Skocz do zawartości

[Piasta]Dartmoor Free-Force

truskawek15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,mam zamiar zakupic piaste tylnia Dartmoor'a Free-Force. Krótka specyfikacja piasty :

Piasta tylna z mocowaniem tarczy. Korpus wykonany ze stopu aluminium 6061-T6. Cztery uszczelniane łożyska maszynowe wysokiej klasy. Trzy zapadki. Oś 10mm wykonana ze stali Cr-Mo. Waga: 496g. Ilość otworów:36

Testował ktoś z was ta piaste?Jak myślicie nadaje sie do Fr,DJ ..?

Z góry dziekuje za rady .

Napisano

Założyłem podobny temat tyle ze mój dotyczy Dartmoor X-Force(tył) i X-Rolls(przód). Rumen dzięki za podzielenie się tymi informacjami może nam to pomoże, ale nam chodziło głównie czy te piasty Dartmoor/ Novatec warte są swoich cen??? Bo jeżeli to jakaś kicha to trzeba się rozglądać za czymś innym.

Napisano

Mam z tyłu novateca tylko na dwóch łożyskach i chwalę sobie, jest wytrzymała bo trochę zdarza mi się na niej poskakać a trochę ważę bo 100 +/- kg. A po za tym novateci maja dobre opinie przynajmniej ja tak słyszałem. A po za tym obu wam do pisałem żebyście poczekali na inne opinie innych posiadaczy piast tej firmy. Starałem się tylko przekazać wszystkie informacje o tych piastach jakie posiadam ale powiem jeszcze raz poczekajcie na inne posty posiadaczy tych piast albo google sporo jest o tych piastach na internecie.

Pozdrower

Napisano

Witam. Od roku jeżdżę na novatec'kach. Przód NT-D041 Tył NT-D042. Zero problemów. Piasty toczą się bardzo gładko bez żadnego luzu. Są wytrzymałem (tak uważam, gdyż wytrzymują moja masę 85kg + rower czyli ogólnie kolo 100kg), a przy tym stosunkowo tanie. Bębenek pracuje bez luzu, cykanie jest dość głośne, nigdy nie przepuszcza zawsze łapie, działa bardzo dobrze. Jedynym minusem, który może doskwierać to waga, ale to dal ty co gonią za gramami. Dla przeciętnego "bajkera" są świetne. Dzisiaj odebrałem 2 komplet tych piast, będę na nich zaplatał kolejne koła, dla ojca. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...