kubek20 Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Witam. Mam obręcze alexrims pc19 o szerokości wewnętrznej 16,3 mm i zewnętrznej 23 mm . Jaka najszersza opona może wejść do takiej obręczy ? Bo kupiłem opony kenda blue groove o szerokości 54 mm i nie wiem czy będzie pasować .
Miecho87 Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Według tego, może być niebezpiecznie, ale ta sama tabela u Sheldona Browna jest opatrzona komentarze, że wartości są lekko zaniżone ze względów bezpieczeństwa i że w większości można założyć szersze opony niż to wynika z tabeli. Swoją drogą ostatnio coś popularny jest temat dopasowanie szerokości opon do szerokości obręczy...
micha09 Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Z moich doświadczeń to każdą oponę się wepchnie:p Mój kolega wepchnął tioge factory dh do obręczy "no name"
Miecho87 Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Z moich też - jak się ma wolne popołudnie i trochę siły w rękach to pewnie i oponę od traktora... Nie chodzi o to czy "się da" tylko czy potem można to normalnie i bezpiecznie eksploatować.
Cuberider Napisano 26 Lutego 2010 Napisano 26 Lutego 2010 Ja również mam szerokość 16 mm wewnątrz obręczy i jeździłem zeszły sezon na oponach 2,25 czyli 57 mm i nic kompletnie się nie działo choć to było przegięcie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.