Skocz do zawartości

[opony] dobór opon do obręczy

grendalf44

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym wiedzieć czy na moje obręcze (rigida zac 2000 28") mógłbym założyć cieńsze opony. Uzywam teraz opon 1,6 a chciałbym założyć cieńsze 1,4 lub 1,35.

Napisano

tak dlugo jak opona jest szersza niz obrecz - nie ma problemu. mysle ze obrecz trekkingowa w tym przypadku takie proporcje zachowuje :)

Napisano

Dziekuje bardzo za odpowiedzi, chciałem sie upewnić że nie zrobię "babola" z kupnem nowych opon i okaże się że co najwyżej mogę sobie na nie popatrzeć.

Węższych opon niż 1,2 zakładać nie będę z tej racji że moja waga waha się między 90-100 kg więc myslę że bym szybko poniszczył obręcz. Chyba że nie ma to żadnego wpływu, ale moja logika podpowiada mi że za wąskich mieć nie mogę?

Napisano

Ten wątek jest kolejnym dowodem na to, że admin forum powinien podkleić któryś z tematów od doborze opony do danej obręczy (kompatybilności rozmiarów) bo tu się robi niezły burdel. W ciągu kilku dni x takich samych tematów. Google nie boli. Wyszukiwarka też.

Napisano

Ale dobrze że Ty jesteś i Ty czuwasz, bo faktycznie patrząc na Twoje doświadczenie na tym forum jesteś absolutnie najodpowiedniejszą osobą by zajmować się komentowaniem tego co się tutaj dzieje. Ech jakież to polskie. W każdym razie jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedzi i wyrozumiałość starszych kolegów :)

Napisano

Ale dobrze że Ty jesteś i Ty czuwasz, bo faktycznie patrząc na Twoje doświadczenie na tym forum jesteś absolutnie najodpowiedniejszą osobą by zajmować się komentowaniem tego co się tutaj dzieje. Ech jakież to polskie. W każdym razie jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedzi i wyrozumiałość starszych kolegów :yes:

Moje doświadczenie na tym forum nie ma tu nic do rzeczy. Bo jedni nabiją posty w stylu "no rzeczywiście" albo "zgadzam się z przedmówcą". Ja staram się odzywać w tematach gdzie mam coś do powiedzenia, ale mniejsza z tym. Nie potrzeba mieć licznika postów na poziomie 1000, aby zobaczyć , że pewne tematy się powtarzją na potęgę w dodatku zupełnie niepotrzebnie. Dlatego właśnie sugestia aby taki temat podwiesić.

Pieklisz się niepotrzebnie, bo uwaga nie była skierowana do Ciebie tylko na temat duplikowania tematów. Nagle okazuje się, że pomysł uproszczenia komuś życia(np. kolesiowi, który wejdzie na forum jutro i założy temat "Czy opona x pasuje na obręcz y") jest typowo polski(w znaczeniu pejoratywnym) to wybacz.

Kończąc... Moze jestem nie doświadczonym uzytkownikiem w sensie postów, ale po kliknięciu w subforum "Koła" widzę następujące tematy:"[opony] dobór opon do obręczy" , "[opony]czy będą pasować do obręczy ? " , "[opony] kompatybilność z obręczami" , "[obrecz] alexrims x2100, jaka najmniejsza szerokosc opony?" i "[koła] Jakie opony do obręczy" więc nie pisz, ze wymagam za dużo bo tutaj nawet nie trzeba umieć korzystać z wyszukiwarki tylko się rozejrzeć...

• 1 rok później...
Napisano · Ukryte przez safian, 15 Sierpnia 2011 - Odkopywacz, offtop
Ukryte przez safian, 15 Sierpnia 2011 - Odkopywacz, offtop

zgadzam się z przedmówcą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...