cinekrally Napisano 27 Lutego 2010 Napisano 27 Lutego 2010 Może ktoś miał doczynienia z tymi amorami: RST GILA ML 100 LOCKOUT i SR Suntour XCT-V2? Chciałem spytać o różnice no i o ewentualną ocenę który lepszy...
cinekrally Napisano 28 Lutego 2010 Autor Napisano 28 Lutego 2010 Czyżby nikt nie słyszał o takich amortyzatorach....? Wiem że nie są one z najwyższej półki ale występowały w zeszłorocznych meridach zamiennie i ciekawią mnie różnice. Może ktoś coś wie na ich temat?
WojtasGCE Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 Co prawda nie miałem do czynienia konkretnie z tymi widelcami, ale jeździłem na niskich modelach i RST i Suntour'a. Ogromna masa, brak tłumienia, nieskuteczna regulacja naprężenia wstępnego sprawiają, że osobiście uważam, że nazywanie tych widelców amortyzatorami, jest przesadą. Oczywiście założone do roweru, w niewielkim stopniu poprawią komfort jazdy. Jednak aby zacząć mówić o jakiejkolwiek przyjemności, należałoby zaopatrzyć się przynajmniej w wyższe modele podanych producentów. Widelce te uważam za atrapy, które mogą służyć tylko do tego, żeby wymienić je jak najszybciej na coś lepszego. Sam teraz jeżdżę na niskim modelu Rock Shox'a, ale różnica w pracy i komforcie użytkowania jest ogromna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.