Skocz do zawartości

[Pulsometr] Ciclosport-CM 4.2 HR bezprzewodowy

Matejusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zastanawiam się nad kupnem licznika + pulsometru firmy CICLOSPORT model CM 4.2 HR jest on bezprzewodowy. Prosiłbym o opinie: może ktoś z Was słyszał coś na jego temat albo sam jest użytkownikiem.

Pozdrawiam,

Matejusz

Napisano

Ja mam licznik cm4.1 bezprzewodowy. Twój który chcesz kupić różni się od mojego tym, że ja nie mam pulsometru, a reszta jest taka sama.

Wróćmy do samego licznika. Zawarte są w nim podstawowe funkcje które najbardziej potrzebujesz. Na początku ustawiasz godzinę datę, rozmiar opony, a potem jest już bezobsługowy. Sygnału mi nie tracił i nie wyświetlał dziwnych prędkości jak to inni piszą przy sigmie. Przy -10 stopni działa bardzo dobrze. Ogólnie mogę polecić licznik, a pulsometr to nie wiem :)

Napisano

Posiadam od około roku Cm 4.2 HR i działa bez zarzutu, ale nie korzystam z pulsometru i wiem o nim tylko tyle, że działa, tak jak i reszta funkcji. Poza tym wyświetlacz jest w miarę duży i bardzo przejrzysty, co znacznie ułatwia korzystanie podczas jazdy. Według mnie jest godny polecenia. Warto dodać, że czujnik do pulsometru trzeba dokupić osobno.

Napisano

Użytkuję cm 4.2hr. Zacznijmy od tego, że więcej razy bezprzewodowego licznika nie kupię :thumbsup: czasem gubi sygnał, co do samego licznika nie mam większych zastrzeżeń jednak pulsometr ma bardzo ograniczone funkcje. Lepiej moim zdaniem byłoby kupić jakiś licznik za 70-80zł + pulsometr w zegarku niż wszystko mieć w jednym.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kupiułem ostatnio ten pulsometr i mam parę pytań do posiadaczy. Czy puls maksymalny, minimalny muszę mierzyć samameu ewentualnie wyliczać ze wzorów i wpisywać do licznika czy wystarczy że podam wiek i wagę i on sam wyliczy? Ktoś może mi dokładnie wyjaśnić funkcję :CICLO in zone" w ustawieniach? Sama wylicza puls czy jak?

Napisano

ja jeszcze odniosę się do samego licznika ma jedną dziwną cechę przynajmniej mój mianowicie jak położę obok laptopa zaczyna warować i radzę zostawić trochę zipa przy mocowaniu do amora bo ostatnio na mazovi zgubiłem sensor i muszę se dokupić całe szczęście że CM oferuje dużo części. Co do samej funkcjonalności to jest całkiem fajny ma mocne mocowanie nie to co sigmy które mają tendencje do wypadania z twist locka. Mój CM miał także tą wadę iż często nie chciała łapać opaska do pulsometru jeśli nie smarowało się jej żadnym żelem lub innym przewodnikiem

• 9 miesięcy temu...
Napisano

Odgrzeję trochę temat - czy ten model ma możliwość programowania stref tętna? Jak przekroczysz jakiś próg tętna to odzywa się alarm. Patrząc na stronę producenta, wydaje mi się że tak ale chcę się upewnić.

Napisano

alarmu nie ma a przynajmniej ja nie słyszałem by coś pikało a strefy masz do ustalana.

PS. jak ktoś by chciał kupić taki licznik bez sensora prędkości mocowanego na amorze (można dokupić) to zapraszam na PM lub gg bo mam na sprzedasz w bdb stanie bo zgubiłem w śniegu czujnik a mam nowy od mikołaja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...