k4mil93 Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Cześć, szukam jakiegoś roweru górskiego albo trekkingowego, mam 193 cm wzrostu i zastanawiam się jaki rozmiar kół wybrać. Myślałem o Kellys Saphix i o Kellys Scarpe Będę jeździł na wycieczki rowerowe, głównie po asfaltowych drogach, ale zdarzy się też po kamienistych drogach zjeżdżać lub po jakichś wertepach. Z jednej strony chciałbym koła 28", ponieważ pozwalają rozwinąć większą prędkość, ale z drugiej strony boję się czy wytrzymają zjazdy po wertepach. Co mi radzicie? Który rower wybrać? Rower z kołami 26" czy 28" ?
Rumen Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Ja bym ci polecił bardziej krossa levela a2 ( http://allegro.pl/item933676481_kross_level_a2_17_bialy_czarny_wyslka_w_wa.html ) jeśli masz czasem jeździć po wertepach , cross raczej nie da sobie za bardzo rady na wertepach. Podaj dokładny budżet i wagę. Jak masz zamiar jeździć po asfalcie to zakup do tego levela a2 jakieś opony bardziej podchodzące pod asfalt i jazda.
C00BA Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Bez przesadyzmu. Taki Kellys na 28' na pewno wytrzyma jakies nierownosci itp. Nie przesadzajmy ze obrecze sie powyginaja jak 5km po wybojach/kamieniach przejedzie, to nie jest typowy rower tylko do miasta. A na A2 nigdy nie bedziesz mial takiego komfortu oraz nie bedziesz mial tak malych oporow toczenia
Rumen Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 No dobra może trochę przesadziłem:) Jeśli ma to być jakieś 5km po nierównym to spokojnie ten kellys na 28 da radę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.