fighterbull Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Witam! Mam pytanie potrzebuje skrocic tulejki w damperze RS monarch 3.3 ciezko go bedzie zamontowac w tokarce i skrocic tuleje, moje pytanie brzmi czy mozna ja jakas wybic wykrecic? ma jakis gwint w srodku ktorego nie widac? Serdecznie dziekuje za pomoc
Schwefel Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Tulejki są mocowane na wcisk. Podważasz śrubokrętem i wychodzi.
fighterbull Napisano 25 Lutego 2010 Autor Napisano 25 Lutego 2010 Tulejki są mocowane na wcisk czyli delikatnie imadelko i mloteczek?
Schwefel Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Bierzesz płaski śrubokręt, wbijasz między tuleję a korpus i uderzasz młotkiem w koniec śrubokręta.
fighterbull Napisano 25 Lutego 2010 Autor Napisano 25 Lutego 2010 zle sie wyrazilem chodzi mi o ta dluga tuleje ktora przechodzi przez damper dorzuce fotke zle sie wyrazilem chodzi mi o ta dluga tuleje ktora przechodzi przez damper dorzuce fotke
Schwefel Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Jak ona jest cała przez całą długość to wybijaj przez jakieś drewienko młotkiem.
fighterbull Napisano 25 Lutego 2010 Autor Napisano 25 Lutego 2010 Jak ona jest cała przez całą długość to wybijaj przez jakieś drewienko młotkiem. Ok wielkie dzieki, patrzac w srodek to jest to jeden element;-) heheeeh:-)
INsejn Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 Jeżeli nie jest to jeden element, czyli jedna duża tuleja przez środek i po bokach po tulei na niej to wtedy można zrobić tak: Bierzesz np: śrubę z główką o średnicy węższej tulei i przykładasz z jednej strony. Następnie z drugiej strony bierzesz coś pustego w środku o średnicy tej zewnętrznej tulei na wierzchu. Wkładasz to w imadło i kręcisz. No i powoli wychodzi środkowa tuleja. Takim sposobem zdjąłem zapieczone tuleje w Manitou Swingerze:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.