Skocz do zawartości

[rower] Cube LTD CLS Pro 2009

Hator

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuje roweru do jazdy po mieście i w lekkim terenie

miasto - ok 20 km dziennie po konkretnych polskich dziurach

teren - ok 50 km na tydzień - lajtowe wycieczki poza miasto

Wpadł mi w oko Cube LTD CLS Pro 2009 w dobrej cenie.

Co o nim sądzicie, czy ten wybór będzie dobry dla mnie. Jeśli tak to prosze jeszcze o pomoc w doborze ramy, niestety według różnych tabel wychodzą mi różne wielkośći.... więc nie wiem czy zainwestować w 54 czy 58 cm. Mój wzrost to 183cm a nóżka ma 86-87 cm.

W załączniku dodaję geometrię ramy

PZDR

Hator

post-127184-1267532080,35_thumb.jpg

Napisano

Też się zastanawiałem na tym rowerkiem, lecz niestety nigdzie go u mnie w mieście nie było. Ja wybrałem Rometa RX500, jego geometria naprawdę mi leży. Mam 190 cm wzrostu i wybrałem ramę 22". Cube bardzo przyjemnie wygląda i dość fajnie osprzęcony;)

Napisano

Ten Cube jest bardzo fajny. Kiedy sam kupowałem crossówkę to właśnie wahałem się miedzy nim a Scottem Sportsterem. Cube bił go głowę osprzetem, ale mi bardziej zależało na ramie i w końcu wziałem sportstera. Troche pojeździłem na tym Cubie przed zakupem i było naprawdę fajnie.

Jeśli chodzi o rozterki związane z rozmiarem to cieżko Ci pomóc. Idealnie byłoby się po prostu przymierzyć do każdego z rozmiarów. Jeśli nie masz takiej możliwości to bierz mniejszy rozmiar.

Napisano

A co powiecie Cube vs. ten Corratec X-Vert Cross

... obie propozycje wyglądają zachęcająco:) corratec tańszy a wydaje się że na lepszym osprzęcie

PZDR

Hator

Napisano

Ramka Cube jest całkiem sztywna o Corratec nic nie wiem. Ten lepszy osprzęt to chyba tylko przerzutka i szprychy(chociaż tu można dyskutować bo nie zawsze 1.8 lepiej niz 2.0)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...