3aran Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 Witam wszystkich majsterkowiczów. Potrzebuję jakiegoś sprawdzonego patentu na przymocowanie dynama do mojego roweru. Potrzebne jest mi to do podłączenie takowego urządzenia. Rozmawiałem kiedyś z kimś i stwierdził, że można wykorzystać do tego piwoty od v-brakeów (w rowerze mam tarcze). Tylko w jaki sposób to wszystko zmontować, żeby działało i dynamo dało się "odciągnąć" od koła, a w razie potrzeby nie było problemu, żeby zdemontować to całe "koromysło". Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam Hubert.
paweu Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 Są dostępne dynama z obejmą na rurę np tylnego trójkąta. Nie wymaga to żadnych dodatkowych elementów.
3aran Napisano 2 Marca 2010 Autor Napisano 2 Marca 2010 Są dostępne dynama z obejmą na rurę np tylnego trójkąta. Nie wymaga to żadnych dodatkowych elementów. A możesz mi powiedzieć, gdzie coś takiego widziałeś? Ja szukałem na forum, w necie i nic kompletnie nie znalazłem. Pozdrawiam.
paweu Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 A widziałem na przykład u siebie w piwnicy kilka sztuk Foto Jeżeli o takie coś Ci chodzi to popytaj w sklepach rowerowych z rowerami typu wigry 3 albo możesz zmontować z kawałka płaskownika.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.