla Wippermanna. Zgarnąłem obydwie żeby mieć drugą przy sobie w razie sytuacji awaryjnych, tym bardziej że cena promocyjna bo standardowo to widzę że po 13zł chodzą . Dzięki za pomoc w wyborze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Miałem już tuzin spinek, wszystkie SRAM'a, nie jestem zwolennikiem tej firmy, ale na żadnej spince nigdy się nie "przejechałem", więc nie miałem potrzeby sprawdzania innych spinek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkiel Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 uzywam tylko srama bo nigdy nie zdazylo mi sie zeby cos nawalilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Podczepie sie do tematu, i zadam pytanie, Używa sie spinek do łańcuchów 10rzędowych? bo jak pytałem w sklepie to mieli tylko jedną za 25zł i to na zamówienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 3 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. A przy pomocy Google w 30s można było znaleźć: http://www.allegro.pl/item942878876_spinka_wippermann_connex_do_lancuchow_10rzed.html http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53119300-53010001__skad_nokaut.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-03&utm_content=53119300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Używam 9 rzędowych spinek srama, wszystkie działają bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Jeżdżę na spince SRAMa od 2000 km i zero problemów. Jednak znajomym i rodzinie zakładam Conex'y, bo są dostępne u mnie w sklepie rowerowym i wyglądają na porządne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Mam srama w drugim rowerku - napęd 8 speed i tam właściwie się sprawdza ale są problemy ze ściąganiem dlatego jestem za Connexem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Od roku jeżdżę na spince sram'a (a właściwie - trzech, na zmianę). Raz mi się tylko rozpieła na wyboistym zjeździe (chcę zapedałować pod koniec - a tu łańcucha nie ma :/ jaki byłem zdziwiony ) (dodam jeszcze że kolega kilka urwał ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 pozwólcie, że troszkę pospamuje i się sam Wam zareklamuje tutaj możecie kupić tanio spinki Wippermanna, zarówno dla tych przekonanych jak i tych chcących się przekonać http://www.forumrowerowe.org/topic/64565-spinki-wippermann-connex-do-9-rzedowego-lancucha/ powód sprzedaży banalny, była promocja kupiłem więcej, a na jednej już przejechałem 15 kkm i wygląda prawie jak nowa, więc doszedłem do wniosku, że trzeba sprzedać nadwyżkę, bo do końca życia ich nie zużyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
y4recky Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Ja również polecam sram-a, jeżdzę od 2 lat na 6 kopletach (2 rowery po 3 łancuchy) i jak na razie mnie nie zawiodły. Przejeżdżam rocznie ok 10-15 tyś km. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aadidas Napisano 10 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Dotarły do mnie wczoraj te spinki. Dobrą stroną zamontowałem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiomek Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Ja też od jakiegoś czasu używam Wippermanna, nie zmienię jej na inną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Wiadomość wygenerowana automatycznie Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora. Powód: Autor tematu zakupił spinkę, więcej postów już nie będzie w tym temacie przydatna. Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.