Skocz do zawartości

[rower] Chcę kupić MTB do 1700 pln. Jaki wybrać?

tzk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Dokładnie tak jak w temacie poszukuję roweru MTB do kwoty 1700-1800pln, Będę jeździł po lasach i szutrach, czasem asfalt.

Do tej pory miałem rower szosowy Giant Peleton 7200 ale znudziła mnie jazda tylko po asfalcie. Aktualnie jestem praktycznie po trzy-letniej przewie od roweru, więc nie znam się za bardzo na sprzęcie.

Oglądałem Meride Matts 40 D modele z 2009 i 2010,

widziałem również Kellys`a Magnus z 2009 roku w cenie 1799zł,

biorę jeszcze pod uwagę MBIKE RENEGADE 0.5 (młodego polskiego producenta spod Warszawy) link - dostałem propozycję za cenę 1700zł

ewentualne CUBE AIM link

Kellys i Mbike przypadły mi do gustu ponieważ są bardzo lekkie alę co myślicie o osprzęcie?

Dodam jeszcze, że mam 174cm wzrostu i waga ok 78kg. Rowerem będę wyjeżdżał kilka razy w tygodniu (może nawet mniej), raczej na krótkie trasy do 25km.

Napisano

Witam wszystkich.

Dokładnie tak jak w temacie poszukuję roweru MTB do kwoty 1700-1800pln, Będę jeździł po lasach i szutrach, czasem asfalt.

Do tej pory miałem rower szosowy Giant Peleton 7200 ale znudziła mnie jazda tylko po asfalcie. Aktualnie jestem praktycznie po trzy-letniej przewie od roweru, więc nie znam się za bardzo na sprzęcie.

Oglądałem Meride Matts 40 D modele z 2009 i 2010,

widziałem również Kellys`a Magnus z 2009 roku w cenie 1799zł,

biorę jeszcze pod uwagę MBIKE RENEGADE 0.5 (młodego polskiego producenta spod Warszawy) link - dostałem propozycję za cenę 1700zł

ewentualne CUBE AIM link

Kellys i Mbike przypadły mi do gustu ponieważ są bardzo lekkie alę co myślicie o osprzęcie?

Dodam jeszcze, że mam 174cm wzrostu i waga ok 78kg. Rowerem będę wyjeżdżał kilka razy w tygodniu (może nawet mniej), raczej na krótkie trasy do 25km.

Kellys,

Niedawno stałem przed podobnym dylematem i ani przez chwile nie żałowałem podjętej decyzji.

Napisano

ok dzięki, to właściwie wyczerpuje temat, ale jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to czekam.

Napisano

ok dzięki, to właściwie wyczerpuje temat, ale jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to czekam.

A pomiędzy jakimi modelami myślisz? Ten Mbike za 1700zł jest świetny :D - jeżeli miałbym taką okazję to bym własnie jego kupił :wallbash:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...