Skocz do zawartości

[Rower] Boulder Trail Disc 2008

Pandzio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobry wieczór!

Otóż gdy kochane roztopy się skończą mam zamiar aktywnie jeździć na rowerze. Początkowo rekreacyjnie, potem zobaczymy.

Jestem posiadaczem GIANTA, a dokładnie ten model : http://www.prosport1...IL_DISC_001.jpg

Jako normalny szary użytkownik jestem z niego zadowolony, jednak ciekawi mnie Wasza obiektywna opinia. Osobiście jeździ mi się na nim świetnie, zarówno po drogach asfaltowych jak i po terenach leśnych. Jestem z niego bardzo zadowolony. Nie ma z nim problemów, aczkolwiek od 2 lat (kupiony został w 2008) mało z niego korzystałem, więc może nie było okazji.

Reasumując, czy to dobry rower dla takiego laika jak ja? Początkowo planuję 2-3h dziennie poświęcić bike'owi. Mam piękne tereny, mieszkam w centurm Polski, nieopodal Łodzi. Otoczony jestem praktycznie samymi lasami, więc mam gdzie jeździć. Czasem jakiś większy wypad.

Piszę tutaj, ponieważ czytam od jakiegoś czasu to forum, teraz postanowiłem się dowiedzieć czegoś więcej na temat mojego roweru, liczę na pomoc.

Z góry dzięki i pozdrawiam!

Napisano

Cześć

Moim skromnym zdaniem masz całkiem fajny rower( rozpatrujemy kategorie turystyczne, rekreacyjny itd.). Jeśli dobrze Ci się na nim jeździ to jest to najważniejsze. Proponuje abyś przejechal się na rowerze z wyższej półki choćby przed sklepem jako jazda testowa czy coś w tym stylu. Wtedy odpowiesz sobie na pytanie czy warto.

Odpowiadając więc na Twoje pytanie : Tak, jest to dobry rower dla takiego laika jak Ty ;)

Odradzam podejście typu 2-3h godziny dziennie. Jeździj kiedy masz ochotę, bo zmuszanie się do jazdy nic Ci nie da.

Napisano

Nie, chodzi o to, że od jakiś 2-3 miechów mam cholerną chętkę na rower. Nie jestem jeszcze gotowy na jazdę na śniegu(zimą) więc czekam na wiosnę.

Moje podejście nie jest z musu, tylko przynajmniej przez początkowy okres bd miał ochotę jeździć non stop, a obowiązki (nauka) na to nie pozwolą, więc pozostaje mi 2-3h na dzień ;-)

Zapytałem tutaj, bo wiadomo w sklepie nie powiedzą nic złego o sprzedanym produkcie, a wśród znajomych nie mam nikogo kto obiektywnie ocenił by moją maszynę.

Napisano

Rama w tym Boulderze jest bardzo fajna w sensie wizualnym, nie wiem jak wagowo wychodzi, ale wyglada swietnie. Prawdopodobnie ma bardziej turystyczna, a nie sportowa geometrie, ale jak nie chcesz sie scigac to jest ok. Osprzet to nie jest mistrzostwo swiata, ale jak zaczniesz jezdzic rzeczywiscie 2-3h dziennie to sam to stwierdzisz i zaczniesz wymieniac zuzyte elementy max po sezonie. Na razie mozesz jezdzic, w miare uplywu czasu sam bedziesz widzial, co trzeba wymienic i czy w ogole rama ci pasuje.

Dla mnie to jest na pewno najladniejszy sposrod tanszych rowerow.

Napisano

Fajny rowerek do turystycznej jazdy na takim osprzęcie,bo największą satysfakcją jest jak po zakupie klient jest zadowolony.

Tylko co niektórym (tak jak np. mnie)to nie wystarcza i co chwila coś zmieniają ,unowocześniają wydając kolejne pieniądze żeby zaspokoić swoje zachcianki.

Generalnie rower to taki pojazd ,że jak ktoś zasmakuje jazdy zostaje mu to na zawsze.

Napisano

No to nie pozostaję mi nic innego jak ruszyć niebawem na przegląd i rozpocząć swoją przygodę biker'a. Mam jeszcze jedno pytanie dot. wentyli, ale to zadam na dniach w odpowiednim do tego dziale.

Dzięki za obiektywizm, pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...