FUNKYKOVAL Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam wszystkich ,jestem zainteresowany zakupem hamulców z tytułu ,mogę je mieć w tej samej cenie i bardziej kuszą mnie RX-y.Oba modele ważą podobnie i to też nie pomaga w wyborze ,więc może miał ktoś styczność z tymi modelami i pomoże w wybraniu tych właściwych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 temat oro jest w dziale testy - k24 i puro. podobnie jak test r1. wg mnie ergonomiczniejsze sa dzwignie w oro, lepiej leza pod palcami. oro maja regulacje skoku dzwigni a dodatkowo jej ruch jalowy jest krotszy niz w r1. rx jest siostra r1 wiec mysle ze prawie na pewno doswiadczenia eksploatacyjne z r1 mozna przeniesc na rx. sila hamowania w oro i r1 - podobna. jesli nie zalezy ci na nowosci - to wg mnie ekonomiczniejszy zakup to oro. nie kupuj jednak egzemplarza sprzed 2007 roku, ktore miewaly problemy z tloczkami w klamce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FUNKYKOVAL Napisano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 temat oro jest w dziale testy - k24 i puro. podobnie jak test r1. wg mnie ergonomiczniejsze sa dzwignie w oro, lepiej leza pod palcami. oro maja regulacje skoku dzwigni a dodatkowo jej ruch jalowy jest krotszy niz w r1. rx jest siostra r1 wiec mysle ze prawie na pewno doswiadczenia eksploatacyjne z r1 mozna przeniesc na rx. sila hamowania w oro i r1 - podobna. jesli nie zalezy ci na nowosci - to wg mnie ekonomiczniejszy zakup to oro. nie kupuj jednak egzemplarza sprzed 2007 roku, ktore miewaly problemy z tloczkami w klamce. Wyciągnełem podobne wnioski po lekturze tego forum i LB ale to są dużej części domysły szczególnie jeżeli chodzi o porównanie R1 i RX .Chyba zdecyduje się na RX jeżeli tak to napiszę jak sprawują się w praniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.