Skocz do zawartości

[Spodnie] Stosunkowo tanie, długie, nie obcisłe?

QóBa

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Powoli chcę skompletować jakiś strój na rower.

Jeżdżę głównie wiosną i latem, ale zdarza mi się wyskoczyć też na rower jesienią czy zimą.

Trasy to głównie asfalt nad morzem lub las ;)

Poszukuję spodni rowerowych, które nie wkręcałyby się w korbę/zębatkę... Chcę żeby były to spodnie luźne, nie chcę tych obcisłych.

Na lato kupię te krótkie: LINK.

Natomiast co moglibyście polecić z w miarę tanich (100-150zł) spodni długich?

Jak na razie znalazłem takie:

1. Accent Verano

LINK

2. Endura Firefly

LINK

3. Rogelli Houston

LINK

Accent i Endura wyglądają nieźle, ale trochę kosztują.

Z kolei Rogelli są tanie, ale wyglądają zupełnie inaczej niż w/w...

Jakieś opinie? Propozycje?

Z góry dzięki, pozdr.

A te Accent i Endura?

Na próbę kupiłem te:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=931843435

Kosztowałymało, jak będą nieteges to je sprzedam.

Podejrzewam, że z nimi może być problem dot. przemakalności... Więc temat pewnie dalej otwarty. Chyba odłożę kasę i kupię te Endury za jakiś czas a na razie przebujam się w tych ;)

O accentach jest osobny temat na forum, o spodniach endury tez ale o wyższym modelu. Może być problem z długością nogawek

Z endury tańsze są jeszcze modele hummvee czy jakoś tak oraz gridlock.

Nie używałem żadnych z nich- sam się przymierzam do kupna spodni endury albo czegoś innego co będzie w sklepie.

Rogelli stanowczo odradzam, jak juz ktos wspomnial to zwykle ortaliony, kompletnie nie nadaja sie na rower.

Accent verano mialem, sa slabo wykonane, po 1 sezonie jesienno zimowym puściły szwy w kilku miejscach.

Obecnie smigam w Endura Firefly - i to bedzie najlepszy wybor. Bardzo fajny material, porzadne szycie. Warto doplacic kilka zlotych.

jak wygląda sprawa z rozmiarami? konkretnie z długością nogawek - spotkałem się z opinią, że są bardzo krótkie.

Ja mam rozmiar XL i pasuja idealnie. Nogawki maja normalna dlugosc.

No ale to jest bardzo indywidualna sprawa, musisz sam sprawdzic albo poprosic sprzedawce o dokladną rozpiske rozmiarowki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...