Skocz do zawartości

[rower] Kellys Beast 2008 za 2300 czy będzie dobry do xc

pietro137

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przeszukując ostatnio allegro rzuciła mi się w oczy taka aukcja http://allegro.pl/item923506068_kellys_beast_2008_lodz.html . Cena wydaje mi się dość atrakcyjna, wręcz rzekłbym że za atrakcyjna. Co myślicie o tym rowerze dla osoby o 180 wzrostu i 85 kg wagi? Głównie jeżdżę po asfalcie ale lubię także pojeździć po lesie, czasami zaliczyć jakąś fajną trasę xc. Piszę dlatego że na tym forum nie zalazłem żadnych informacji o tym rowerze (w sumie to w internecie też nie znalazłem nic szczególnego)

Napisano

to jest raczej zwykła cena. Nie warto jego kupować - za tą cenę masz hardtaila na lepszym osprzęcie, a ten full jest ciezki i nie spelnia swojego zadania. no i za mały rozmiar.

za tą cenę dostaniesz krossa level a6

Napisano

full nie jest konieczny, w sumie dlatego też pytałem o ten rower. Na co głównie powinienem kłaść nacisk szukając roweru? Najlepiej by było jakbyś mi zaproponował konkretne modele. Tak w ogóle to dzięki za zainteresowanie, na większości for internetowych główna odpowiedź to że temat był już poruszany milion razy i mi nie udzielą odpowiedzi.

Napisano

cena w porządku a osprzęt lepszy od tego kellys'a. W sumie to nie ma co się pakować w ten full. A rozmiar ramy do mojego wzrostu (180) jaki powinien być?

Napisano

Arek! Co Ty za głupoty wypisujesz?! ;)

Nasz Kolega ma 85 kg żywej wagi + waga roweru 12 kg. Jak XCR uniesie tę masę? pytam się jak?!

W Kellysie jest gorszy amortyzator, korba, hamulce,manetki i kilka innych rzeczy. W książce kellysa jest napisane max 95 kg. Miałem ten model (Dokładnie taki sam 08 silver magic) , było okej przejechałem 1500 km na nim i powiedziałem mu dziękuję. Amor wywaliłem na śmietnik, bo luzy już się pojawiły, kupiłem rock-shoxa było też kilka innych z nim problemów. Na szczęście już niem nie jeżdżę

W Krossie gorsza rama, piasty.

Fan-boyem Krossa w 5 % nawet nie jestem, ale jest to znacznie lepszy wybór. Nawet do krossa dostaniesz plecak z bukłakiem. :)

Napisano

wiem, że kross jest najlepszy w tej cenie, dałem mu alternatywę. Amortyzator faktycznie nie jest górnych lotów ale żaden inny z niższej półki nie będzie dla niego dobry. to była alternatywa W tej cenie, bo kolega chciał mieć wybór. Przyznaje się, że na wagę nie zwróciłem uwagi.

Napisano

to może zapytam się inaczej ile bym musiał wydać aby mieć satysfakcję z jazdy? Nie chcę kupić byle czego jeśli jest potrzebny większy budżet to poczekam. Nie mam zamiaru kupować na złamanie karku

Napisano

zalezy jakie masz wymagania- jezdziłem na rowerach kolegi, brata za ok. 1700 zł i też było fajnie, chociaż według mnie trochę mułowato, 2000zł wystarczy na dobry rower pozwalający na trochę więcej, jakiś start w zawodach. Jeżeli masz możliwość przejedź się na tym krossie i sam zdecydujesz czy warto.

Napisano

Jeszcze teraz wydając 2000 zł masz możliwość zakupu czegoś co było/jest warte więcej - są przeceny.

Nawet ten kross podany wyżej, kiedyś kosztował więcej, jak za 2000 zł + plecak z bukłakiem to bardzo dobra cena. ;)

Inne rowery w tej cenie warte uwagi :

www.rower.com.pl/-p-276889.html

www.rower.com.pl/-p-272740.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...