QóBa Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Cześć, Powoli chcę skompletować jakiś strój na rower. Jeżdżę głównie wiosną i latem, ale zdarza mi się wyskoczyć też na rower jesienią czy zimą. Trasy to głównie asfalt nad morzem lub las Poszukuję spodni rowerowych, które nie wkręcałyby się w korbę/zębatkę... Chcę żeby były to spodnie luźne, nie chcę tych obcisłych. Na lato kupię te krótkie: LINK. Natomiast co moglibyście polecić z w miarę tanich (100-150zł) spodni długich? Jak na razie znalazłem takie: 1. Accent Verano LINK 2. Endura Firefly LINK 3. Rogelli Houston LINK Accent i Endura wyglądają nieźle, ale trochę kosztują. Z kolei Rogelli są tanie, ale wyglądają zupełnie inaczej niż w/w... Jakieś opinie? Propozycje? Z góry dzięki, pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 CIęzko będzie coś znaleźć w takiej cenie. Rogelii houston tak samo jak inne od rogelli spodnie lużne to zwykłe ortaliony przeciwdeszczowe. Do jazdy codziennej sie nie nadają Obcisłe bedą tańsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QóBa Napisano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 A te Accent i Endura? Na próbę kupiłem te: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=931843435 Kosztowałymało, jak będą nieteges to je sprzedam. Podejrzewam, że z nimi może być problem dot. przemakalności... Więc temat pewnie dalej otwarty. Chyba odłożę kasę i kupię te Endury za jakiś czas a na razie przebujam się w tych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 O accentach jest osobny temat na forum, o spodniach endury tez ale o wyższym modelu. Może być problem z długością nogawek Z endury tańsze są jeszcze modele hummvee czy jakoś tak oraz gridlock. Nie używałem żadnych z nich- sam się przymierzam do kupna spodni endury albo czegoś innego co będzie w sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robkellys Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Każde z nich pełnią również funkcję sauny Najpierw się spocisz, a później zmarzniesz. Nadadzą się tylko do spokojnej jazdy, po bułki do spożywczego na rogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QóBa Napisano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 A w jakich się nie spocę? Mam zamiar w lato używać krótkich spodenek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jak kupisz Rogelli Houston to napisz jak sie sprawuja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QóBa Napisano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Raczej ich nie kupię, bo zamówiłem te z Allegro za 60zł a za jakiś czas, jak uznam, że jest sens to kupię te Accenty albo Endury :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josh Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Rogelli stanowczo odradzam, jak juz ktos wspomnial to zwykle ortaliony, kompletnie nie nadaja sie na rower. Accent verano mialem, sa slabo wykonane, po 1 sezonie jesienno zimowym puściły szwy w kilku miejscach. Obecnie smigam w Endura Firefly - i to bedzie najlepszy wybor. Bardzo fajny material, porzadne szycie. Warto doplacic kilka zlotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 jak wygląda sprawa z rozmiarami? konkretnie z długością nogawek - spotkałem się z opinią, że są bardzo krótkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josh Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 jak wygląda sprawa z rozmiarami? konkretnie z długością nogawek - spotkałem się z opinią, że są bardzo krótkie. Ja mam rozmiar XL i pasuja idealnie. Nogawki maja normalna dlugosc. No ale to jest bardzo indywidualna sprawa, musisz sam sprawdzic albo poprosic sprzedawce o dokladną rozpiske rozmiarowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.