ZooK Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam! Całą zimę zabieram się za wymianę z przymusu korby i z wyboru suportu w moim Hexagonie V4. Problem polega na tym, że w tym momencie sprzęt jest w odległości ok. 80km odemnie. Chciałbym sobie kupić już teraz nową korbę i suport ale nie wiem jakie są oryginalnie w tym rowerze. Chodzi mi głównie o wymiary osi suportu i szerokości mufy. Ze względu na cenę chciałbym pozostać przy kwadracie. Do suportu potrzebuję dobrać jakąś korbę. Tutaj też nie wiem jakie tarcze, ale wydaje mi się że jak dla mnie starczy mi coś z grupy Acera. Także proszę o informacje co mogę zastosować do mojego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Proponuje zaopatrzyć sie w sprzęt oznaczony jako M442 Jest to octalink troszkę lepsze rozwiązanie a skoro wymieniasz cała korbę juz można przejść na lepszy system Do tego dokupić suport i gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Mufa 68mm, szerokośc suportu na kwadrat u mnie (tj. Hexagon V6 2008) to 119mm, ale przeszdłem własnie na korbę FC-M442 którą polecam, do tego suport 113mm - poprawia sztywnosc ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZooK Napisano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Do tej korby znalazłem u tego samego sprzedawcy suport BB-ES51 Taki będzie dobry? Dodam, że na komplet mogę wydać maksymalnie 200zł z przesyłkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Do tej korby znalazłem u tego samego sprzedawcy suport BB-ES51 Taki będzie dobry? Dodam, że na komplet mogę wydać maksymalnie 200zł z przesyłkami. Będzie dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZooK Napisano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Dziękuję za pomoc. Sprzęt kupiony, teraz pozostaje go tylko wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.