Skocz do zawartości

[targi] targi rowerowe w Warszawie, 26-28 lutego

migajos

Czy przybędziesz na tegoroczne targi?  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy przyb?dziesz na tegoroczne targi?

• Tak na 3 dni
      0
    • Tak na 2 dni
    • Tak ale na 1 dzie?
    • Niestety nie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szczerze mówiąc nie rozumiem tego całego malkontentyzmu.

No to zrozum, że ktoś kto przejeżdża do stolicy ileś tam kilometrów oczekuje czegoś więcej niż rowerów na które można tylko popatrzeć.

Napisano

Ja tam nie narzekam - poszedłem popatrzeć z bliska na Geniusa, Blura i FSR, a to w związku z planami na nową ramę w tym roku.

To zdradź jeszcze, która rama prowadzi w Twoim prywatnym rankingu po wizycie na targach ;).

Napisano

??? Zadna bo nie bylo pewnie jak testowac zawiasu nawet jesli juz mogl pobawic sie sprzetem...

Sprzętem się bawiłem jak byłem mały ;).

Nie miałem jak potestować, bo byłem z potomkiem - z resztą chciałem w sumie tylko popatrzeć w realu.

Tak naprawdę nie mam typu - długo prowadził Genius, ale teraz już kurka nie wiem. Będzie o czym myśleć w każdym razie.

P.S. Stoisko Scotta słabiutkie w porównaniu z konkurencją, a pan nie bardzo widział różnicy między technologią HMX a HMF. Więc ograniczyłem się do analizy organoleptycznej.

Napisano

Będzie coś tam jeszcze jutro stało, czy tylko teoretycznie są otwarte? Bo chcę się rano przejechać, czyli rozumiem, że jak będę chciał się przejechać jakimś fajnym HT to nie ma na to miejsca i nie pozwolą?

Napisano

ani szalu ani tragedii, ale firma, ktora wystawia delikatnie mowiac ludzi niedoinformowanych to juz przegiecie, a takich bylo kilka, wygrali dwaj panowie z wtb, ktorzy na pytanie, czy maja opony 29er, popatrzyli pytajaco na siebie, po czym jeden szybko polecial do kompa, ze smutkiem oznajmil, ze nie maja takiego modelu...wyjasnienie, ze chodzi mi o opony pod kola 29" nic nie dalo...stali zaklopotani i nie wiedzieli, co poczac :|

Napisano

Boże Święty, nie pogadasz .... dno, tak jak w sklepach rowerowych, co się odezwiesz to się orientujesz, że nie ma sensu mówić oni i tak nie wiedzą o co chodzi i mają podejście "pana edzia" do rowerów.

Napisano

Byłem i ................... jestem troszkę zdegustowany tym co tam zobaczyłem. Może to kwestia mojego nastawienia? Może ??

Spodziewałem się więcej "drobnicy" (czytaj klamotów) i więcej topowych modeli. Cannon nie pokazał nic na "jednej" nodze z rowerów MTB. Szkoda bo chciałem sobie popatrzeć a tak czuję się lekko ....... . Spec się spisał ale prawie wszystkie modele przymocował do ścianek - dało się to odczepić ale jakoś tak ... dziwnie. Plus dla SPECA za S-Worksa na wypasie gotowego do jazdy. Większość "topowych" modeli była niestety bez pedałów. Mam wrażenie że wielcy olali maluczkich. Królują rowery od 2 do 5 kilo. Niestety nie tego oczekiwałem ..... Myślałem że może hostessy jakieś "wypaśne" będą ale tutaj niestety też bez fajerwerków.

pozdrawiam

marcin

• Mod Team
Napisano

Po cichu liczę, że nie będę tak zniesmaczony targami jak niektórzy. Zaraz kładę się spać, bo o 3 pobudka, a przed 4 wyjazd. Mam nadzieję że nie będę żałował czasu i pieniędzy poświęconych na wyjazd.

Napisano

Do jednego mam zastrzeżenie - że po wyjściu z hali bilet traci ważność. W sytuacji, gdy brakuje ci gotówki na przekąskę a bankomat jest poza halą jest to delikatnie mówiąc szczyt nieporozumienia.

Wychodząc wystarczy powiedzieć ochroniarzowi że się wróci, dostanie się stempelek na rękę i można spokojnie wyjść i wrócić.

Napisano

Wychodząc wystarczy powiedzieć ochroniarzowi że się wróci, dostanie się stempelek na rękę i można spokojnie wyjść i wrócić.

Świetnie, tylko że w ferworze dyskusji z trzylatkiem nie zawsze da się o tym pamiętać.

Natomiast komunikat na drzwiach był jednoznaczny.

Napisano

Witam. ;)

Byłem dzisiaj na targach i tak jak moi przedmówcy też jestem rozczarowany... Moim zdaniem było gorzej niż w tamtym roku.

Jedyne stoiska, które były warte odwiedzenia to Spec, Kona (patrz niżej) i Romet (za######iste krówki mieli). :P

Jedyne co mnie zaskoczyło to okazja do kupienia ciuchów Kony w bardzo niskich cenach, w porównaniu do tych sklepowych.

Wszystkie koszulki i spodenki były po stówce, a rękawiczki po cztery dyszki. Wybór może nie był największy, ale też nie można było narzekać. :)

Zakupiłem sobie koszulkę i spodenki. :D

Pozdrawiam

Hubert.

Napisano

Dobra, to ja sobie odpuszczam jutrzejszy wyjazd, nie będę jechał na taką miernotę, choć to dwie stacje PKP dalej ode mnie.

Napisano

Duke, żeby być z tobą szczery to wystarczy że przejrzysz obydwie fotorelacje z tego tematu, bo i tak rowery i części były tylko do pooglądania a i na samych targach nie dowiesz się niczego więcej niż z internetu...

EDIT:

Jeszcze co do biletów, to faktycznie powinny być całodniowe a nie jednorazowego wejścia... Z jednej strony miało to na celu uniemożliwić komuś wejście po kimś (jak wracałem to się mnie ludzie pytali czy im biletu nie dam), ale z drugiej strony zrobienie biletu imiennego w dzisiejszych czasach to żaden problem!

Napisano

na samych targach nie dowiesz się niczego więcej niż z internetu...

Albo nawet dostaniesz odmóżdżenia... niewiedza niektórych przedstawicieli była wręcz porażająca...

Aczkolwiek ja dokonałem dwa całkiem fajne zakupy co trochę poprawiło mi humor. :)

Napisano

Aczkolwiek ja dokonałem dwa całkiem fajne zakupy co trochę poprawiło mi humor. :devil:

Ja też dokonałem świetnego zakupu w postaci 2 śrubek firmy A2Z, które i tak miałem zamówić przez internet. Obejrzałem sobie dokładnie Mondrekera z ich nowym tylnym zawieszeniem. No i dowiedziałem się że jak na razie nie ma szans na kupno uszczelek do mojego RST, podobno mają być dostępne, niestety mili Panowie nie wiedzieli kiedy. Więc w sumie jestem zadowolony z targów, ale chyba tylko dlatego że zbyt wiele nie oczekiwałem.

Napisano

Kupiłem 5 śrubek A2Z do korby, już zamontowane i 2 śruby do koszyka do bidonu- wszystko niebieskie.

C.. nie chciały mi sprzedać koszyka na bidon-Rib Cage na stoisku Speca, twierdząc że jakby mieli sprzedawać to by musieli mieć wielkie zaplecze...

Napisano

Ja jestem lekko rozczarowany tymi targami. Było kilka ciekawych stoisk, ale większość nie staneła na wysokosci zadania. Moim zdaniem wiele firm słabo zaprezentowała swoje rowery i sprzęt. Stoiska były ciasne i słabo oświetlone przez co nie przyciągały do siebie. Byłoby jeszcze gorzej gdybym na pocieszenie nie kupił sobie kolorowych tarcz Ashimy, które oglądalem tylko w necie. Na targach byłem pierwszy raz i nie wiem jak w innych latach powieszchnia wystawowa mogłabyć jeszcze mniejsza skoro teraz nie zachwycała.

• Mod Team
Napisano

Wstałem o 2:50, o 3:40 wyruszyliśmy. Po 6 godzinach jazdy dotarliśmy do celu. Nie żałuję, bo byłem pierwszy raz i warto było zobaczyć taką imprezę choć wydając nie małe pieniądze na wyjazd i poświęcając na to pół nocy i cały dzień liczyłem na więcej. Coroczna, największa u nas tego typu impreza, a tam raczej bieda. Dlaczego nie było wielu ważnych dystrybutorów np. Shimano, Sram i wielu innych? Powierzchnia targów niezbyt duża, asortyment mizerny. Owszem było na co popatrzeć, i wcale nie mówię to o kilku skąpo ubranych hostessach ;) ale chciałoby się też kupić to i tamto korzystając z okazji. Tylko albo nie było, albo kosztowało tyle co w sklepie. Koszyk Accenta mi się spodobał, ale pan stwierdził, że nie ma na miejscu i można najwyżej zamówić. Też mi coś, zamówić sam sobie mogę i listonosz pod same drzwi przyniesie. Na stoisku przedstawiciela Crank Brothers (7Anna) liczyłem, że pomacam i może kupię niezbędnik Multi 17, ale w ogóle nie mieli narzędzi. Byłem też o krok od zakupu rękawiczek (Kona) i ochraniaczy na buty (RDX) w dobrej cenie, ale nie było rozmiaru. Na widok śrubek A2Z ciekła mi ślinka, ale ceny skutecznie ostudziły zapał. Drażnił mnie brak cen na wielu stoiskach, a nie zawsze można było zapytać zajętego rozmową sprzedawcę, który i tak sprawdzał cenę w katalogu. Wiedza tych osób też bardzo mizerna. Szkoda też, że nie było możliwości potestowania dobrych maszyn, na choćby jakimś małym torze. I jeszcze czołówkę MacTronica chciałem kupić, ale też nic takiego nie było. Chyba najbardziej pozytywne wrażenie zrobiło na mnie stoisko (nie wiem jakiego dystrybutora), gdzie były ramy RDX i części Token. Mieli sporo fajnych rzeczy w dobrych cenach. Kupiłem od nich alu śruby do blatu - komplet 5szt. z kominami za 30zł :) Alu nakrętki kasety mieli po 15zł, ale niestety już nie było pod Shimano 11t. Przywiozłem górę makulatury, którą będę studiował przez najbliższe dni:) To chyba tyle wrażeń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...