Skocz do zawartości

Trasy roerowe w tychach

step00

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem z Tychów wraz z kolegą zaczęliśmy interesować się jazdą na rowerze ale szukając po necie nie znalazłem żadnych ciekawych tras. Może macie jakieś trasy po okolicach Tychów lub po śląsku bo na razie dalej nie chcę dalej jeździć. Również słyszałem, że jest jakaś trasa rowerowa do zamku w Chudowie ale nie znalazłem jej może ktoś ma?

Napisano

Fajna trasa jest z Tychów na Kobiór i dalej na Pszczynę :) Od Kobióra aż do Pszczyny jedziesz asfaltową drogą wśród lasu i pól;))

Polecam samemu wymyślanie tras :)

Napisano

Jak jedziesz od strony Tychów i jesteś już w Kobiórze to musisz przejechać rondo na wprost i w pierwszą ulicę skręcić w lewo. Później jedziesz kawałek wśród domów jednorodzinnych i dojeżdżasz do DK1, którą przecinasz i jedziesz dalej prosto aż się skończy, wtedy skręcasz w prawo i tą drogą dojedziesz do Pszczyny (są znaki rowerowe)

Napisano

Ło sporo tego jest :) fajna trasa jest do lasów Murckowiskich, na Wyry do Pszczyny. Jak zrobi się cieplej to możesz do mnie napisać to Ci pokaże parę tras :huh: a gdyby co to serwis www.noltychy.pl organizuje co pewien czas wycieczki rowerowe więc warto też i tam zaglądać B) I tak szczerze do Pszczyny można jechać dwoma trasami z Tychów, klasycznie czerwonym szlakiem oraz rzadziej uczęszczaną droga przez lasy Cielmickie do Studzienic.

A jak Cię interesują dłuższe wycieczki to zapraszam na stronę grupy www.old-farts-team.blog.pl i do działu galerie :)

Pawel90 masz może na myśli plessówkę?

Napisano

Pawel90 masz może na myśli plessówkę?

Być może, gdzieś już słyszałem tą nazwę:stupid: Wiem tylko, że ta trasa o której pisałem jest w ciągu drogi rowerowej nr 1. W Tychach macie naprawdę dużo tras do zjeżdżenia :wallbash: Najlepiej po prostu wsiąść na rower i ruszyć na odkrywanie okolicy. Ja tak zaczynałem ;)

Napisano

Być może, gdzieś już słyszałem tą nazwę:D Wiem tylko, że ta trasa o której pisałem jest w ciągu drogi rowerowej nr 1. W Tychach macie naprawdę dużo tras do zjeżdżenia :thumbsup: Najlepiej po prostu wsiąść na rower i ruszyć na odkrywanie okolicy. Ja tak zaczynałem :icon_wink:

To jest tzw trasa po rurach, drogą techniczną zbudowaną wzdłuż rurociągu z Goczałkowic.

Najlepiej na nią się dostać jadąc aleją Bielską w stronę Kobiura i skręcić w lewo w pierwszą drogę asfaltową po wjechaniu do lasu.

A później to już cały czas prosto wzdłuż rurociągu, aż do okolic salonu Citroena przy DK1 w Pszczynie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...