progrand Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Przedstawiam mój rower na 2010, pod koniec ubiegłego sezonu zainwestowałem w koła i hamulce hydrauliczne. Niestety jakiś czas później zauważyłem pęknięcia na ramie Wheeler 4900PR, w okolicach suportu i co gorsze pod hakiem przerzutki. Trzeba było szybko znaleźć ramę zastępczą (przejściową), niestety studencki budżet nie pozwala na szaleństwa w tej kwestii, a że opinie o tej ramie były dobre, kosztowała mało, no i gdy zobaczyłem połączenie Fulcrumów i czerwonej ramy u Nawrotka wybór mógł być tylko jeden. Korba miała być czarna, ale tu też wyszedł zdrowy rozsądek cena/waga. Do wymiany w sezonie kokpit - mostek, kierownica, manetki. Waga całości w okolicach 11,0-11,2 kg. Materiał ramy: aluminium 7005 18" 1750g Widelec: Rock Shox Reba Race Stery: Syncros klasyczne Mostek: Wheeler Pro, alu Kierownica: Accent Flatbar 6061-T6 184g Sztyca: Pell's X-Race, alu 400mm Siodełko: Velo Pronto SL-S2 Koła: Fulcrum Red Metal 5 Opony: Kenda Karma 2.0 zwijane Manetki: Shimano Deore Przerzutka przód: Shimano Deore FD-M531 2007 177g Przerzutka tył: Shimano XT Shadow Hamulece: Avid Elixir R + tarcze 160mm Korby: Shimano Deore LX FC-M580 175mm Pedały: SPD-540 Łańcuch: Shimano XT Kaseta: Shimano XT 11-32z. Zacisk sztycy: BBB Koszyk: X-Tasy 38g Rogi: PRO SL 3D 62g Zdjęcia: http://picasaweb.google.pl/progrand003/NoSaintUrian# Konstruktywna krytyka, opinie i propozycje mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieri Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Do kierownika można się przybombić, rezta w porządku a jakiekolwiek zbijanie wagi to już pokaźne kwoty No i jak to mówią czerwony najszybszy Zakładać łańcuch i jeździć bo od środy śniegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKreator Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Wizualnie bardzo fajnie. Kokpit do wymiany. korba LX fajnie się komponuje (fajna cena jest na LX, tak w ogóle). Pytanie o siodło- ile waży i jak się spisuje??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
progrand Napisano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 No tak kiera już trochę trzeszczy i ma wgniecenie od ściśnięcia rogiem, a mostek to wytwór Wheelera więc szkoda gadać. Na wadze mi nie zależy, chociaż miło jak coś waży mniej niż więcej. Od jeżdżenia teraz to jest zimówka, ten czeka na prawdziwą wiosnę. Co do siodła producent deklaruje 198g i pewnie coś koło tego waży, jak dla mnie bardzo wygodne, wcześniej miałem o identycznym kształcie też Velo, tylko jakoś inaczej firmowane, dobrze leży pod tyłkiem dlatego szukałem podobnego. Korba faktycznie śmieszne 229zł, gdy Deore kosztuje 190zł i 100g więcej, a SLX 330zł i waga praktycznie taka sama jak LX, wybór więc był oczywisty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Co wy Panowie chcecie od tego kierownika? Rowerek naprawdę spoko, kilka drobiazgów do zmiany, ale to zapewne w swoim czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 1 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Szkoda, że foty nie z terenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 rower wizualnie pierwsza klasa , a do zmian tylko pare drobiazgów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.