Gekon Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Chciałbym zakupić komplet energetyków? suplementów? potrzebnych podczas sezonu. Nawet nie wiem jak to nazywać. Starty co tydzień, przeważnie GIGA lub xc kat elita Poruszę zbiorczo kilka kwestii: 1.Minerały Magnez, potas itp żeby aby skurcze nie brały... Anticramp nutrendowy działa w miarę. Co na codzień, a co podczas wysiłku? jaką wodę mineralną pić? Dokałdnie pytam o markę, jaka będzie najlepsza, która ma dla kolarza odpowiednie proporcje jonów w zawartości. Jakie tabletki, jakie koncentraty itp Leźć do apteki, zamiawiać na necie, gdzie taniej, gdzie lepiej, co działa faktycznie? 2. Przed wysiłkiem długim. np L-carnityna zgaduję, ale nie wiem co, gdzie, jak, ile najlepiej 3 Podczas maratonu Giga, liczymy ponad 3 h, a może i 5 jak się ciężki trafi. Jakie żele? Jakiej firmy? Gdzie zamawiać? 4. Po wysiłku. Kolega miał taką puchę kiedyś recover, niepamiętam niestety jakiej firmy, chyba się to z mlekiem rozrabiało i piło po wysiłku. Co proponujecie? 5. Izotoniki Powerady znają wszyscy, Gato jakoś mi nie podchodzi, Isoplusy są ok, Oshee ostatnio wynalazłem i wydaje się być spoko. Aha, w biedronie miewają vitaminshot. Takie małe puszki z różnymi składnikami, spotkał ktoś? Może jest jakiś dietetyk, albo technolog żywności to mógłby zaszaleć chociaż fachową teorią najlepiej sprawdzoną w praktyce na temat tego wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Tutaj można cosik poczytać o tych sprawach: http://www.sklep.pap1.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Sam z ciekawości ostatnio zakupiłem Oshee niebieski, czy ktoś używał tego na zawodach i ma porównanie z niebieskim Powerade ?. Lepiej nawadnia i pozwala odzyskać część energii jak Powerade ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Izotonik nie moze lepiej albo gorzej nawadniac. Z definicji izotonik ma cisnienie osmotyczne, takie samo jak w organizmie, gdy woda przyswaja sie najlepiej, jezeli go nie ma, to nie jest izotonikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 a tak naprawdę to napoje podpisane izotoniczne takimi nie są. producenci dodają mniej soli by nie zniechęcać potencjalnych klientów paskudnym smakiem prawdziwy izotonik można kupić w aptece. nazywa się płyn ringera. doskonale nawadnia. na upały tylko to zabieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 prawdziwy izotonik można kupić w aptece. nazywa się płyn ringera. doskonale nawadnia. na upały tylko to zabieram Dobrze wiedzieć! Po ile średnio stoi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 jakieś 2,50-3pln/0,5l. płyn to kroplówka więc bez żadnych dodatków smakowych czy coś. świetna też na kaca tak przy okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Jak to montujesz do roweru i czy igła nie wypada z żyły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 tak bylo by najlepiej. kroplówa z ringerem/pwe+dróga z glukozą... a serio to można to pić. nawet czasem lekarze to przepisują przy problemach gastrycznych. i tylko smak mało zachęcający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 5 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 zamierzam się w produkty firmy penco obkupić, korzystał ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Wczoraj na treningu użyłem tego Oshee (0.75L). Na trasę 50km wypiłem 2/3. Nie chciałem więcej bo na mrozie zrobiła się maź na wzór Shake-a i szkoda było gardła . Smak podobny do Powerade. Jeśli chodzi o nawadnianie to ciężko stwierdzić, mróz i ciepłe ubranie potęgowały spożycie, a po powrocie musiałem sporo wypić cieplejszego napoju bo czułem lekkie odwodnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Dzisiaj na trening zabrałem isotonic Oshee Grapefruit (biały) i musze powiedzieć, że nie che mi się tak pić jak po Oshee Multifruit (niebieski). Czyli wychodzi na to, że nieco lepiej nawadnia organizm. Zostały do przetestowania jeszcze smaki Lemon i Cherry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Nie chciałem więcej bo na mrozie zrobiła się maź na wzór Shake-a i szkoda było gardła . Smak podobny do Powerade. Taki napój przed wyjazdem trzeba by do gara z gorącą wodą wstawić, albo kupić bidon termiczny. Ja ostatnio wybrałem się bez napoju na 80 kmów i kupiłem po drodze ale nie zawsze rower idzie zostawić na zewnątrz sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laura Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 zamierzam się w produkty firmy penco obkupić, korzystał ktoś? ja czasem korzystam naprawdę polecam, smak-jakość-cena wszytko na odpowiednim poziomie wczoraj pojawił się o tym artykuł w e-bikerzone http://www.e-bikerzone.com/index.php?section=news&news_start=0&news_count=10&news_id=162 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 25 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Tak przy okazji dodam, ze ostatnio zauwazylem w sklepie 'Specjalna' edycje Oshhe - Czarne, o smaku pomarańczowym, ale jakoś mi nie smakuje, inne smaki sa lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Zamiast wydawac kase na te wynalazki w sklepach kupcie sobie 1-2 kg jakiegos proszku i do tego zapas mineralki... Teraz pije ACTIVLAB HOT i jest okej (do kupienia na allegro). Wczesniej przerabialem Isostar (dobry ale drogi), Isoplusa Olimp (okej) i Trec MaxCarb (smak mi nie podchodził). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 a z jedzenia podczas co spożywacie? Żele, batony, jakie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszk Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 a z jedzenia podczas co spożywacie? Żele, batony, jakie? Żele to tylko na wyscigi i to nie zawsze i nie tylko same żele. Na normalny trening do 3 godzin to 1 banan starczy ewentualnie jakiś baton musli itp. Dłuższe treningi to bułka z dżemem etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 zel na kazdy trening i w rok kalectwo wnecznosci...jak juz musicie, to od swieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sixtus1 Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Polecam stronę http://www.werondental.pl . Jest to strona z medycyną sportową (tam również link do sklepu). Posiadają kompleksową i profesjonalną ofertę odnowy biologicznej, w której znajdują się produkty do przygotowania i wzmocnienia sportowca, jak i jego leczenia oraz rehabilitacji. Opierają się przede wszystkim na jakości produktów oraz ich skuteczności w działaniu. W ofercie: taping, odżywki i suplementy diety, maści i preparaty lecznicze, rehabilitacja i wiele innych produktów. Myślę, że każda osoba uprawiająca aktywność fizyczną znajdzie tam coś dla siebie. :-) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitusg Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 zel na kazdy trening i w rok kalectwo wnecznosci...jak juz musicie, to od swieta Mógłbyś rozwinąć ten wątek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 No samo się nasuwa, czysta chemia i tyle. Teraz coś ode mnie. Batony na długie treningi + 15 min po treningu Crunchy. Natomiast jaką odżywke polecacie ? -Enervit -Isostar w proszku -Czy może zupełnie co innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 No samo się nasuwa, czysta chemia i tyle. Teraz coś ode mnie. Batony na długie treningi + 15 min po treningu Crunchy. Natomiast jaką odżywke polecacie ? -Enervit -Isostar w proszku -Czy może zupełnie co innego ? http://www.allegro.pl/item983835809_activita_hot_3_kg_isoactiv_gratis_wys_w_24_h.html wydajne to to jest jedna miarka na bidon 0.7 a i tak czyć ze mocne wiec starczy na długo jak ktoś z warszawy to w metrze na marymocie kosztuje 60zl za kg jeżdzę już na tym ponad miesiąc i sobie chwale pare razy jeździłem tzw babkę więc była okazja sprawdzić jak to działa no i test wypadł super chyba wreszcie znalazłem to czego szukałem - czegoś w przystepnej cenie spełniającego swoja role i wystarczającego na troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowiec1929 Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Jak już tak mówicie , że żele są niezdrowe no to należy wspomnieć także o tym , że napoje izotoniczne itp. też są niezdrowe i pić je należy "od święta" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 No bo generalnie uzywanie jakichs specjalistycznych zeli, batonow czy izotonikow poza zawodami czy bardzo ciezkimi treningami w upale to bezsensowna strata kasy. Na maratonie owszem, to sie przydaje, ale na treningu czy wycieczce nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.