Chmurka10 Napisano 24 Lutego 2010 Napisano 24 Lutego 2010 Witam. Chciałbym się poradzić jak optymalnie ustawić amortyzator Rock Shox Sid WC 2009 (niedawno go kupiłem) pod moją potrzebę. Ważę ok 75 kg chcę aby amortyzator chodził miękko w każdym zakresie skoku i tłumił nawet małe ubytki na drodze. Chodzi mi o podanie optymalnego ciśnienia w obu komorach i odpowiednie ustawienia tłumienia powrotu rebound. Najlepiej jakby to były wartości sprawdzone. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuje .
Vieri Napisano 24 Lutego 2010 Napisano 24 Lutego 2010 Nie bardzo da się powiedzieć ustaw tak i tak i będzie śmigać. Musisz to zrobić metodą prób i błędów. Tylko w taki sposób osiągniesz dokładnie to co Cię interesuje.
Chmurka10 Napisano 24 Lutego 2010 Autor Napisano 24 Lutego 2010 Wiem o tym pytam dlatego żeby zaoszczędzić czasu i nerwów.
Fludi Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 Ja też ostatnio kupiłem SID'a tylko Race, teraz przez dwa dni jeździłem z ciśnieniem +130 psi i -125psi. Jest raczej twardy, ale póki co jak dla mnie ok (też ważę 75-76kg), zobaczy jak się będzie spisywał w terenie, bo na razie nie ma jak go sprawdzić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.