Skocz do zawartości

Author Racing Club!!

Żbik

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Malik, zdecydowanie nie. Chyba,że pojedziesz po przysłowiowej bandzie i dasz czerwone śruby do mostka.... chociaż nie. To juz będzie lekki przerost formy nad treścią.

Saovine, ja uważam,że Malik ma wysoki poziom pierwiastka kobiecego w sobie :)

Saovine, ja uważam,że Malik ma wysoki poziom pierwiastka kobiecego w sobie :D

No no tylko bez takich mi tu :) Lubie kiedy cos wyglada w kazdym detalu tak ze mi sie podoba i sprawia mi przyjemnosc ogladajac :)

Dlatego zamowilem tez takie rogi:

Rogi-WCS-Wet-White.jpg

Kup po jednym na kazdy dzien tygodnia... :)

A tak serio uważam, że biały lepszy PONIEWAŻ:

1) w mostku masz białe albo szare kolorki w kazdym razie bialy się z nimi ładnie komponuje

2) cała rama jest BIAAAAŁAAAA :D i do niej świetnie ten kapsel podchodzi

EDIT:

Skoro mamy tu takich estetów to ja mam pytanie.

d91ad3d02a565d4d.jpg

Przymierzam się do zmiany kierownicy (możecie rzucić jakieś propozycje lekko giętej kiery o szerokości 660mm i wadze około zmierzającej do 200g ???) i rozważam o taką http://www.allegro.pl/item1099906462_kierownica_controltech_sup_mt_18sc_super_cena.html ewentualnie taką http://vtc-bikes.pl/sklep/product_info.php?cPath=31_72&products_id=419. Jak widać druga lżejsza, tańsza tylko mocowanie 25,4, a ta pierwsza ciut droższa, ale na 31,8. Rozważałem tez białego Ritcheya...

W każdym razie pytanie podstawowe brzmi - jakiego koloru komponenty do tej ramy??? Pomóżcie, bo nie wiem czy np. biała kiera i później białe siodło będzie ok? Czy to zupełne faux pas?

Z góry dzięki za pomoc :)

Kup po jednym na kazdy dzien tygodnia... :)

A tak serio uważam, że biały lepszy PONIEWAŻ:

1) w mostku masz białe albo szare kolorki w kazdym razie bialy się z nimi ładnie komponuje

2) cała rama jest BIAAAAŁAAAA :) i do niej świetnie ten kapsel podchodzi

I tak zostaje :D

• Mod Team

Siwy, z czym do ludzi? Co Ty mi tutaj jakiegoś noname'a pokazujesz?

Ten Controltech jest milusi, ale jak dla mnie to biały kolor ma się nijak do tego czegoś. Może Syntace Vector? Easton EA70 Monkey Lite XC? FSA XC-190LX? Ewentualnie cos z Syncrosa. Ale nie biały.

Bardzo dobrze, że Malik ma ten kobniecy pierwiastek w sobie - zauważa szczegóły :)

Co do białych kierownic to są one niepraktycznie, bo lakier może odpryskiwać - kierownice są narażone na uderzenia kamyków itd.

Jednak mozna wziąć biały mostek, któa tak narażany na uszkodzenia nie jest :D

Bardzo dobrze, że Malik ma ten kobniecy pierwiastek w sobie - zauważa szczegóły ;)

Co do białych kierownic to są one niepraktycznie, bo lakier może odpryskiwać - kierownice są narażone na uderzenia kamyków itd.

Jednak mozna wziąć biały mostek, któa tak narażany na uszkodzenia nie jest :)

Ahh dziekuje bardzo :D

Co do tej fotki speca - moim zdaniem czerwone elementy bardzo by pasowaly do niego. Stickery na rawkach sa czerwone wiec jakas baza jest. Ogolnie widze go w barwach black,titan,red :D Nie laduj bialego bo to bedzie wygladalo jak z czterech liter kozy ;)

Widzisz Malik...Czerwonego nie lubię i na pewno nie pójdę w tę stronę, a elementów w kolorach "titan" czy tam "magneta" (tu są fajne komponenty pro http://shimano-polska.com/publish/content/global_cycle/pl/pl/index/merken/4/mtb_koryak.html) jest jak na lekarstwo... A te PRO z linka wagą nie powalają.

Generalnie kolor ramy jest bardzo fajny, oryginalny i rzadko spotykany, ale przez to ciężko do niej dobrać coś innego poza uniwersalną czernią.

Kocie durny - zaraz rzucę okiem na te kierownice tylko ogarnę tu w pracy bajzel :thumbsup:

Widzisz Malik...Czerwonego nie lubię i na pewno nie pójdę w tę stronę, a elementów w kolorach "titan" czy tam "magneta" (tu są fajne komponenty pro http://shimano-polska.com/publish/content/global_cycle/pl/pl/index/merken/4/mtb_koryak.html) jest jak na lekarstwo... A te PRO z linka wagą nie powalają.

Generalnie kolor ramy jest bardzo fajny, oryginalny i rzadko spotykany, ale przez to ciężko do niej dobrać coś innego poza uniwersalną czernią.

Kocie durny - zaraz rzucę okiem na te kierownice tylko ogarnę tu w pracy bajzel :bomb_ie:

Te z linka graty super podchodza pod Twoja rame :thumbsup:

Z tych co podałeś najbardziej podoba mi się FSA XC-19 LX, ale cena lekko zaporowa. Wiem, że nie podałem widełek, ale po cenach kierownic, które zaproponowałem można się chyba domyśleć ile chcę na nią wydać. 80 funciaków to cena lekko kosmiczna. Poza tym za tyle to bym kupił Ritcheya Super Logica, ktory wazy 160 z groszami.

Także proszę o jakieś bardziej ludzkie propozycje :thumbsup: Max 200, no 250 zł.

Malik - systemy chłodzenia do pecetów? Zzawodowo to robisz? :bomb_ie:

Z tych co podałeś najbardziej podoba mi się FSA XC-19 LX, ale cena lekko zaporowa. Wiem, że nie podałem widełek, ale po cenach kierownic, które zaproponowałem można się chyba domyśleć ile chcę na nią wydać. 80 funciaków to cena lekko kosmiczna. Poza tym za tyle to bym kupił Ritcheya Super Logica, ktory wazy 160 z groszami.

Także proszę o jakieś bardziej ludzkie propozycje :thumbsup: Max 200, no 250 zł.

Malik - systemy chłodzenia do pecetów? Zzawodowo to robisz? :bomb_ie:

Zawodowo to jestem dentysta :P Natomiast chlodzenie ciecza to taka moja pasja ( w sumie jedna z wielu ).

To po czesci tlumaczy avatara ;)

To ktora pasta do zębów najlepsza? :whistling:

PS.Saovinko rogi muszą być białe. Jak je da równolegle do górnej rury to rower będzie wyglądał nieziemsko :) Poza tym na krańcach czerni musi być coś zgranego z białą ramą.

PS2. Malik wiem, że te graty PRO pasują kolorystycznie, ale są beznadziejne... Kierownica ciężka jak kowadło, mostek od bidy mógłby być. Nie wiem ile waży moja obecna sztyca, więc ciężko mi ją porównać do tej koryakowej.

To co, macie jeszcze jakieś propozycje na kolor gratów? Te niebieskie zaciski do kół to pozostałość z authora. Póki nie wymyślę czegoś lepszego to tu pobędą.

Ahaaaa, rozumiem już :whistling: Dzięki Siwy za uświadomienie:)

To może i ja kupię sobie białe rogi?;)

Odnośnie kiedy, to może jednak ten syntace? Fakt faktem jest drogi, ale jest to bardzo dobra marka i ma leciutkie komponenty. Jakby mnie było stać, to bym w Syntace celowała :)

Siwy - a nie myślałeś o komponentac Noir4 z Truvativa? Mają tam taką brozowawą pomaerańcz, może to by pasowało do Twojego Speca?

Mam nadzieję, że mnie źle nie odebrałaś. To "muszą" napisałem w tym sensie żeby wytłumaczyć wybór Malika :) Podejrzewam, że kierował się właśnie tym co napisałem. W Twoim rowerze białe rogi również wyglądałyby superowo.

Syntace fajny, ale kosmicznie drogi... Jakby mnie było stać...to bym miał Stumpjumpera z brainem i foxem z przodu :) Nie kupie kierownicy za 500 zł, nie ma takiej opcji. To już nawet nie chodzi o to, że teraz nie mam kasy, bo mógłbym poczekać i kupić za miesiąc, ale jest ona za droga w stosunku do ramy i ogólnie roweru.

W takim razie wezmę chyba tego controltecha. Cena jest ok, waga też mi odpowiada, a nie będzie to kolejny Ritchey albo inny klamot.

Saovine - spojrze na noir'y, ale jeśli ceny sporo przekraczają mój zakładany budżet to na patrzeniu się skończy... :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...