Mod Team bogus Napisano 16 Marca 2010 Mod Team Napisano 16 Marca 2010 Pancerz raczej jest ok, pytanie czy nie jest zabrudzony. Równie dobrze tłoczek w zacisku mógł się lekko zatrzeć.
herrscher Napisano 17 Marca 2010 Napisano 17 Marca 2010 rower jest mało co jeżdżony także zabrudzenie nie wchodzi w grę. Czy skrócenie pancerza by coś dało? Czy może nieść ze sobą jakieś uboczne skutki?
afly Napisano 17 Marca 2010 Napisano 17 Marca 2010 Wydaje mi się ze masz za bardzo klocek lewy (ten poruszany za pomocą linki) przysunięty do tarczy i z tąd taki mały skok klamki/cięzkie hamowanie, skrócenie pancerza nic nie da. Wypnij i wepnij koło jeszcze raz, lub zobacz jaką "drogę" pokonuje klocek do tarczy (u mnie klamka własnie wtedy miała mały skok/ciezko chodziła gdy zacisk był źle wyregulowany, raz skróciłem pancerz i nic to nie dalo, dopiero ustawienie zacisku odpowiednie pomogło)
herrscher Napisano 18 Marca 2010 Napisano 18 Marca 2010 Opiszę to dokładniej: Gdy naciskam klamkę czuję spory opór (jeszcze przed dojściem klocka ruchomego do tarczy), jest dużo ciężej niż w hamulcu przednim, następnie klocek dotyka do tarczy (klamka zaciśnięta do połowy), gdy naciskam jeszcze mocniej linka coraz bardziej się napręża, a ramie hamulca (jeśli tak to można nazwać ) nadal pracuje i wygląda to tak jakby klocek dociskał się jeszcze bardziej. Dodam jeszcze, że moment docisku klocka do tarczy jest słabo wyczuwalny i miękki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.