Hator Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 Witam, Poszukuje roweru do jazdy po mieście i w lekkim terenie miasto - ok 20 km dziennie po konkretnych polskich dziurach teren - ok 50 km na tydzień - lajtowe wycieczki poza miasto Wpadł mi w oko Cube LTD CLS Pro 2009 w dobrej cenie. Co o nim sądzicie, czy ten wybór będzie dobry dla mnie. Jeśli tak to prosze jeszcze o pomoc w doborze ramy, niestety według różnych tabel wychodzą mi różne wielkośći.... więc nie wiem czy zainwestować w 54 czy 58 cm. Mój wzrost to 183cm a nóżka ma 86-87 cm. W załączniku dodaję geometrię ramy PZDR Hator
Pachol Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 Też się zastanawiałem na tym rowerkiem, lecz niestety nigdzie go u mnie w mieście nie było. Ja wybrałem Rometa RX500, jego geometria naprawdę mi leży. Mam 190 cm wzrostu i wybrałem ramę 22". Cube bardzo przyjemnie wygląda i dość fajnie osprzęcony;)
Hator Napisano 2 Marca 2010 Autor Napisano 2 Marca 2010 Hejka, Znalazłem jeszcze takie cudo: Corratec X-Vert Cross Dla moich potrzeb co byłoby lepsze.... obie propozycje wyglądają zachęcająco:) PZDR Hator
tompoe Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 Ten Cube jest bardzo fajny. Kiedy sam kupowałem crossówkę to właśnie wahałem się miedzy nim a Scottem Sportsterem. Cube bił go głowę osprzetem, ale mi bardziej zależało na ramie i w końcu wziałem sportstera. Troche pojeździłem na tym Cubie przed zakupem i było naprawdę fajnie. Jeśli chodzi o rozterki związane z rozmiarem to cieżko Ci pomóc. Idealnie byłoby się po prostu przymierzyć do każdego z rozmiarów. Jeśli nie masz takiej możliwości to bierz mniejszy rozmiar.
fw66 Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 Cube wygląda nieźle. 58 będzie dla ciebie raczej za duża. Poza tym wtedy główka ramy ma 18cm, a to już trochę wysoko.
Hator Napisano 2 Marca 2010 Autor Napisano 2 Marca 2010 A co powiecie Cube vs. ten Corratec X-Vert Cross ... obie propozycje wyglądają zachęcająco:) corratec tańszy a wydaje się że na lepszym osprzęcie PZDR Hator
tompoe Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 Ramka Cube jest całkiem sztywna o Corratec nic nie wiem. Ten lepszy osprzęt to chyba tylko przerzutka i szprychy(chociaż tu można dyskutować bo nie zawsze 1.8 lepiej niz 2.0)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.