Skocz do zawartości

[tarcze] Gdzie kupię "plastiki" do zabezpieczenia tłoczków przed wypchnięciem w czasie transportu?

Walen

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję kupić 2 sztuki plastików, którymi zabezpiecza się hamulce tarczowe w transporcie: żeby przy zdjętych kołach z tarczami nie zacisnąć przypadkiem klamki i nie wypchnąć tłoczków. Ktoś wie gdzie je dostanę? A może ktoś ma do odsprzedania?

I czy te plastiki mają jakąś jednoznaczną nazwę? Bo jak na razie to muszę je strasznie opisowo określać :-)

Chodzi Ci o tzw. Padspacer. Też ostatnio za tym latałem, a dostałem jedną sztukę za darmo w jednym z poznańskich serwisów. Idź do jakiegoś w swojej okolicy, zapytaj. Serwisy dysponują takimi bzdetami, kiedy zamawiają hamulce, zakładają komuś to takie rzeczy pozostają właśnie w serwisach i zalegają.

Hamulce to Hope Mono Mini. Tak się zastanawiam, czy różnice w budowie zacisków różnych film są na tyle znaczne, że te padspacery od shimany czy avida nie podejdą? Na ebayu widziałem takie, przy których jest napisane, że pasują do większości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...