Dario82 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witam Panowie, mam problem ponieważ po odebraniu roweru z serwisu o coś trze mi obudowa kasety ( plastikowe kółko za trybami) czy mogę całkowicie je wyrzucić?? wskazane to jest czy też nie?? Dodam, że czasami widzę rowery bez tego plastiku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spons92 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Szczerze mówiąc nie wiem po co to coś tam jest. Może po to żeby łańcuch nie spadał pomiędzy kasetę i szprychy( co przy prawidłowym wyregulowaniu przerzutki nie powinno mieć miejsca, a może po to, żeby piasta i szprychy się nie brudziły. Ja jeżdżę bez tego plastiku jak przypuszczalnie większość tutaj(nie mówię: na pewno)i w niczym brak ten nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephistofeles Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Możesz i ja na twoim miejscu bym to zrobił. Co prawda osłona ma chronić przed wpadnięciem łańcucha między kasetę a szprychy, ale dobrze wyregulowana przerzutka zrobi to lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrulek84 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Sru i wpiz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dario82 Napisano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Dzięki za wszelki odpowiedzi to już idę po młota i zacznie się robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Dzięki za wszelki odpowiedzi to już idę po młota i zacznie się robota Po takiego ?? ps. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweu Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Jeśli chcesz wyrzucić później tą osłonę to możesz ją po prostu rozciąć, oszczędzisz sobie ściągania kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKreator Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Potwierdzam. Można rozciąć. Mi się trafił miękki plastik i poszło gładko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crus Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Owa osłona przyda ci się kiedy nie oczekiwanie podegnie się hak przerzutki, jeśli nie walczysz z wagą rowerku myślę że parę gramów nie będzie robić różnicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Często tą osłonę da się zdjąć bez zdejmowania kasety i bez jej rozcinania. U mnie w dwóch rowerach dało się tak zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dario82 Napisano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Panowie czas zabiegu to max. 5min i bez młotka oczywiście krok1. nacięcie w jednym miejscu szczypcami kątowymi krok2. opalarka w stronę osłony i rozgrzany nóż krok3. opalać ją z daleka i sama jak masło schodzi przy delikatnym ciągnięciu kombinerkami czas zabiegu= ok 5min Panowie czas zabiegu to max. 5min i bez młotka oczywiście krok1. nacięcie w jednym miejscu szczypcami kątowymi krok2. opalarka w stronę osłony i rozgrzany nóż krok3. opalać ją z daleka i sama jak masło schodzi przy delikatnym ciągnięciu kombinerkami czas zabiegu= ok 5min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Ja kompletnie nie kumam po co montują takie osłony. Kiedyś jechaliśmy z kolegą, który rzeczywiście mial sporo wykrzywiony wózek przerzutki i jak się okazalo przy zrzuceniu na niższy bieg i tak władował go w szprychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 czas zabiegu= ok 5min 5 minut również trwa wyciągnięcie koła, ściągnięcie kasety, założenie kasety, założenie koła Pozdrower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Jak się ma narzędzia to się zgodzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Bacik klucz do kaset i siła mięśniowa Z tego co pamiętam, albo jeśli pamięć mnie nie myli to tą osłonkę kiedyś zdjąłem używając sił rąk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Wiadomość wygenerowana automatycznie Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora. Powód: koniec tego bezsensownego nabijania postów Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.