Skocz do zawartości

[Spodnie] jaki rozmiar spodni

Sonix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem świeżo "upieczonym" rowerzystą i przy wyborze ubioru na cieplejsze dni nie miałem problemu. No ale przyszedł czas zakupu na coś z długimi nogawkami( w grę wchodzi tylko allegro) i tu jest moje pytanie jak to jest z tą rozmiarówką. Normalne spodnie noszę 31/34 czyli długość nogawki od kroku to jakieś 80-82cm. a jak oglądam na allegro spodnie rowerowe np takie http://allegro.pl/item936965234_zimowe_spodnie_kolarskie_rozm_xl_wyprzedaz.html to tam podają że długość nogawki od kroku to 75cm. a rozmiar to XL w takim razie czy te spodnie rowerowe są tak skonstruowane że się rozciągają i dopasują? Czy muszę szukać czegoś co będzie nogawka w okolicach 80cm. od kroku?

Witam.

... Normalne spodnie noszę 31/34 czyli długość nogawki od kroku to jakieś 80-82cm. a jak oglądam na allegro spodnie rowerowe np takie http://allegro.pl/item936965234_zimowe_spodnie_kolarskie_rozm_xl_wyprzedaz.html to tam podają że długość nogawki od kroku to 75cm. a rozmiar to XL w takim razie czy te spodnie rowerowe są tak skonstruowane że się rozciągają i dopasują? Czy muszę szukać czegoś co będzie nogawka w okolicach 80cm. od kroku?

Myślę,że te portki powinny pasować.Zaryzykuj :)Spodnie rowerowe mają krótszą nogawkę niż takie zwykłe,wyjściowe.Moje na ten przykład zaczynają się tuż nad kostką.Najlepiej byłoby przymierzyć,by nie okazało się,że gdzieś cisną.

Myślę, że różnica może wynikać z tego, że normalne spodnie, gdy się przymierza powinny sięgać do ziemi, aby nie były za krótkie, gdy się założy buty i zegnie nogę w kolanie... spodnie rowerowe sięgają zwykle do kostki, a nawet nie, wiec to by było te 5 cm. Noszę dżinsy o prawie tych samych wymiarach co ty i jeśli chodzi o spodnie rowerowe, to zawsze wybieram XL, ale gdyby nie rozwinięte uda i łydki to być może wcisnąłbym się w L ;)

Ja mam 182cm. wzrostu ale jestem osoba szczupłą nogi też mam chude ;) waga to 64 kg. Co do przymiarki to nie mam właśnie takiej możliwości bo nigdzie nie widziałem tego modelu w sklepach a wiadomo że co model to inna rozmiarówka.

Jesteś szczupły więc mogą być zbyt luźne. Ja mam 189cm, 68kg i spodnie xl, niestety są za luźne w okolicy kolan.i tak do 1/3 uda. Teraz brałbym L'ke, a może nawet M gdybym miał możliwość przymiarki. Lepiej najpierw przymierz takie spodnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...