Skocz do zawartości

Author Racing Club!!

Żbik

Rekomendowane odpowiedzi

Zostajesz wpisany na listę oczekujących. Pełnoprawnym członkiem tego elitarnego klubu zostaniesz w momencie pokazania zdjęcia swojego Authora oraz oczywiście po uiszczeniu odpowiednich opłat członkowskich ;)

Opłaty oczywiscie zostaną dokonane w jak najszybszym czasie(tylko uzbieram na nie kase bo teraz się spłukałem na cały osprzęt do bika i akcesoria niezbędne) myśłe zeby kupić rękawiczki authora:D to już oprucz pięknej ramy traction będzie 2 rzecz authora no i może jakieś lekkie rogi:D. Mam takie pytank ile ważą wasze Authory?:) Ja szacuje woge swojego na ok 13 kg ale jeszcze nie wiem dokładnie wszystko będzie pokolei ważone i zsumowane. A jak wasza waga sprzętu wygląda?:>

Pozdrawiam:D

Mnie po założeniu "startowych" opon Continental Explorer Supersonic udało się zejść poniżej 11 kg (10,85 kg). Za jakies 2-3 tygodnie wymieniam spd na Author 03-Comp więc będzie kolejne 100 gram lżej. Do wakacji postaram się o 10,5 kg ;)

Mój Authorek dostał mały prezencik na "zająca" od swojego właściciela, czyli ode mnie :grin: Licznik Sigma BC800 (ale ten zeszłoroczny model z obliczaniem prędkości średniej). Jak tylko wyzdrowieję to zobaczymy jak będzie spisywał się podczas jazdy ;)

Ja swojego w swoim (jeszcze nie gotowym :sad: ) Authorku też chce założyć jakąś sigme tylko nie wiem jaką. Bo musiała by mieć max prędkość i średnią prędkość BC800 tego nie ma a BC1200 jest troche droga, ale pewnie i tak się zdecyduje na tą BC1200.... mam nadzieje ze bedzie służyć tak jak Authorek :grin:

Bo musiała by mieć max prędkość i średnią prędkość BC800 tego nie ma a BC1200 jest troche droga, ale pewnie i tak się zdecyduje na tą BC1200

Dlatego właśnie wziąłem kilka dni temu poprzedni model BC800, bo ma prędkość średnią. Na allegro są jeszcze dostępne za 50-52 zł za sztukę (nowe oczywiście). Początkowo chciałem kupić BC1200 ale wystarczy mi ta BC800 ;)

hmm... to się chyba rozejrze za tym BC800 starszym modelem, chyba nawet go widziałęm w sklepie za 50kilka zł. moze jeszcze mi opuszczą cene bo to starszy model :grin: i im na pewno zbywa. To jakie funkcje ma ten starszy model? :cool: bo w sklepie było po angielsku i nie czytałem :oops:

Żbiku teraz tylko żeby mocniejszy podmuch nie wydmuchał Ci roweru spod dupska :) ja jeżdże na spd authorka comp3 od początku, i nigdy nie zawiodły, raz zaczęły piszczeć, ale...ale sa całkowicie rozbieralne!!! za co dostają znów wielka pochwałę wystarczyła odrobinka smaru i od tamtej pory niema problemu, a to było pod koniec lata.. :D i do dziś nic sie nie dzieje, zresztą sa uszczelniane, i są miniejsze od shimano i dobrze czyszcza sie z błota! dobry zakup chłopie!!

co do liczników to mam cataeye ENDURO, wspaniała sprawa duży wyswietlacz wszystko co w sigmie 800 plus parę innych bajerów, ale sprzecik dobry :D) i ten wzmacniany przewód do magnesu :P

http://www.xc-zone.jgc.pl/galeria/details....hp?image_id=971

wymieniłem siodło na san marco shot race, lekkie i wyscigowe na maxa...bez pampersa nic nie wyszło odpada :)

i oponki michelinki wildgrippery bezdrutówki, strasznie agresywny bierznik, rewelacja :)

w przyszłym tygodniu możliwa zmiana amora :)

Witam

Dziś zwracam się z uprzejmą proźbą o przyjęcie mnie do clubu Author-owców :lol: Mam już poskładanego roweru na ramie author traction17" elegancko się śmiga;) fotki prześle odrazu jak zamontuje amortyzator bo niestety nie dostałem w hurtowni i musze poczekać:D i jeżdze na pożyczonym zwykłym widelcu :cry: nie wygląda z nim za pięknie ale już go pokochałem. Dokładniej napisze na jakim osprzęcie jest jak tylko już będzie wszystko to co ma być. Czy zostane przyjęty :cool: ?? Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Witam :(

Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczam KINETIC-a model 2004 (ach te promocje). Jak dotąd zrobiłem 150 km, w większości asfaltem, ale na jedną górkę też już zdążyłem się wdrapać (Dębowiec, jeśli komuś to coś mówi 8) ) To, co zdążyłem zmodyfikować to siodełko :grin: na bardziej komfortowe NIOBI oczywiście AUTHORA. Jest to dopiero początek mojej przygody z rowerem górskim, wcześniej jeździłem na rowerku no name z marketu, w dodatku trochę za małym na mnie :P bo pozyczanym od mojej żonki. Na razie nic nie będę więcej modyfikował, bo na moje aktualne potrzeby to wystarczy, ale jak coś się zużyje ... to będę prosił o pomoc :D

No i oczywiście proszę o przyjęcie do Waszego (Naszego?) klubu :D

Pozdrawiam wszystkich Authorowców!

• 2 tygodnie później...

No i znowu zajechałem kolejnego Authora... :evil: Mój Vision zaczął parę dni wydawać dziwne trzaski i bardzo głośne "strzelania" w okolicah sterów. Najprawdopodobniej znowu pękła rama gdzieś na spawie główki... :-? W środę oddaję ramę do serwisu i wysyłają ją do Velo. Zobaczymy czy uznają znowu gwarancję i czy znowu dostanę nową ramę (dla niewtajemniczonych: rok temu połamałem w identycznym miejscu jednego Visiona po prawie roku użytkowania :evil: ).

Postanowiłem, że jeśli uwzględnia mi gwarancję i dostanę nową ramę to... ją sprzedaję i kupuję coś innego... Już mam dosyć problemów z Author'em... 2 połamane ramy w ciągu 2 lat to dla mnie o 2 za dużo...:-? Najprawdopodobniej będzie to Merida Matts Sport 700 albo jakiś "okazyjny" Giant XtC. Jeśli zmienię ramę, moim następcą i Prezesem klubu Author Racing Club mianuję Sosobassa :!: Ale będę tu zaglądał i się udzielał ;) Zobaczymy jak będzie

To szkoda :evil: ,że sypła ci się rama. Soso także często i gęsto nażeka na swojego Visionka, widocznie to ramka dla "chłopców" o wadze poniżej 70kg :-?

A tak nawiasem- Merida Matts Sport 700 to chyba dobry wybór :wink:

Chciałbym poinformować wszystkich użytkowników Author'ów ze na stronie: http://www.velo.com.pl/promocja.htm jest konkurs i można wygrać authorka takiego jakiego się ujeżdza :twisted: Nop ale jak dla mnie to bez sęsu bo w regulaminie jest zastrzezone ze nie może to być rower składany na ramie authora tylko kupiony w sklepie rower... Kto z forumowiczów nie zmieniał nic w swoim rowerze?! Coś czuje ze to bardzo mały procent będzie....

nie może to być rower składany na ramie authora tylko kupiony w sklepie rower... Kto z forumowiczów nie zmieniał nic w swoim rowerze?! Coś czuje ze to bardzo mały procent będzie....

To ma być cały rower Authora kupiony w sklepie. Ale wzmianki o braku możliwości uczestnictwa w konkursie ludzi ze zmodyfikowanymi Authorami nie znalazłem, gdzie to jest napisane w tym regulaminie :?:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...