Walen Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Potrzebuję kupić 2 sztuki plastików, którymi zabezpiecza się hamulce tarczowe w transporcie: żeby przy zdjętych kołach z tarczami nie zacisnąć przypadkiem klamki i nie wypchnąć tłoczków. Ktoś wie gdzie je dostanę? A może ktoś ma do odsprzedania? I czy te plastiki mają jakąś jednoznaczną nazwę? Bo jak na razie to muszę je strasznie opisowo określać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Chodzi Ci o tzw. Padspacer. Też ostatnio za tym latałem, a dostałem jedną sztukę za darmo w jednym z poznańskich serwisów. Idź do jakiegoś w swojej okolicy, zapytaj. Serwisy dysponują takimi bzdetami, kiedy zamawiają hamulce, zakładają komuś to takie rzeczy pozostają właśnie w serwisach i zalegają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 ja biorę dowolną niepotrzebną płytę CD, przełamuję i wkładam, i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walen Napisano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Padspacer - rozsądna nazwa. W zaprzyjaźnionym serwisie niestety nie mają. Co do patentu z płytą, to wiem że mogę je zapchać nawet poskładaną kartką papieru, ale chciałbym coś subtelniejszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 a do jakich hamulców potrzebujesz te blokady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Ostatnio wysyłałem swoje do Andrew zabezpieczone 2x1grosz Jakoś dotarły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Czy z Bleed Kitem nie dostaje się kompletu do różnych hamulców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Czy z Bleed Kitem nie dostaje się kompletu do różnych hamulców? Z bleed kitem dostajesz plastiki, które wkłada się pomiędzy tłoczki. W tedy klocki trzeba ściągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walen Napisano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Hamulce to Hope Mono Mini. Tak się zastanawiam, czy różnice w budowie zacisków różnych film są na tyle znaczne, że te padspacery od shimany czy avida nie podejdą? Na ebayu widziałem takie, przy których jest napisane, że pasują do większości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Z bleed kitem dostajesz plastiki, które wkłada się pomiędzy tłoczki. W tedy klocki trzeba ściągnąć. One są dwustronne, mam takie. Jedna strona jest do tłoczków a druga do klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.