Mod Team durnykot Napisano 18 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Przedni w prawym? Czyli pancerze masz dookoła główki- spróbuj dać pancerze tak,aby nie omijały główki- pancerz od przedniej leci lewą stroną główki ramy, tylnej- prawą stroną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesolek Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam wszystkich! Właśnie dziś odebrałem swojego Authora Grand. Na razie w pełni seryjny. Dopiero rozpoczynam przygodę z rowerem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 29 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Przedni w prawym? Czyli pancerze masz dookoła główki- spróbuj dać pancerze tak,aby nie omijały główki- pancerz od przedniej leci lewą stroną główki ramy, tylnej- prawą stroną. Nie, to jest najgorszy sposób poprowadzenia pancerzy jaki sobie wyobrażam. Powoduje on duży przekos pancerza, co skutkuje dużymi oporami wewnętrznymi linki, a także zwiększony nacisk na ramę i wycieranie lakieru w miejscu styku pancerza z aluminium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krychood Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Dołączam do klubu posiadaczy Authora z crossem Zeniht 2011 - zakup dokonany w styczniu tego roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 30 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Pixon- sorki - teraz zauważyłem,że w Twoim Egoiście opory dla linek są tylko po prawej stronie-, więc moja propozycja jest faktycznie lekko poroniona. Ale jesli dobrze zauważyłem to Author fabrycznie puszcza obydwie linki po prawej stronie główki ( tak mi sie widzi ze strony Authora) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Nie, to jest najgorszy sposób poprowadzenia pancerzy jaki sobie wyobrażam. Powoduje on duży przekos pancerza, co skutkuje dużymi oporami wewnętrznymi linki, a także zwiększony nacisk na ramę i wycieranie lakieru w miejscu styku pancerza z aluminium. Oj, tam. Albo gumki na pancerze się założy albo folię ochronną naklei na ramę i git. Ja zastosowałem zwykła izolacyjną. Nakleiłem rok temu i trzyma do tej pory mimo mycia karcherem Co do oporu, to nie zauważyłem by mi się zwiększył (najpierw miałem naokoło główki, teraz prawy w prawym, lewy w lewym). Jak już to linka szybciej pójdzie do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 31 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Tylko po co? Nie bardzo rozumiem sensu. U mnie tak działa od wielu lat, w kazdym rowerze starałem się dać pancerze dookoła główki, żeby nie tarły lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 No właśnie ja w swoim 1szym Levelu miałem naokoło a główka była wytarta. Za krótki pancerz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 2 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Nie mówię, że główka się wtedy nie wyciera, ale jest to na pewno mniej niż w przypadku poprowadzenia z takim właśnie przekosem silnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKL Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam, Mój to już zabytek [ http://www.wgraj.org/zdjecie/65494 ] ale muszę przyznać, że się trzyma. W korbie czasami trochę strzela ale śmiga. Po 3 latach wróciłem na siodło Teraz czas na mała modernizację. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Wracam do klubu Authora Egoist właśnie się składa - fotki niebawem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 18 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Co by wątek trochę ożył wklejam zdjęcie z ostatnich zmian w moim Authorze Jest piękny i diablo szybki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Ładniutki kokpit za wyjątkiem klamek XT Mój Egoist już złożony ^^ Pozostała już tylko regulacja hampli oraz ustawienie gripów i klamek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Pixon, niezłe niebieskie motywy kilroy, chwaliłeś już się wagą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 21 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Pixon, długość klamek w XT jest wystarczająca? Patrzę i mam wrażenie ,ze może trochę brakować ( chyba ,że dłonie masz na gripach ). Się zastanawiałem nad XT ,ale właśnie prawdopodobieństwo zbyt krótkich klamek spowodował,że nie kupiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Szukam niebieskiego gdzie tylko mogę, szczególnie widzialby mi się SID Blue Długość klamek jest wystarczająca dla mnie, ponieważ zawsze używałem tylko jednego palca do hamowania. To sa klamki jak to shimano napisało na półtora palca. Ja nie jestem przyzwyczajony do hamowania dwoma więc dla mnie sięganie drugim palcem to abstrakcja, szczególnie, że jednym zatrzymuje rower w miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 ulvgar, a warto się chwalić wagą 65kg? ;p Pixon, nie myślałeś nad białym SIDem + niebieskie naklejki? Na Twoim miejscu zastanowiłbym się jeszcze nad niebieskimi piastami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 23 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Nie, byłoby wtedy za dużo białego. Jedynie myślałem nad zmianą naklejek, na niebieskie. Tylko z drugiej strony dawać 50 zł za komplet naklejek to trochę dużo. Piasty muszą być czarne, ponieważ kolorowe piasty mi się nie podobają. W planach mam jeszcze top cap niebieski far&near bo kolorystycznie pasuje idealnie, oraz podkładki pod mostek również w tym kolorze. I na tym się skończą pracę upiększające rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurislawek Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 na nowy sezon na ramie zawisły przód: deore m590 top swing tył: slx m662 shadow klocki: author abs-3cc doszła jeszcze zabawa aplikacją mapmayride na android Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Nie, to jest najgorszy sposób poprowadzenia pancerzy jaki sobie wyobrażam. Powoduje on duży przekos pancerza, co skutkuje dużymi oporami wewnętrznymi linki, a także zwiększony nacisk na ramę i wycieranie lakieru w miejscu styku pancerza z aluminium. U siebie ostatecznie dałem pancerze bez omijania główki. Raz - że z przyzwyczajenia. Dwa - średnio podoba mi się krzyżowanie pancerzy z tyłu. Fotki niebawem. Niedługo dojdzie nowy komponent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franiuu Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Jurislawek, nie masz problemów z tymi oponami? Ja je miałem w moim Dexterze i szybko się ich pozbyłem. Całkiem ładnie się toczyły, ale co chwilę łapałem w nich gumę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurislawek Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 No dobre to one nie są, już na nich mam prawie 1,5 tys km ciśnienie utrzymuje tak na 3 atm, suche trasy w miarę przewidywalne, piasek i mokre podłoża to ich słaba strona, raz miałem flak, następne będą kenda sbe lub smart samy, jak najbardziej uniwersalna opona będzie i w cenie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franiuu Napisano 20 Maja 2012 Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Ja zamieniłem CST na Maxxisy Tomahawki i jestem zadowolony. Na CST zrobiłem może 1200 kilometrów. Nad SBE sam się zastanawiałem, ale potrzebowałem czegoś trwalszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrlarysz Napisano 21 Maja 2012 Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Witam. To ja też dołącze do klubu Authora z takim ustrojstwem. Po miesiącu składania i kupowania takie coś wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Trochę ciężko by mi się jeździło z tarczówką na tyle, a na przodzie v"ką. Jeździłem odwrotnie i już było to średnio wygodne Przyjemnie się prezentuje ten sztywniak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.