Skocz do zawartości

[Odżywianie] Jak prawidłowo się odżywiac ?

mucios92

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie mierzę 190cm wzrostu i ważę ok 100kg. Wiem, że trochę dużo, ale cały czas pracuje nad tym, aby zejść z tej wagi.

Chodze na siłownie, basen. Robi się już ciepło, a więc na 10000% nie długo wyjadę swoim bajkiem na trasy. Moje pytanie brzmi: Jak prawidłowo się odżywiac podczas tych treningów ? Ograniczyłem już słodycze prawie, że do zera, nie używam cukru herbacie itp. piję tylko i wyłącznie wodę mineralną. Prosze o wasze podpowiedzi.

Nie należy unikać zdrowych tłuszczy.

Węgle najlepiej o niskim IG -> ryż brązowy, makaron razowy żytni, chleb razowy żytni

Białko -> chude: pierś z kuraka, indyka, panga, mintaj, pstrąg

tłuste: makrela, łosoś

to są takie przykładowe źródła, oczywiście warzywa wskazane.

Najprostsza rada na dzień dobry.

Duże śniadanie, urozmaicony obiad, skromna i o wczesnej porze kolacja.

Posiłki częstsze a mniejsze.

Już samo to nawet jeśli będziesz jadł to samo co do tej pory, daje sporą poprawę, nie odkładasz zbędnego bagażu w nocy, masz siłę w dzień.

Polecam ćwiczenia aerobowe ! Na przykład :

Napisano 28 luty 2010 - 20:25

ja ostatnio jechałem sobie dwupasmówką prawą stroną jakiś kawałek za autobusem, dojechałem na równo z autobusem, a on ruszył to ja cmyk na lewy pas i go wyprzedzam , wyprzedziłem i zjechałem na prawy pas bo skręcałem w prawo w uliczke :D prawie mnie na śmierć zatrąbił :)

Użytkownik mucios92 edytował ten post 28 luty 2010 - 20:27

Ćwiczenie OK tylko autobus musi być pospieszny !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...