Skocz do zawartości

[tuleje] Monarch 3.3 jak wybić?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam pytanie potrzebuje skrocic tulejki w damperze RS monarch 3.3 ciezko go bedzie zamontowac w tokarce i skrocic tuleje, moje pytanie brzmi czy mozna ja jakas wybic wykrecic? ma jakis gwint w srodku ktorego nie widac?

Serdecznie dziekuje za pomoc

Napisano

zle sie wyrazilem chodzi mi o ta dluga tuleje ktora przechodzi przez damper dorzuce fotke

zle sie wyrazilem chodzi mi o ta dluga tuleje ktora przechodzi przez damper dorzuce fotke

post-127086-1267135757,15_thumb.jpg

Napisano

Jak ona jest cała przez całą długość to wybijaj przez jakieś drewienko młotkiem.

Ok wielkie dzieki, patrzac w srodek to jest to jeden element;-) heheeeh:-)

Napisano

Jeżeli nie jest to jeden element, czyli jedna duża tuleja przez środek i po bokach po tulei na niej to wtedy można zrobić tak:

Bierzesz np: śrubę z główką o średnicy węższej tulei i przykładasz z jednej strony. Następnie z drugiej strony bierzesz coś pustego w środku o średnicy tej zewnętrznej tulei na wierzchu. Wkładasz to w imadło i kręcisz. No i powoli wychodzi środkowa tuleja. Takim sposobem zdjąłem zapieczone tuleje w Manitou Swingerze:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...