xxxPaNoCeKxxx Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Witam wszystkich. Mam rame Mielec Hunter i zastanawiam sie nad zmianą amortyzatora. Kolega polecił bym wsadził jakaś dwupółke prawde mówiac przekonany do tego nie jestem. Obecnie mam RST STORM 160mm. Moglibyscie mi poradzić jaki amortyzator wsadzic do tej ramy,z jakim rama bedzie miała dobra geometrie ? Za wszystkie odpowiedzi dzieki z góry. Jeśli pomyliłem dział to sooory ale sam nie wiedziałem gdzie o tym napisac Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Zależy jak jeździsz i gdzie jeździsz... AM/FR/DH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxPaNoCeKxxx Napisano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Jeżdze już pewien czas FR/DH. Interesuje mnie coś z wiekszym skokiem,pod oś 20 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 27 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Nie no, możesz wsadzić dwupółkę do tej ramki. Jeśli jednak wolisz zostać przy jednopółce to 66 lub Totem. Te amorki dają radę w DH/FR i jeśli ktoś preferuje jednopółki (waga mniejsza ) są dobrą opcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxPaNoCeKxxx Napisano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 To,ze moge wsadzic tam cos tego typu to wiem tylko szukam rad,ktore pomogą podjąć mi tę decyzję. Tak właśnie zastanawiam się czy szukać na allegro jednopółki czy dwupółki. Prawde mówiąc nie mam az tak duzego doświadczenia i nigdy z amorem typu boxxer nie jeździłem. Prosiłbym o wiecej opini Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Jednopółkę taniej dorwiesz, niż dwu-półkę. Zasadnicza różnica to waga, sztywność no i sam skok. Jeśli nie masz dużo siana i wystarczy ci powiedzmy 160mm skoku to jednopółka. Jak możesz więcej wydać no to np. taki Boxxer. Stare mają golenie 32mm i lubiły te amory pękać. Nowsze mają 35mm. Dalej Marcok 888 i golenie 38mm, ostatni jest Fox F40 z goleniami 40mm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxPaNoCeKxxx Napisano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Dzięki na pewno skorzystam z rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.