Skocz do zawartości

[podpórka] do Cube Acid 2010

BonusPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanie bardziej do właścicieli rowerów Cube Acid. Otóż zamówiłem w centrum rowerowym tą podpórkę do mojego roweru http://centrumrowerowe.pl/002015/ACCENT-podporka_do_roweru_srebrna_UNI_26-28/Produkt.aspx i okazało się przy montażu, że nie pasuje. Rama jest trochę grubsza, nie jest prosta, tylko ma owalne kształty, do tego jest pod ostrzejszym kontem. Aha i jeszcze przeszkadza hamulec hydrauliczny. Jak koś posiada Cuba Acida to podeślijcie link do podpórki którą w macie w swoim rowerku.

• Mod Team
Napisano

Jeśli chcesz mieć w rowerze nóżkę to nie licz, że obejdzie się bez jej gięcia, rzeźbienia i dopasowywania bo takiej idealnie pasującej raczej nie znajdziesz. Zależy jak użytkujesz rower i czy naprawdę jest Ci ona potrzebna. Ja po wielu latach jazdy z tym ustrojstwem dałem się przekonać do zdemontowania i dotarło do mnie, że rower najlepiej się czuje jak sobie leży czy stoi oparty ;)

Napisano

Jeśli chcesz mieć w rowerze nóżkę to nie licz, że obejdzie się bez jej gięcia, rzeźbienia i dopasowywania bo takiej idealnie pasującej raczej nie znajdziesz. Zależy jak użytkujesz rower i czy naprawdę jest Ci ona potrzebna. Ja po wielu latach jazdy z tym ustrojstwem dałem się przekonać do zdemontowania i dotarło do mnie, że rower najlepiej się czuje jak sobie leży czy stoi oparty ;)

We wcześniejszym rowerze miałem identyczną nóżkę i pasowała idealnie, a w tym jak na złość i chyba nawet gięcie nie pomoże. A co do mojej jazdy to aż takim hardcorowcem nie jestem, więc mi nie będzie przeszkadzać, a nawet mi się przyda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...