Skocz do zawartości

[hamulce] Tektro IO regulacja

Misiekbp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

rower jest mało co jeżdżony :) także zabrudzenie nie wchodzi w grę. Czy skrócenie pancerza by coś dało? Czy może nieść ze sobą jakieś uboczne skutki? :)

Napisano

Wydaje mi się ze masz za bardzo klocek lewy (ten poruszany za pomocą linki) przysunięty do tarczy i z tąd taki mały skok klamki/cięzkie hamowanie, skrócenie pancerza nic nie da. Wypnij i wepnij koło jeszcze raz, lub zobacz jaką "drogę" pokonuje klocek do tarczy (u mnie klamka własnie wtedy miała mały skok/ciezko chodziła gdy zacisk był źle wyregulowany, raz skróciłem pancerz i nic to nie dalo, dopiero ustawienie zacisku odpowiednie pomogło)

Napisano

Opiszę to dokładniej: Gdy naciskam klamkę czuję spory opór (jeszcze przed dojściem klocka ruchomego do tarczy), jest dużo ciężej niż w hamulcu przednim, następnie klocek dotyka do tarczy (klamka zaciśnięta do połowy), gdy naciskam jeszcze mocniej linka coraz bardziej się napręża, a ramie hamulca (jeśli tak to można nazwać :whistling: ) nadal pracuje i wygląda to tak jakby klocek dociskał się jeszcze bardziej.

Dodam jeszcze, że moment docisku klocka do tarczy jest słabo wyczuwalny i miękki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...