Skocz do zawartości

[rower] Który rower wybrać ?

k4mil93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, szukam jakiegoś roweru górskiego albo trekkingowego, mam 193 cm wzrostu i zastanawiam się jaki rozmiar kół wybrać. Myślałem o Kellys Saphix i o Kellys Scarpe Będę jeździł na wycieczki rowerowe, głównie po asfaltowych drogach, ale zdarzy się też po kamienistych drogach zjeżdżać lub po jakichś wertepach. Z jednej strony chciałbym koła 28", ponieważ pozwalają rozwinąć większą prędkość, ale z drugiej strony boję się czy wytrzymają zjazdy po wertepach. Co mi radzicie? Który rower wybrać? Rower z kołami 26" czy 28" ?

Napisano

Bez przesadyzmu. Taki Kellys na 28' na pewno wytrzyma jakies nierownosci itp. Nie przesadzajmy ze obrecze sie powyginaja jak 5km po wybojach/kamieniach przejedzie, to nie jest typowy rower tylko do miasta. A na A2 nigdy nie bedziesz mial takiego komfortu oraz nie bedziesz mial tak malych oporow toczenia

Napisano

No dobra może trochę przesadziłem:) Jeśli ma to być jakieś 5km po nierównym to spokojnie ten kellys na 28 da radę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...