Nabyłem takowe hamulce i ponieważ długość tylnego była znacznie długa, postanowiłem ją skrócić.
Po przeczytaniu instrukcji wykonałem operację skracania, krok po kroku jak w instrukcji.
Skręcając wszystko z dokładnymi siłami zalecanymi przez producenta.
Jednym z ostatnich kroków było odessanie powietrza które mogło się znaleźć w klamce/tłoku i tutaj pojawia się problem ponieważ jestem w stanie cały czas odsysać bąbelki powietrza, powiem że trwa to bardzo długo, co mogłem zrobić nie tak, gdzie może być ewentualna nieszczelność.
Dodam iż używałem zestawu do odpowietrzania Formuli.
Pytanie
Gość Maciek
Witam.
Nabyłem takowe hamulce i ponieważ długość tylnego była znacznie długa, postanowiłem ją skrócić.
Po przeczytaniu instrukcji wykonałem operację skracania, krok po kroku jak w instrukcji.
Skręcając wszystko z dokładnymi siłami zalecanymi przez producenta.
Jednym z ostatnich kroków było odessanie powietrza które mogło się znaleźć w klamce/tłoku i tutaj pojawia się problem ponieważ jestem w stanie cały czas odsysać bąbelki powietrza, powiem że trwa to bardzo długo, co mogłem zrobić nie tak, gdzie może być ewentualna nieszczelność.
Dodam iż używałem zestawu do odpowietrzania Formuli.
Dziękuje za jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam
Maciej
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.