josom1994 Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 http://www.rybnik.com.pl/ogloszenia,sprzedam-lub-zamienie-rower-gtx,ogl7-64-1-49630.html Czy mógłby mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tymi przerzutkami w tym rowerze? przód 3, tył 7. Czy opłaca kupić się ten rower za 270zł? Może ktoś z Was go ma?
Warthog Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 Strach wsiadać, ale jeśli Cię bardzo interesuje to możesz popytać o konkretny osprzęt, jednak po opisie typu przód: 3 tył: 7 wiele bym się nie spodziewał. Zapewne jakiś noname, bądź modele muzealne A co to znaczy? Że z przodu ma 3 tarcze, a z tyłu 7
Michalek Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 Daj sobie spokój z tym rowerem, za darmo bym tego nie brał...
Warthog Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 Ano dlatego, że wygląda jakby ważył z 20kg i miał się zaraz rozlecieć Gdy zapytasz o osprzęt to sam zobaczysz, że trudno byłoby to nawet makrokeszem nazwać BEZPIECZEŃSTWO przede wszystkim!
grindz0ne Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 nie warto w to inwestować...poszukaj sztywniaka starszego jak chcesz kupić tanio rower MTB a nie roweru który nadaje się tylko i wyłącznie na złom
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Lutego 2010 Mod Team Napisano 28 Lutego 2010 Klaniam, Bo dlatego ----> http://www.forumrowerowe.org/topic/27903-makrokesz-ostreenie-przed-zakupem-zbyt-taniego-roweru/ Szacunek... I.
Phil Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 Josom, jak chcesz rower który będziesz używać na krótkie dojazdy do sklepu, albo do zarżnięcia w lesie, to śmiało bierz za tą kasę. Dla 90% tutejszych forumowiczów rower musi kosztować min. 2k złotych. Ten z tego linku nie zapewni bezawaryjnej jazdy, komfortu, ani jakiś doznań, ale na dojazd do sklepu czy jazdę rekreacyjną to śmiało bierz. Tylko do tej ceny 270 złotych dodać jeszcze 30-50 złotych, bo pewnie do zrobienia będą hample i ew. tylko oś. Tylko dobrze byłoby gdybyś poprosił sprzedającego o zdjęcia spawów. Jeśli spawy są całe i bez zastrzeżeń to bierz i śmigaj. Szerokości życzę.
Krawcowy Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 Nie zgodzę się z Tobą Phil. Jeżeli ma kupować tylko po to, żeby się z nim bawić, naprawiać to chyba jest bezsensu.
Mod Team Odi Napisano 28 Lutego 2010 Mod Team Napisano 28 Lutego 2010 Phil - a ja się nie zgodzę. Jeśli nawet ma to być byle jaki rower pełniący funkcje wyłącznie transportowe to lepiej kupić coś prostego i w miarę bezawaryjnego, a nie najgorsze badziewie z udziwnieniami typu amortyzacja i tarczówki. Sam potrzebowałem rower na dojazdy to kupiłem klasyczną Ukrainę w opłakanym stanie za 30zł, dołożyłem jeszcze kilkadziesiąt złotych na reanimację, spędziłem kilka dni w garażu i jeżdżę już trzeci/czwarty rok.
Phil Napisano 1 Marca 2010 Napisano 1 Marca 2010 A ja się z Wami nie zgodzę Za trzy stówki warto, żeby gość wziął ten rower choćby po to, żeby go wyjeździć i wywalić na śmieci. Przy lekkiej jeździe to spokojnie potrzyma rok czy dwa i to bez napraw. Pewnie, że najlepiej żeby dozbierać jeszcze z 200 złotych i kupić coś na serio, ale w tym przypadku Josom mógłby spokojnie wziąć ten rower z linku, tym bardziej, że (jeśli dobrze rozumiem) będzie odbierał osobiście i będzie mógł go obadać na żywo. Kupując za tą cenę, coś tego typu na Allegro, kupuje się kota w worku.
Mod Team Puklus Napisano 1 Marca 2010 Mod Team Napisano 1 Marca 2010 Heh zeby kupić cos "na serio" to w tych dwustu zł zabrakło jednego zera na końcu Dam sobie korbe z kiera obciąć ze tylny ... nazwijmy to uginacz będzie wydawał z siebie arie dźwięków o zaiste szerokim spektrum. Mi jest wstyd jechać jak mi suport czy pedały zaczną strzelać a co dopiero jak przy większych dołkach skrzeczysz nie mniej jak akordeonista z metra...
Grondag Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 No i damper tam nie uprzyjemnia jazdy tylko ją utrudnia(non-stop góra-dół bez tłumienia) a przy okazji kolejna część która może się zepsuć. Ja proponuję poszukać czegoś w podobnej cenie ale na sztywnej ramie i widelcu (amor w tym rowerze pewnie się w ogóle nie ugina w przeciwieństwie do rozszalałego dampera:))
twix09 Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 http://www.allegro.pl/item941206655_giant_cr_mo_exage_300lx.html Opatrz tego, ma widelec i ramę z cr-mo, stali która bardzo dobrze tłumi drganaia
wikrap1 Napisano 3 Marca 2010 Napisano 3 Marca 2010 Minusy tego roweru: Miałem można powiedzieć coś tego pokroju. GTi fx600 i są drzwiczki z byliczki. Osprzęt zapewne no-name. W najlepszym przypadku jakieś archiwalne złomy shimano. Dolicz sobie średnio ze 100zł miesięcznie na utrzymanie tego roweru. Co chwila coś się będzie psuło. A do tego waży najmniej 20kg. Oszczędź sobie nerwów i weź sobie starą szosę, albo starego, sztywnego górala. Co kolwiek, byle nie to. Plusy roweru: Ja na swoim nauczyłem się podstaw naprawy roweru- , regulacja przerzutek, wymiana pancerzy, linek, klocków hamulcowych, wymiana manetek i klamek, wymiana łożysk maszynowych w piaście, wymianę zacisku mechanicznego hebla tarczowego itp. Poza tym poćwiczysz technikę na podjazdach. Wciągnąć na większą górkę 20kg z bujającą się ramą, to nie lada wyzwanie niekiedy. Również nauczyłem się pokory i opanowania, gdy setny raz coś się zepsuło. Omijaj to z daleka, kup np. sztywnego górala, do którego przyznaje się jakaś firma.
michalj Napisano 3 Marca 2010 Napisano 3 Marca 2010 Nie sądzę, aby ten rower miał łożyska maszynowe w piastach.
Mod Team Puklus Napisano 3 Marca 2010 Mod Team Napisano 3 Marca 2010 Wciągnąć na większą górkę 20kg z bujającą się ramą, to nie lada wyzwanie niekiedy. Noo biorąc pod uwagę ze nie ma pasów bezpieczeństwa a tył potrafi tak zabujać ze az można wystrzelić z siodełka wiec to naprawdę moze być wyczyn. Co do piast nigdy nic nie wiadomo, to ze sa tam łożyska maszynowe wcale nie oznacza że są dobrej klasy piasty/łozyska.
wikrap1 Napisano 11 Marca 2010 Napisano 11 Marca 2010 Łożyska maszynowe, które zatarły się po kilkuset km jazdy w suchych warunkach<_<(tył) Przód jakimś cudem się utrzymał. Dla niedowiarków: Tak na marginesie, samo koło waży 3Kg(ważone na wadze łazienkowej)
amoniak Napisano 11 Marca 2010 Napisano 11 Marca 2010 Może niech kupi i opisze wrażenia. dawno niczego nie dodawałem do topicu o makrokeszu A tak na poważnie omijać to szerokim łukiem -PADŁO najgorszego sortu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.