Skocz do zawartości

[okulary] korekcyjne sportowe

Miesny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc,

Mam do Was prośbę. Poszukuje optyka/sklepu w Trójmieście gdzie znajdę fachową pomoc i spory wybór okularów sportowych korekcyjnych, najlepiej z wymiennymi soczewkami/kolorami. Proszę o polecenia jednego miejsce w którym wszystko załatwię.

Pozdrowienia

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Dzieki. Ale chodzi mi tu o fachowego optyka w którym załatwie komplet: oprawki i wkładkę korekcyjną... Namierzyłem już jedno takie potencjalne miejsce w Sopocie ale jeszcze nie zdążyłem tam trafic

• 4 tygodnie później...
Napisano

Dzieki. Ale chodzi mi tu o fachowego optyka w którym załatwie komplet: oprawki i wkładkę korekcyjną... Namierzyłem już jedno takie potencjalne miejsce w Sopocie ale jeszcze nie zdążyłem tam trafic

wymienne korekcyjne - ciężka sprawa. możesz wykonać sobie przeciwsłoneczne korekcyjne bez wymiennych szkieł - polecam taki wariant.

ewentualnie fotochromatyczne transitions (www.transitions.pl - to nie reklama to opis technologii) - mają pewne ograniczenia.

ewentualnie soczewki kontaktowe + dowolne okulary przeciwsłoneczne z wymiennymi szkłami bez korekcji

• Mod Team
Napisano

Również noszę okulary.

Myślałem kiedyś nad zakupem okularów korekcyjnych na rower, ale koszt był bardzo duży.

Zdecydowałem się na soczewki kontaktowe i zakup okularów z kilkoma wymiennymi szkłami.

Tobie również polecam taką opcję.

Poza tym stosowanie soczewek ma zalety, na przykład na basenie możesz pływać w zwykłych okularach pływackich.

Także istnieje ryzyko zniszczenia okularów na rowerze, co przy takiej kwocie na nie przeznaczonej nie będzie miłym doznaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...