jasskulainen Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Witam Wyryuszylem na pierwsza przejazdzke i mam pewien problem czasami gdy mocniej 'depne' na pedaly lub czasami bez powodu mam poczucie jakby mi przeskakiwal lancuch z przodu, robie ruch nogami ale nie przeklada sie on na ruch roweru do przodu co moze byc przyczyna ? rower jest calkowicie nowy , dzisiaj zrobilem moze z 20km wiec nie ma mowy o zuzyciu czegokolwiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 To może być wina bębenka, moze "przepuszczać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 czasem się tak zdarza po założeniu zupełnie nowego napędu. musi się troszkę dotrzeć. Jeśli po 100-150 km nadal problem będzie występował to reklamuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 zrobilem 60km i jest o niebo lepiej ale np po skoku z kraweznika , lekkiej hopy na zjezdzie (zaden hardkor) lancuch przeskakuje , co mozna z tym zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Tak jak juz bylo wspomniane, pojezdzij jeszcze troche do tych ok 150km, jak lancuch sie nie ulozy to reklamuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Sprawdź dokładnie cały łańcuch, czy ogniwa łatwo się zginają, często z powodu zbyt mocnego zakucia nawet jednego ogniwa, łańcuch nie zgina się i przeskakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.