senjiro Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Widzę że sam zainteresowany się odezwał Ale przyznam Ci się szczerze że z tym mocowaniem przedniej przerzutki to bardzo mnie zaskoczyłeś bo pytałem u mnie w mieście na serwisie i koleś mi powiedział że nigdy się nie spotkał z takim przypadkiem i musiała to być wada konstrukcyjna niestety, bo na pancerz nie działają jakieś super mocne siły. Dobrze że cała sprawa się szczęśliwie zakończyła i jesteś zadowolony. Co do Deore/SLX to już pewny osprzęt, ale moim zdaniem jakbyś tą nieszczęsną Accere zmienił na Alivio to byś odczuł sporą różnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Używałem napędu opartego na osprzęcie Alivio w poprzednim rowerze, skradzionym mi niestety. Wtedy mi wystarczał ale teraz miałem już o klasę wyższe aspiracje. Potrzebowałem sprzętu niezbyt drogiego ale precyzyjnego i niezawodnego w każdych warunkach. Zależało mi zwłaszcza na przerzutce typu Shadow, ale z krótkim wózkiem dlatego SLX oraz sztywniejszych korbach, stąd Deore. Jak wreszcie skończę modernizację wybiorę się w góry. Może zdążę w tym roku . Co do pechowego mocowania pancerza... Ten przypadek zdarzył się natychmiast po odebraniu roweru z warsztatu (montaż korb), więc może tam zdarzyło się coś co osłabiło to mocowanie. Mechanicy próbowali naprawić to mocowanie na gwarancji (przykręcając je do ramy wkrętem do metalu ) ale następnego dnia znów odpadło. Więc udałem się do innego warsztatu gdzie przyspawano nowe mocowanie. Pewnie to rzeczywiście wyjątkowa wada tego egzemplarza, ponieważ w necie też nie znalazłem doniesień o takich przypadkach. Ogólnie uważam, że to dobry rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Ten przypadek zdarzył się natychmiast po odebraniu roweru z warsztatu (montaż korb), więc może tam zdarzyło się coś co osłabiło to mocowanie. Mechanicy próbowali naprawić to mocowanie na gwarancji (przykręcając je do ramy wkrętem do metalu ) ale następnego dnia znów odpadło. Więc udałem się do innego warsztatu gdzie przyspawano nowe mocowanie. Z tego co piszesz to wynika że to śmierdząca sprawa, jeśli faktycznie byłaby to wada fabryczna to sklep odesłałby ramę do dystrybutora i byś dostał nową. A tak pewnie coś sami uszkodzili i zeby zatrzeć sprawę próbowali to przykrecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 To raczej dobry sklep i serwis, powszechnie chwalony. Może uszkodzenie pojawiło się u nich ale tego nie zauważyli, albo to tylko wada fabryczna. Nie dojdzie się już do tego. Proponowali odesłanie do importera ale nie zgodziłem się. Nie chciałem tracić roweru w środku wakacji. Poszedłem do warsztatu, który wytwarza ramy na zamówienie, więc miał możliwość zespawania i zapłaciłem te 30 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Chyba że tak cała sprawa wyglądała, to się nie dziwię że zespawałeś to na własną rękę, nikt by nie chciał tracić roweru na wakacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 19 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Czy użytkownicy authora są w stanie powiedzieć mi czy w nowym egoiscie 2011 jest mocowanie hamulca typu pm czy poprzez adapter? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Pixon google nie gryzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Z tego zdjęcia wynika że przez adapter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 19 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Dziękuję. Szkoda, że cały czas Author klepie ramy do których potrzebny jest adapter. Pokusili się już o zmienioną średnicę główki ramy to i pm mogli zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 O ile się orientuje to wszystkie ramy carbonowe Authora maja mocowanie PM. W alu się raczej na to nie zanosi, bo w carbonie wystarczy zmienić molda, w alu jednak trzeba to dosyć precyzyjnie dospawać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Co w ogóle sądzicie o nowościach Authora na 2011, pojawiło się kilka ciekawych pierdółek - mi osobiście wpadła w oko lampka Proxima i ta tania pompka stacjonarna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Lampka może i ładna, ale brak jakichkolwiek danych dotyczących mocy światła (w lumenach), a cena zabija Pompka z kolei wydaje się nie mieć manometru, co w tym rodzaju pompki jest idiotyzmem jeśli go nie ma. W necie też nie ma jej lepszych zdjęć, przynajmniej nie w okolicach 20 sekund szukania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Bleeee faktycznie, na czeskiej stronie nic nie pisze żeby pompka miła manometr, więc trochę kicha. Chyba to bardziej zabawka dla niedzielnych turystów, którym po zmianie opony lub dętki w domu nie chce się machać zwykła pompką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golarz Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 No i stało się. Pożegnałem się z Authorem. Rowerek został rozebrany na części i został wystawiony na allegro, czekając na nowego właściciela. Powód? Nowa miłość ---> My love Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Szkoda, ale Mondraker to naprawdę wypaśny osprzęt. Z tego co widziałem na stronie to modeli ram maja tylko kilka, ale ponoc całkiem nieźle się sprawują. Niedaleko mnie mieszka kilku ludków którzy jeżdżą w RMF Mountain Dew i od zeszłego sezonu ściagają się własnie na ramach Mondraker, które bardzo sobie chwalą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Uuu konkret full tylko troche "pojechana" konstrukcja ramy i zawiechy Robi wrazenie, ale mozna prosciej Tłok dampera jest jakos zabudowany czy leci na niego całe błocko? Skok ramy rozumiem, że w okolicach 140-150? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golarz Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Skok ramy 140, centralnie na dampa nie leci za dużo ale się zdarza. Gorzej jest pod dolnym oczkiem amorka, tam potrafi się zebrać trochę syfu, czyści się w tych okolicach średnio. Ogólnie rama pierwsza klasa, zawieszka działa super. Waga roweru wynosi ~12,5 kg, wiec bardzo fajnie jak na taki skok Jak na razie jestem bardzo zadowolony, dlatego authora mocno mi nie szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 26 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 @golarz, srebrna sztyca, paskudztwo Generalnie kolorystyka jest średnia w tym rowerze. Sam sprzęt niczego sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Oki Panowie, ale dział dotyczy Authora, a kolega już należy do Teamu Moondrakera Jakieś przemyślenia odnośnie fulli Authora? Martwi jedna rzecz, że ramki nie będą sprzedawane osobno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 26 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 A mnie martwi jedno, że w Polsce jest jeszcze taka mała dostępność amortyzatorów do XC 1 1/8" - 1,5" A Author w Egoiście na 2011 obdarował swoją ramę właśnie takim patentem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golarz Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Pixon, tak jak pisałem sztyca jest nieoryginalna, ponieważ zapomnieli wsadzić do paczki. Teraz już jest białe siodło fizika i czarna sztyca mondrakera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 A mnie martwi jedno, że w Polsce jest jeszcze taka mała dostępność amortyzatorów do XC 1 1/8" - 1,5" A Author w Egoiście na 2011 obdarował swoją ramę właśnie takim patentem To akurat nie jest zbytni problem bo z tego co wiem, to stery do Egoista są z dołączoną przelotką żeby zamontować normalny widelec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 27 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 @senjiro, nie ma żadnej redukcji dołączonej do ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 To mnie w jako w sklepie zrobili Co nie zmienia faktu że takowa istnieje na pewno. Problem trochę z amorkami ,bo poza Fox`em można dostać coś z taką rurą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 28 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Znalazłem RS SID Team Ponad to na 2011 będzie sporo modeli z RS takimi rurami, z tego co patrzyłem w katalogu rowerowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.