piotrdi Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Witam Używał ktoś kiedyś takiego wynalazku, czy zdaje on egzamin? Ponoć ma chronić golenie przed zabrudzeniem (błoto piach). Jeśli działa to pomysł bardzo ciekawy i prosty, oczywiście nie myślę go kupować, ale zrobić samemu, więc jeśli ktoś ma mógłby podać wymiary. http://www.bikeradar.com/gear/category/accessories/mudguards/mountain/product/bender-fender-10-35423 http://www.bikeradar.com/gallery/article/mucky-nutz-bender-fender-mudguard-23931?img=2&pn=bender-fender-10&mlc=gear%2Faccessories%2Fmudguards%2Fmountain%2Farticle
soliner Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Moze i dziala, ale harmonijka bylaby pewniejsza w chronieniu goleni przed brudem
RAFI1784 Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 dokładnie, prawda jest taka że jak chlapnie to "mini błotniczek" nie pomoże nie ma to jak harmonijka, albo owijka neoprenowa:)
SilverXC Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 dokładnie, prawda jest taka że jak chlapnie to "mini błotniczek" nie pomoże nie ma to jak harmonijka, albo owijka neoprenowa:) Słyszałem ze pod owijką neoprenową lubi zbierać się syf(błoto) i wtedy działa jak papier scierny na golenie ...
piotrdi Napisano 21 Lutego 2010 Autor Napisano 21 Lutego 2010 Tak myślałem, że kawałek plastiku nie uchroni przed brudem, na pewno nie przed wielkim błotem z drugiej strony zawsze można się po bawić w zrobieniu czegoś takiego mam z czego wyciąć i jak przypiąć "zipy" i/lub opaski z rzepem. Raptem roboty wyjdzie z 10 min. kosztów brak jak nie "wypali" pójdzie w kosz.
RAFI1784 Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 hmm to znaczy tak, ta osłonka neoprenowa na pewno nie chroni w 100% i po każdej jeździe w błocie należy oczyścić golenie, nie mniej jednak na pewno są mniej uwalone błotem niż bez nich...
severian Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Słyszałem ze pod owijką neoprenową lubi zbierać się syf(błoto) i wtedy działa jak papier scierny na golenie ... Dementuję,to kolejne urban legends :)Miałem przez kilka lat na swoim Bomberze osłony z neoprenu firmy Lizard Skins.Absolutnie nic tam się nie dostanie,jeśli dobrze to założysz.Taka osłonka jest spasowana dość ciasno i trzeba się troszkę pomęczyć z zakładaniem.Wynalazek można przyciąć jeśli jest za długi.Rzepy są dobrej jakości, bo nic się samoczynnie nie odpina.Nie zauważyłem jakiegoś negatywnego wpływu na pracę widelca.Ja używałem tego w okresie jesienno-zimowym,a na wiosnę zdejmowałem.Wtedy dojeżdżałem na rowerze do pracy i sprzęt naprawdę dostał w kość.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.