cichy66 Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam! Bardzo ciekawi mnie wytrzymałość tego tworzywa w ujemnych temperaturach,myśle że tej zimy co niektórzy mogli przetestować osobiście zachowanie się ram carbonowych w niskich temperaturach.Czy zauważyliście może jakieś niepokojące właściwości carbonu w tych nieco odmiennych warunkach(dżwięki naprężeń,mniejsza wiotkość itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Ja w swoim rowerze mam tylko karbonowy widelec, jeździłem nawet gdy termometr pokazywał -27, a temperatura odczuwalna schodziła w okolice -40. Żadnych zmian (poza swoim nosem) nie zaobserwowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Mysle ze nie masz co sie martwic, kompozyty chociaz w zdecydowanie lepszej technologi sluzy w lotnictwie w warunkach do ~-60*C na duzych wysokosciach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woytaky Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Mam i ramę i kierownicę karbonową - także pomykałem w niezłe mrozy tej zimy i zupełnie nic się nie zmieniło w tych częściach (rama full czyli trochę się tam rusza) od wyjazdów letnich, może oprócz kiepskiej mojej kondycji - karbon zresztą jest materiałem który najmniej reaguje na czynniki atmosferyczne w porównaniu do innych materiałów z których robi się ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.