Skocz do zawartości

[Osłona] na amortyzator

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Używał ktoś kiedyś takiego wynalazku, czy zdaje on egzamin? Ponoć ma chronić golenie przed zabrudzeniem (błoto piach). Jeśli działa to pomysł bardzo ciekawy i prosty, oczywiście nie myślę go kupować, ale zrobić samemu, więc jeśli ktoś ma mógłby podać wymiary.

http://www.bikeradar.com/gear/category/accessories/mudguards/mountain/product/bender-fender-10-35423

http://www.bikeradar.com/gallery/article/mucky-nutz-bender-fender-mudguard-23931?img=2&pn=bender-fender-10&mlc=gear%2Faccessories%2Fmudguards%2Fmountain%2Farticle

Napisano

dokładnie, prawda jest taka że jak chlapnie to "mini błotniczek" nie pomoże nie ma to jak harmonijka, albo owijka neoprenowa:)

Słyszałem ze pod owijką neoprenową lubi zbierać się syf(błoto) i wtedy działa jak papier scierny na golenie ... :verymad:

Napisano

Tak myślałem, że kawałek plastiku nie uchroni przed brudem, na pewno nie przed wielkim błotem z drugiej strony zawsze można się po bawić w zrobieniu czegoś takiego mam z czego wyciąć i jak przypiąć "zipy" i/lub opaski z rzepem. Raptem roboty wyjdzie z 10 min. kosztów brak jak nie "wypali" pójdzie w kosz. :verymad:

Napisano

hmm to znaczy tak, ta osłonka neoprenowa na pewno nie chroni w 100% i po każdej jeździe w błocie należy oczyścić golenie, nie mniej jednak na pewno są mniej uwalone błotem niż bez nich...

Napisano

Słyszałem ze pod owijką neoprenową lubi zbierać się syf(błoto) i wtedy działa jak papier scierny na golenie ... :verymad:

Dementuję,to kolejne urban legends :)Miałem przez kilka lat na swoim Bomberze osłony z neoprenu firmy Lizard Skins.Absolutnie nic tam się nie dostanie,jeśli dobrze to założysz.Taka osłonka jest spasowana dość ciasno i trzeba się troszkę pomęczyć z zakładaniem.Wynalazek można przyciąć jeśli jest za długi.Rzepy są dobrej jakości, bo nic się samoczynnie nie odpina.Nie zauważyłem jakiegoś negatywnego wpływu na pracę widelca.Ja używałem tego w okresie jesienno-zimowym,a na wiosnę zdejmowałem.Wtedy dojeżdżałem na rowerze do pracy i sprzęt naprawdę dostał w kość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...