Mod Team durnykot Napisano 1 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Siwy, skoro już naciągasz budżet do 250 pln- może skusisz się na kolejne 50 więcej http://www.allegro.pl/item1096660922_easton_monkeylite_sl_cnt_fv.html ewentualnie na RF Deus http://www.allegro.pl/item1098348490_race_face_deus_2010_nie_ritchey_truvativ_easton.html Tak, wiem- Controltech jest połowę tańszy, ale jakoś tak nijak wygląda. A nowe Deusy są normalnie przeładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saovine Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Deus faktycznie jest przeładny, ale ciężki dziad z niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 W tej cenie deus oferuje obrzydliwie wielką wagę A easton jest spoko, ale zaaa króóóótkiiii 620 mam teraz i chciałbym minimum 660. Będę się rozglądał po allegro, bo nie pali mi się tak naprawdę. Już zacząłem się zastanawiać nad odłożeniem kasy i zakupem jakiegoś fajnego "włókna" za miesiąc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 2 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Nie dogodzisz. Easton 685mm ( ale swoje waży) http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_KIEROWNICA+EA70+DH+MONKEY+BAR+2006.html?PT=53039050&PZTA=8&HNT=T&PD=53010919&WSZDZ=T Pro XCR Scandium http://www.bike-center.pl/index.php?p3135,pro-xcr-scandium-31-8-680mm-210g-gieta-kierownica Pro Carbon http://www.bike-center.pl/index.php?p3980,pro-xcr-ud-carbon-31-8-660mm-192g-kierownica-gieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 2 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Easton to kowadło w tej cenie. Pro ze scandium jeszcze w miarę, do rozważenia. Bo docięta na 660 ca. 200gram czyli niewiele więcej niż droższy odpowiednik z carbonu. Na razie wygrywa ten controltech oraz ten Race Face. Wadą controltecha jest trochę nijaki wygląd, a RF mocowanie na 25,4. Biorąc pod uwagę ich stosunek cena/waga są to 2 najlepsze kiery. Jeśli nie wymyślę nic lepszego w cenie około 200 zł to wezmę jedną albo drugą, bo jednak nie widzi mi się wydawać 500 zł na kierownicę kiedy mam do wymiany 3/4 roweru A te parę urwanych gramów za cenę 100-150 zł jakoś mnie nie przekonują. Więcej urwę kupując nowe pedały czy siodło... W każdym razie dzięki za propozycje Doceniam je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saovine Napisano 2 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Strasznie ciężkie te kiery gięte są. Ten Koryak to w sumie też całkiem fajna propozycja. Ładne mostki mają siwy a nie myślałeś o takiej kierze PRO XCR ? Wazy mniej niż 200 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 2 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 A wiesz dlaczego ona tylko tyle waży? Bo ma tylko 58 cm szerokości Patrze właśnie na noir'a i się zakochałem... )) Koryaki fajne, ale ciężkie strasznie - odpadają. Ewentualnie mostek koryaka wezmę, ale to na razie w fazie rozmyślań jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Sztyca ACP juz zamontowana, wyglada moim zdaniem o wiele lepiej niz KCNC ( fotki dzis wieczorem wrzuce ). Rogow jeszcze nie ma i chyba bede szukal Bo formicki shop zaraz po moim zamowieniu zmienil status na niedostepne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Te pierwsze rogi co miałeś carbonowe accenta najbardziej mi sie podobały Malik lotr16 ta rama author vision którą masz to rocznik 2004 ? Nie mylę się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Te pierwsze rogi co miałeś carbonowe accenta najbardziej mi sie podobały Malik lotr16 ta rama author vision którą masz to rocznik 2004 ? Nie mylę się ? Z tym ze te rogi by teraz nie pasowaly do tego co chce osiagnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Dlaczego nie pasowały ? Te nowe rogi które chcesz kupić to mają być też carbonowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Dlaczego nie pasowały ? Te nowe rogi które chcesz kupić to mają być też carbonowe ? Nowe rogi pokazalem kilka postow wyzej, beda to biale wcs'y. Karbonowe rogi accenta ktore wczesniej mialem sa super, ale to tego projektu juz nie beda pasowaly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Ok widze że chcesz aby twój rower był w białych barwach , pamiętaj że karbon nie łapie tak temperatur i dlatego jest bardzo dobry na rogi. A niedługo premiera mojego roweru na łamach forum !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Ok widze że chcesz aby twój rower był w białych barwach , pamiętaj że karbon nie łapie tak temperatur i dlatego jest bardzo dobry na rogi. A niedługo premiera mojego roweru na łamach forum !!! Ale ja nie jezdze ... w egpicie czy na pustyni Rogi ktore wybralem poprostu lepiej nawiazuja do calosci roweru... sa spojne kolorystycznie. UPDATE: Obiecane fotki sztycy: Zdjecie calosci plus jedna fotka "artystyczna" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saovine Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 No ładny, ładny A jak się na nim jeździ? I czy polecasz zakupienie korby XT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 No ładny, ładny A jak się na nim jeździ? I czy polecasz zakupienie korby XT? Powiem Ci ze na tej sztycy jezdzi mi sie o wiele lepiej niz na KCNC. A juz tlumacze dlaczego ... przy takiej konstrukcji jak KCNC podobno nie montuje sie siodelek z karbonowymi pretami. Nie dlatego ze sie moga zlamac, ale dlatego ze w trakcie uzytkowania prety pracuja ( elastycznosc karbonu ). Co skutkuje luzowaniem sie siodla w trakcie jazdy, musisz miec imbus zeby co jakis czas przykrecic siodlo. Sztyca ACP ma inny typ mocowania przy ktorym ten problem nie wystepuje - stad banan na mojej twarzy Ogolnie jestem bardzo zadowolony z niej, bo ladnie sie prezentuje i "pracuje" idealnie Co do korby XT - zero zastrzezen, porzadny sprzet za przyzwoite pieniadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saovine Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 W sumie dobrze, że pozbyłeś się KCNC, ja bym się na takim papierku bała jeździć. Fajny jest ten patent z białym siodłem i rogami takiegoż koloru - chyba zastanowię się czy u siebie nie pójść w stronę białego i tak też zrobić. PS. Ładna prędkość maksymalna. Ja miałam dwa razy 59,96 km/h, szybciej bałam się jechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Czemu bałaś się jechać szybciej ? Na równym asfalcie można by wycisnąć trochę więcej niż 75 km/h (ja akurat jechałem max 72,5 ale to asfalt i z górki hehe ). Nie masz za małego bidonu ? Bo przy tej pogodzie co jest to mi pół litra ani na 20 km nie starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saovine Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Bo ja tchórzliwa jestem i wyobrażałam sobie, że zaraz mi się rower rozpadnie przez tą prędkość , a na poważnie. Droga była ruchliwa i jak dmuchnęło we mnie kiedy mijała mnie ciężarówka, to zwolniłam trochę. Poza tym straszne dziury koło Cieszyna są w drogach Może resztą bidonów ma w koszulce poupychane Ten bidon jest fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Bo ja tchórzliwa jestem i wyobrażałam sobie, że zaraz mi się rower rozpadnie przez tą prędkość , a na poważnie. Droga była ruchliwa i jak dmuchnęło we mnie kiedy mijała mnie ciężarówka, to zwolniłam trochę. Poza tym straszne dziury koło Cieszyna są w drogach Może resztą bidonów ma w koszulce poupychane Ten bidon jest fajny Spokojnie ... na trasie mam obadane miescja gdzie moge uzupelnic bidon Po co sie dodatkowo obciazac na starcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 6 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Ile waży twój rower Malik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 6 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Wazy kolo 9400. Jak przyjda rogi to dokladnie sprawdze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 6 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 To strasznie lekki mój waży 12,7 kg Niedługo zamieszcze zdjęcia to zobaczycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Czekamy z niecierpliwością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saovine Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 No ale Malika rama waży tylko 1,5 kg, koła też 1,5 kg i amor 1,5 kg, więc te najważniejsze elementy są leciutkie. Ja np. nie zejdę poniżej 10 kg, bo rama waży około 1,7 kg, koła 1780 g a amor 1600 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.