Skocz do zawartości

[rower] 1 rower do streetu dirtu i lekkiego DH

szwedis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wszystkich.

szukam rowerku do 2k do wymienionych dyscyplin w tytule,

nie chce jeździć zawodowo tylko dla jeździć dla zabawy z przyjaciółmi :(

z góry dziękuję wam za pomoc :)

pozdrawiam,

szwedis

Napisano

w streecie uzywa sie amorow max 80-100 mm skoku, a czesto wogole nie uzywa sie amortyzowanych amorow, podobnie jest w dircie, natomiast w dh zeby sie dobrze jezdzilo i wygodnie to najlepiej jest fulla kupic

Napisano

obecnie jednym z najtańszych i uniwersalnych rowerów, które mogą objąć takie dyscypliny jak DH, FR, Dirt jest Scott Voltage FR, ma on geometrie która pozwala na zabawę, a skok spokojnie starczy do DH, na dircie też powinno się dać skakać jednak do streetu będzie się słabo nadawał. Jednak cena od 5tyś. zł trochę przekracza twój budżet, no cóż jazda na rowerze to nie tani sport zwłaszcza w takich dyscyplinach.

Napisano

Siema

Kup signa ds2 i sprzedaj space jumpa a kup storma i już będzie jako taki rower sam mam zamiar kupić ten amor podobno jest niezły jak na tą cenę. A kolo będziesz miał akurat bo space jump też jest pod oś 20mm.

I błagam niech nikt nie wali że RST to (r****b sobie twarz) bo bije na łeb niektóre słabsze marzocchi pracą które potrafią być nawet droższe. A z czasem jak ci się spodoba sport to wymienisz ramę na jakiegoś fulla.

Jak zaczynasz jazdę w tej dyscyplinie to sign z stormem ci starczy w zupełności. Ja też byłem napalony na rower pod te dyscypliny i kupiłem i popełniłem wielki błąd i jedyne co mi tera przychodzi na myśl to zrobić rower do enduro a z czasem zmienić. A i jeszcze jedno trochę zabawy z tym wymienianiem uginacza ale są mniej więcej w tej samej cenie albo poluj na jakiś lepszy amor skoro masz dwa kafle do dyspozycji.Albo np za resztę kasy zmienić hample bo obiło mi się o uszy że te co są w ds2 są słabe i awaryjne (jeśli się mylę to poprawcie) na np juicy 5. jazda (jedne z lepszych hampli z średniej pułki )

Napisano

Ja też Ci mogę doradzić Signa Ds2, ale co możesz zrobić najpierw to zdjąć amorka sprzedać i kupić jakiegoś Marzocha Dirt Jumpera :(

Napisano

Myślę, że powyższa rada Rumen jest najsensowniejsza. Sign'a DS rzeczywiście będziesz mógł używać bardzo uniwersalnie. Mając powiedzmy dwa komplety opon będziesz mógł na nim pojeździć w mieście, poskakać, a i lekkie DH też zjedziesz. Kiedyś to wszystko robiło się na rowerach do XC, więc nie ubierajcie koledzy wszystkiego w ścisłe regułki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...