Skocz do zawartości

[amortyzator] Suntour Duro DJD vs. Rock Shox Tora U-Turn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jestem na etapie wyboru przedniego amorka do swojego roweru. Rura sterowa 1,1/8'. Cena jak zwykle - im mniejsza tym lepsza ale w okolicach 300zł. Aktualnie zastanawiam się nad wymienionymi w temacie. O ile o opinie pierwszego nie jest tak trudno to z tym drugim mam problem. Więc pytam tutaj - może ktoś jeździł na tym sprzęcie? Cena Suntour'a to 310zł (nowy) a Rock Shox'a 300zł (używany).

Z góry dzięki za pomoc :angry2:

Napisano

FR, lekki DH.

Co do RS to jest problem właśnie z bardziej konkretnymi info na jego temat, na Allegro jest wystawiony.

Napisano

Aukcje kolega już podał :angry2: Z tego co wiem to system zmieniający długość sprężyny biorącej udział w tłumieniu dzięki czemu zmienia się długość skoku (85-130mm).

Napisano

W takim razie co polecacie w tej cenie?

Wybaczcie, że nie podałem w temacie, że chodzi o model Tora - dopiero teraz zauważyłem.

• Mod Team
Napisano

W takiej cenie nie kupisz żadnego amortyzatora do FR i DH.

Jeśli już musisz celować w używki i liczyć na szczęście.

A co w ogóle rozumiesz pod pojęciem FR i DH?

Niektórzy piszą coś nie znając tematu, a potem są kłótnie.

Napisano

w takiej cenie nic nie kupisz do takich stylow jak piszesz. Musialbys polowac na okazje z uzywka sherman'a, lub marcocha drop off czy Z1. Chyba ze to co robisz to mocne XC wtedy mozesz wziac ta tore.

Napisano

Myślę, że kłótni nie będzie :P Chodzi mi głównie o typowe trasy zjazdowe jednak bez jakichś ekstremalnie wymagających - m.in. ze względu braku ich w bliskiej okolicy oraz zwyczajnego braku funduszy.

Napisano

Po raz kolejny wszedłem na Alledrogo i szukam czegoś lepszego. Szczerze mówiąc nawet do 400zł jest problem. Jedny amorek warty uwagi to chyba Marzocchi Bomber - ale ma tylko regulacje naprężenia wstępnego. W związku z tym zapytam inaczej. Ile musiałbym wydać na coś nadającego się do FR/lekkie DH? Epicon chyba już da sobie radę ;)?

• Mod Team
Napisano

Trzeba by poprosić sprzedawcę o lepszej jakości foto.

Ten Sherman też swoją drogą niczego sobie.

Do jakiej ramy chcesz włożyć ten amortyzator?

Napisano

Jakoś bardziej przemawia do mnie Manitou (sam nie wiem czemu) z drugiej strony 180mm skoku w SR. Żeby tylko licytacja nie osiągnęła jakieś strasznie wysokiej ceny :yes: Wiem, że zaczynam trochę nie o tej strony ale ramy póki co nie mam - na 90% będzie to Kross Fr2 (kolega będzie sprzedawał).

Dzięki wszystkim za dotychczasowe porady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...