Skocz do zawartości

Author Racing Club!!

Żbik

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team

Przedni w prawym? Czyli pancerze masz dookoła główki- spróbuj dać pancerze tak,aby nie omijały główki- pancerz od przedniej leci lewą stroną główki ramy, tylnej- prawą stroną.

Nie, to jest najgorszy sposób poprowadzenia pancerzy jaki sobie wyobrażam. Powoduje on duży przekos pancerza, co skutkuje dużymi oporami wewnętrznymi linki, a także zwiększony nacisk na ramę i wycieranie lakieru w miejscu styku pancerza z aluminium.

• Mod Team

Pixon- sorki - teraz zauważyłem,że w Twoim Egoiście opory dla linek są tylko po prawej stronie-, więc moja propozycja jest faktycznie lekko poroniona. Ale jesli dobrze zauważyłem to Author fabrycznie puszcza obydwie linki po prawej stronie główki ( tak mi sie widzi ze strony Authora)

Nie, to jest najgorszy sposób poprowadzenia pancerzy jaki sobie wyobrażam. Powoduje on duży przekos pancerza, co skutkuje dużymi oporami wewnętrznymi linki, a także zwiększony nacisk na ramę i wycieranie lakieru w miejscu styku pancerza z aluminium.

Oj, tam. Albo gumki na pancerze się założy albo folię ochronną naklei na ramę i git. Ja zastosowałem zwykła izolacyjną. Nakleiłem rok temu i trzyma do tej pory mimo mycia karcherem :)

Co do oporu, to nie zauważyłem by mi się zwiększył (najpierw miałem naokoło główki, teraz prawy w prawym, lewy w lewym). Jak już to linka szybciej pójdzie do wymiany :)

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team

Szukam niebieskiego gdzie tylko mogę, szczególnie widzialby mi się SID Blue :) Długość klamek jest wystarczająca dla mnie, ponieważ zawsze używałem tylko jednego palca do hamowania. To sa klamki jak to shimano napisało na półtora palca. Ja nie jestem przyzwyczajony do hamowania dwoma więc dla mnie sięganie drugim palcem to abstrakcja, szczególnie, że jednym zatrzymuje rower w miejscu :P

• Mod Team

Nie, byłoby wtedy za dużo białego. Jedynie myślałem nad zmianą naklejek, na niebieskie. Tylko z drugiej strony dawać 50 zł za komplet naklejek to trochę dużo. Piasty muszą być czarne, ponieważ kolorowe piasty mi się nie podobają. W planach mam jeszcze top cap niebieski far&near bo kolorystycznie pasuje idealnie, oraz podkładki pod mostek również w tym kolorze. I na tym się skończą pracę upiększające rower :P

U siebie ostatecznie dałem pancerze bez omijania główki. Raz - że z przyzwyczajenia. Dwa - średnio podoba mi się krzyżowanie pancerzy z tyłu.

Fotki niebawem. Niedługo dojdzie nowy komponent :)

• 3 tygodnie później...

No dobre to one nie są, już na nich mam prawie 1,5 tys km ciśnienie utrzymuje tak na 3 atm, suche trasy w miarę przewidywalne, piasek i mokre podłoża to ich słaba strona, raz miałem flak, następne będą kenda sbe lub smart samy, jak najbardziej uniwersalna opona będzie i w cenie,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...