Poczwar Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam!!! Chciałbym sobie ponagrywać parę filmików rowerowych ale nie mam aparatu/kamery dlatego jestem zmuszony nagrywać telefonem SE C702. Możecie podać parę sposobów i miejsc na przymocowanie telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Dajesz telefon z przodu kierownicy, oklejasz kilka razy taśmą izolacyjną i się trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati123 Napisano 8 Marca 2010 Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 próbowałem niezbyt to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 8 Marca 2010 Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Dajesz telefon z przodu kierownicy, oklejasz kilka razy taśmą izolacyjną i się trzyma. Przed tym zabiegiem najlepiej włożyć telefon w jakąś osłonę gumową(worek/kondon z wyciętym otworem na obiektyw), co by sobie obudowy nie uwalić klejem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 13 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 A może ma ktoś jakiś sposób aby zrobić uchwyt? Bo u mnie na kierownicy jak na razie jest mało miejsca i telefonu już nie wcisnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YankeZ Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Bo u mnie na kierownicy jak na razie jest mało miejsca i telefonu już nie wcisnę. hmm... tak jak wyżej Ci polecano: taśma+woreczek tylko do kasku albo do główki ramy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Wg mnie najlepsze miejsce na kamere (zwłaszcza płaską jak telefon) jest albo na głowie albo na klatce piersiowej. W tym drugim przypadku trzeba tylko troche pokombinować żeby trzymał się pod odpowiednim kątem, ale jak się uda to widok kokpitu na filmikach sporo dodaje. Nagrania z kamerą przymocowaną do główki czy kierownicy są nijakie Niestety ogólnie takie kamerki mają za mały kąt żeby obejmowały kierownicę, horyzont i dawały jako takie poczucie prędkości. Na allegro są tanie konwertery szerokokątne, można by z nimi popróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszakalll Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Popieram pomysł Koen'a, sam z resztą tak nagrywałem. Dałem mojego LGgt505 na smycz którą to lekko skróciłem by telefon znajdował się tak by widział kierownice no i podkleiłem taśmą z obydwu stron by nie latał na boki. Tylko nie może to być podklejone na koszulce XXL bo wiadomo co wtedy. Może niedługo jak będę miał czas to wrzucę fotkę jak to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Mi właśnie wpadł do głowy taki pomysł: zamontować odblask na przód i do odblasku telefon. Jeśli wszystko będzie ok to wstawię filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszakalll Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 hmm do odblasku. To nie jest takie złe. dobry pomysł. Czekam na filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 peeewnie, tylko odblask z obciazeniem w postaci telefonu bedzie ostro sprezynowac, wybrane miejsce musi byc stabilne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszakalll Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 nabial wątpię by latał. odblask jest na metalowym stelażu. Jest on mały i niekoniecznie musi sprężynować. Najwyżej mogą być lekkie drgania ale to się zdarza prawie we wszystkich sposobach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 ja zapakowałem telefon do pogrowca i tasma izolacyjna przykleiłem do rury podsiodłowej okolo 10 cm pod górnym spawem, obiektyw oczywiscie w przód, zalezy jaki masz telefon i gdzie jest obiektw, ja mam nokie 5610 i obiektyw mam "na skraju" obudowy wiec telefon przykleiłem symetrycznie do ramy i nic nie zasłaniało, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.