Platon Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 Witam i proszę o pomoc. Mam kross `a sfx 700 rower sprawuje się dobrze ale mam problem z tylnym amorem, ponieważ został on raz wymieniany na gwarancji (bo olej wyciekł). Teraz znowu mam ten sam problem z nowego amora wyciekł mi olej. Rozmiar amora 190mm. Chcę się zapytać czy ten amortyzator się nadaje : http://allegro.pl/item922281087_amortyzator_tyl_dnm_burnerst_10rc_b06.html Z góry dzięki Pozdrawiam
severian Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 Witam i proszę o pomoc. Mam kross `a sfx 700 rower sprawuje się dobrze ale mam problem z tylnym amorem, ponieważ został on raz wymieniany na gwarancji (bo olej wyciekł). Teraz znowu mam ten sam problem z nowego amora wyciekł mi olej. Rozmiar amora 190mm. Chcę się zapytać czy ten amortyzator się nadaje : http://allegro.pl/item922281087_amortyzator_tyl_dnm_burnerst_10rc_b06.html Z góry dzięki Pozdrawiam Jak jest gwarancja to niech wymieniają do skutku.Jeśli długość montażowa i skok się zgadzają z Twoim damperem ,to pewnie można by zaryzykować.Pozostaje jeszcze problem tulei dystansowych.Dodatkowo trzeba by się upewnić czy ten DNM do takiej ramy się zmieści.
Platon Napisano 2 Marca 2010 Autor Napisano 2 Marca 2010 Właśnie o to chodzi że nie mam gwarancji. Jak sprawdzić czy by pasował??
Schwefel Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 Chcę się zapytać czy ten amortyzator się nadaje : http://allegro.pl/it...t_10rc_b06.html Nie jest to jakieś super damper ale do tego Krossa się nada. Tuleje można podpasują od starego dampera a jak nie to idź do ślusarza żeby nowe wytoczył.
tobo Napisano 3 Marca 2010 Napisano 3 Marca 2010 ten amor dnm ma taka sama dlugosc montazowa jak oryginalny kind shock. jego dzialanie ocenilbym jako bardzo dobre. ma blokade, regulacje tlumienia powrotu oraz regulacje cisnienia pozwalajaca regulowac kompresje. za 220 zl trudno bedzie znalezc cokolwiek lepszego z takimi regulacjami. jedyny minus to waga jesli komus to przeszkadza. moj burner ktory trafil do takiego krossa mogl miec zamontowane tuleje z kind shocka - wystarczy je przelozyc. nie wiem ile wazysz - ja 75 kilo i przy jednozawiasowym zawieszeniu takim jak w krossie ta sprezyna moze byc za twarda jesli wazysz tyle samo lub mniej ode mnie. przy swojej wadze stosowalem sprezyny: oryginalna dnm 650lbs oraz rock shoxa 550 lbs i nie uprawiajac grawitacji mozna bylo z niej korzystac, sag wynosil dla 650tki 11 mm a dla 550 14mm. nie jezdze agresywnie i 550tka dawala jeszcze troche wiecej komfortu. do tego burner z aukcji ma regulacje cisnienia, ktora mozna ustawic jak progresywne ma byc ugiecie.
blair7 Napisano 3 Marca 2010 Napisano 3 Marca 2010 W aukcji jest sprezyna 750, wiec podejzewam ze bedzie za twarda nawet jesli ktos bedzie wazyl ok 80 kg
Platon Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Napisano 3 Kwietnia 2010 Ja ważę 70 kg to na pewno będzie za twarda. Dzięki za porady
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.