Żbik Napisano 27 Marca 2005 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Zostajesz wpisany na listę oczekujących. Pełnoprawnym członkiem tego elitarnego klubu zostaniesz w momencie pokazania zdjęcia swojego Authora oraz oczywiście po uiszczeniu odpowiednich opłat członkowskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtuś Napisano 27 Marca 2005 Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Opłaty oczywiscie zostaną dokonane w jak najszybszym czasie(tylko uzbieram na nie kase bo teraz się spłukałem na cały osprzęt do bika i akcesoria niezbędne) myśłe zeby kupić rękawiczki authora:D to już oprucz pięknej ramy traction będzie 2 rzecz authora no i może jakieś lekkie rogi:D. Mam takie pytank ile ważą wasze Authory? Ja szacuje woge swojego na ok 13 kg ale jeszcze nie wiem dokładnie wszystko będzie pokolei ważone i zsumowane. A jak wasza waga sprzętu wygląda?:> Pozdrawiam:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 27 Marca 2005 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Mnie po założeniu "startowych" opon Continental Explorer Supersonic udało się zejść poniżej 11 kg (10,85 kg). Za jakies 2-3 tygodnie wymieniam spd na Author 03-Comp więc będzie kolejne 100 gram lżej. Do wakacji postaram się o 10,5 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 1 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Mój Authorek dostał mały prezencik na "zająca" od swojego właściciela, czyli ode mnie :grin: Licznik Sigma BC800 (ale ten zeszłoroczny model z obliczaniem prędkości średniej). Jak tylko wyzdrowieję to zobaczymy jak będzie spisywał się podczas jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Chyba z przed dwóch lat ;-) :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 1 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 No tak, model 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtuś Napisano 2 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Ja swojego w swoim (jeszcze nie gotowym :sad: ) Authorku też chce założyć jakąś sigme tylko nie wiem jaką. Bo musiała by mieć max prędkość i średnią prędkość BC800 tego nie ma a BC1200 jest troche droga, ale pewnie i tak się zdecyduje na tą BC1200.... mam nadzieje ze bedzie służyć tak jak Authorek :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 2 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Piekny rowerek. Moj bedzie nawet podobny. Jak bedzie juz caly zlozony to tez dam fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 2 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Bo musiała by mieć max prędkość i średnią prędkość BC800 tego nie ma a BC1200 jest troche droga, ale pewnie i tak się zdecyduje na tą BC1200 Dlatego właśnie wziąłem kilka dni temu poprzedni model BC800, bo ma prędkość średnią. Na allegro są jeszcze dostępne za 50-52 zł za sztukę (nowe oczywiście). Początkowo chciałem kupić BC1200 ale wystarczy mi ta BC800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtuś Napisano 2 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 hmm... to się chyba rozejrze za tym BC800 starszym modelem, chyba nawet go widziałęm w sklepie za 50kilka zł. moze jeszcze mi opuszczą cene bo to starszy model :grin: i im na pewno zbywa. To jakie funkcje ma ten starszy model? :cool: bo w sklepie było po angielsku i nie czytałem :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 2 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 - PRĘDKOŚĆ - DYSTANS CAŁKOWITY - DYSTANS DZIENNY - ZEGAREK - CZAS JAZDY - MAKSYMALNA PRĘDKOŚĆ - PRZECIĘTNA PRĘDKOŚĆ (AVS) - PORÓWNANIE MIĘDZY KMH a AVS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtuś Napisano 2 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 To chyba wszystko co trzeba i nadodateg za bardzo małe pieniądze właśnie tą sigme kupie. Dzięki i pozdrawiam. w tym Tygodniu będe miał już mojego Authorka i będe mógł się wpisać do clubu :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 licznik posiadam ten sam - polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosobass Napisano 7 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Żbiku teraz tylko żeby mocniejszy podmuch nie wydmuchał Ci roweru spod dupska ja jeżdże na spd authorka comp3 od początku, i nigdy nie zawiodły, raz zaczęły piszczeć, ale...ale sa całkowicie rozbieralne!!! za co dostają znów wielka pochwałę wystarczyła odrobinka smaru i od tamtej pory niema problemu, a to było pod koniec lata.. i do dziś nic sie nie dzieje, zresztą sa uszczelniane, i są miniejsze od shimano i dobrze czyszcza sie z błota! dobry zakup chłopie!! co do liczników to mam cataeye ENDURO, wspaniała sprawa duży wyswietlacz wszystko co w sigmie 800 plus parę innych bajerów, ale sprzecik dobry ) i ten wzmacniany przewód do magnesu http://www.xc-zone.jgc.pl/galeria/details....hp?image_id=971 wymieniłem siodło na san marco shot race, lekkie i wyscigowe na maxa...bez pampersa nic nie wyszło odpada i oponki michelinki wildgrippery bezdrutówki, strasznie agresywny bierznik, rewelacja w przyszłym tygodniu możliwa zmiana amora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtuś Napisano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Witam Dziś zwracam się z uprzejmą proźbą o przyjęcie mnie do clubu Author-owców :lol: Mam już poskładanego roweru na ramie author traction17" elegancko się śmiga;) fotki prześle odrazu jak zamontuje amortyzator bo niestety nie dostałem w hurtowni i musze poczekać i jeżdze na pożyczonym zwykłym widelcu :cry: nie wygląda z nim za pięknie ale już go pokochałem. Dokładniej napisze na jakim osprzęcie jest jak tylko już będzie wszystko to co ma być. Czy zostane przyjęty :cool: ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 9 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Oczywiście, że zostajesz przyjęty!! Ja, Żbik, prezes Author Racing Club i całe dostojne grono moich współpracowników oficjalnie przyjmujemy Cię do klubu!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtuś Napisano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 :-D :-D :-D <jupi> jak tylko doprowadze rower do stanu oficjalnego to zaraz przesyłam fotki:D Dziekuje za przyjącie mojej skromnej osoby do tak elitarnego klubu :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Wszem i wobec ogłaszam że.....mój kochany a gang został w dniu dzisiejszym ukonczony :!: :!: :!: :grin: :grin: :-D :-D Już bym walczył z jakimś murkiem tylko że musze na jutro sie uczyc :-? :sad: :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dareckyy Napisano 19 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Witam Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczam KINETIC-a model 2004 (ach te promocje). Jak dotąd zrobiłem 150 km, w większości asfaltem, ale na jedną górkę też już zdążyłem się wdrapać (Dębowiec, jeśli komuś to coś mówi 8) ) To, co zdążyłem zmodyfikować to siodełko :grin: na bardziej komfortowe NIOBI oczywiście AUTHORA. Jest to dopiero początek mojej przygody z rowerem górskim, wcześniej jeździłem na rowerku no name z marketu, w dodatku trochę za małym na mnie bo pozyczanym od mojej żonki. Na razie nic nie będę więcej modyfikował, bo na moje aktualne potrzeby to wystarczy, ale jak coś się zużyje ... to będę prosił o pomoc No i oczywiście proszę o przyjęcie do Waszego (Naszego?) klubu Pozdrawiam wszystkich Authorowców! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 1 Maja 2005 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 No i znowu zajechałem kolejnego Authora... :evil: Mój Vision zaczął parę dni wydawać dziwne trzaski i bardzo głośne "strzelania" w okolicah sterów. Najprawdopodobniej znowu pękła rama gdzieś na spawie główki... :-? W środę oddaję ramę do serwisu i wysyłają ją do Velo. Zobaczymy czy uznają znowu gwarancję i czy znowu dostanę nową ramę (dla niewtajemniczonych: rok temu połamałem w identycznym miejscu jednego Visiona po prawie roku użytkowania :evil: ). Postanowiłem, że jeśli uwzględnia mi gwarancję i dostanę nową ramę to... ją sprzedaję i kupuję coś innego... Już mam dosyć problemów z Author'em... 2 połamane ramy w ciągu 2 lat to dla mnie o 2 za dużo...:-? Najprawdopodobniej będzie to Merida Matts Sport 700 albo jakiś "okazyjny" Giant XtC. Jeśli zmienię ramę, moim następcą i Prezesem klubu Author Racing Club mianuję Sosobassa :!: Ale będę tu zaglądał i się udzielał Zobaczymy jak będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 2 Maja 2005 Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 To szkoda :evil: ,że sypła ci się rama. Soso także często i gęsto nażeka na swojego Visionka, widocznie to ramka dla "chłopców" o wadze poniżej 70kg :-? A tak nawiasem- Merida Matts Sport 700 to chyba dobry wybór :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 2 Maja 2005 Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Zawsze twierdziłem , że Author to tylko naklejka na ramie. Żart oczywiście. :-D Ale i tak jestem za Foxem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 4 Maja 2005 Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Mnie tez denerwuje, ale jej nie zmienie, bo na razie nie mam kasy. Denerwuje mnie jk drzy i pisczzy kolo suportu, ale to urok Visionow, cos zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtuś Napisano 4 Maja 2005 Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Chciałbym poinformować wszystkich użytkowników Author'ów ze na stronie: http://www.velo.com.pl/promocja.htm jest konkurs i można wygrać authorka takiego jakiego się ujeżdza :twisted: Nop ale jak dla mnie to bez sęsu bo w regulaminie jest zastrzezone ze nie może to być rower składany na ramie authora tylko kupiony w sklepie rower... Kto z forumowiczów nie zmieniał nic w swoim rowerze?! Coś czuje ze to bardzo mały procent będzie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 4 Maja 2005 Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 nie może to być rower składany na ramie authora tylko kupiony w sklepie rower... Kto z forumowiczów nie zmieniał nic w swoim rowerze?! Coś czuje ze to bardzo mały procent będzie.... To ma być cały rower Authora kupiony w sklepie. Ale wzmianki o braku możliwości uczestnictwa w konkursie ludzi ze zmodyfikowanymi Authorami nie znalazłem, gdzie to jest napisane w tym regulaminie :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.