Malik Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Malik, tylko nie zapędź się za bardzo z tymi zmianami, bo niedługo ramę wymienisz he he A tak na poważnie, to kiedy przewidujesz zakończenie zmian? Musze parę pomysłów podkraść To sa juz ostatnie zmiany. Natomiast co do ramy ... myslalem o carbonie ale mi przeszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 27 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Malik, przyznam,że podziwiam Twój neoprenowy upór-zakładasz mimo rozczarowania i kategorycznemu NIE dla tego wynalazku. Ostatnie zmiany- taaa, jasne A propos niebieskich dodatków- wystarczająca ich ilość jest na ramie, zresztą niebieskie dodatki KCNC mają zbyt majtkowy kolor. Na zakończenie- wyjątkowośc roweru nie musi polegać na niezliczonej ilości kolorowych dodatków, sam fakt poskładania roweru na ramie niezbyt popularnego w Polsce producenta z kosekwentnie dogranymi komponentami juz stanowi o jego indywidualności. BTW- brak mi jeszcze innej korby ( Noir? )- zreszta widzę,że obrany został kierunek ( ciekawie czy świadomie) stworzenia roweru No Shimano Bike. FW66- pełen szacunek dla roweru- naprawdę nietuzinkowa maszyna. P.S. Malik, czemu zrezygnowałeś z karbonowej ramy? Jakieś konkretne przyczyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Malik, przyznam,że podziwiam Twój neoprenowy upór-zakładasz mimo rozczarowania i kategorycznemu NIE dla tego wynalazku. Ostatnie zmiany- taaa, jasne A propos niebieskich dodatków- wystarczająca ich ilość jest na ramie, zresztą niebieskie dodatki KCNC mają zbyt majtkowy kolor. Na zakończenie- wyjątkowośc roweru nie musi polegać na niezliczonej ilości kolorowych dodatków, sam fakt poskładania roweru na ramie niezbyt popularnego w Polsce producenta z kosekwentnie dogranymi komponentami juz stanowi o jego indywidualności. BTW- brak mi jeszcze innej korby ( Noir? )- zreszta widzę,że obrany został kierunek ( ciekawie czy świadomie) stworzenia roweru No Shimano Bike. FW66- pełen szacunek dla roweru- naprawdę nietuzinkowa maszyna. P.S. Malik, czemu zrezygnowałeś z karbonowej ramy? Jakieś konkretne przyczyny? Wiesz co to nawyk z projektowania chlodzenia ciecza w kompach. Musze to zobaczyc na wlasne oczy aby stwierdzic czy dana kolorystyka pasuje do ogolu czy nie. Dlatego chce sprobowac... nie bedzie pasowalo to sie pozniej zmieni, nie widze w tym zadnego problemu. Zgodze sie z Toba co do odcienia blue od KCNC - nie pasowal mi do konca... cos w nim bylo nie tak. Stad kierunek kolorystyczny black carbon/white plus male ( bardzo male ) wstawki red - nawiazujace do nielubianych kol i hamulcow. Poskladam wszystko i bedziemy komentowac ... kolo srody ma wszystko przyjsc. Kolejna sprawa rama ... nie zrezygnowalem kategorycznie Na ten rok bedzie taki rower, aaaaa w przyszlym moze ta rama zagosci: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Kocie, ale z tym "mało popularnym producentem" to trochę przegiąłeś. Wystarczy wejść na BS by zobaczyć, że Author to jedna z najpopularniejszych marek rowerów w Polsce zaraz obok Kellysów, Merid i Giantów. Fakt, że 3/4 z tych rowerów to tanie modele mające się nijak do omawianego tu egoisty. A mając na myśli oryginalność roweru nie mówiłem o niezliczonej ilości kolorowych dodatków, a raczej o ich przemyślanym doborze, który sprawia, że rower wyróżnia się z tłumu nie tylko za sprawą malowania samej ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Większych fotek wrzucać nie możecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 27 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Siwy, pisząc "mało popularny" miałem na myśli ogólne postrzeganie Authora jako marki niezbyt godnej zaufania. Kilroy, możemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ok w przerwach nauki do wszczecia postanowilem nastepujaca rzecz... Wraca niebieski neopren ( juz ladnie wymyty ) jako nawiazanie do niebieskiego akcentu na ramie i mojej koszulki , czerwony caps na kierownice jako nawiazanie do kol ( w glownej mierze ) oraz do czerwonych elementow w sterowni, czarne zaciski kol i sztycy - uklon w strone carbonu w rowerze i wszystko co black. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Acha, ok. Nie zrozumiałem Cie w takim razie. Authory są bardzo okej, moim zdaniem i obsługę klienta mają spoko. Napisałem maila do nich czy by mi nie podesłali naklejek do ganga (jak chciałem go malować) i odpowiedź prośbą o podanie adresu. Po miesiącu przyszedł list, a w nim arkusz naklejek Niestety nie do ganga, a ogólne authorowskie, bo tych konkretnych już nie mieli. Malik - no ok, zobaczymy jak to będzie wyglądało Powiem Ci tylko, że dałbym wiele za to żeby mój spec miał biało-niebieskie malowanie, bo marzy mi się taki rowerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Malik, a co robisz z częściami które zamieniasz? Trafiają na allegro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Sa sprzedawane. W dziale SPRZEDAM sa wystawione czesci KCNC ktore sprzedaje. a co myslicie o bialych chwytach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golarz Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ładnie by wyglądały, ale wg mnie są strasznie niepraktyczne, niestety. Szybko się brudzą i ciężko się je czyści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Hmmm wzialbym gumowe to latwo by sie je czyscilo Cos takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golarz Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Przerabiałem podobne. Kurz i brud w tych rowkach to tragedia Zmieniłem na czarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Przerabiałem podobne. Kurz i brud w tych rowkach to tragedia Zmieniłem na czarne Szczotka, mydlo i ogien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saovine Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ale te gripy są twarde strasznie i niewygodne. Poza tym ciężki jak diabli, ponad 100 g ważą. Malik, zostaw te z Accenta - bardzo ładnie wyglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Zawsze slucham kobiet wiec zostawiam jak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saovine Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Authorów jest bardzo dużo, nawet na mojej wsi, gdzie nie ma dużego sklepu z Authorami tylko jakieś takie dwa małe. Sama miałam Authora Basica przez 3 miechy, ale się go pozbyłam Odnośnie odcieni niebieskiego i czerwieni KCNC, to wszystkie firmy mają takie same odcienie, przynajmniej ja tak zauważyłam. chyba innego odcienia jak na razie nie da się osiągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Jaki kolor kapsla najlepszy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saovine Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 biały <yes> Edit: chociaż nie. Czarny jest najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Czyli czarny - carbon ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saovine Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Tak, czarny carbon. Ładnie się łączy z mostkiem - jednolity kolor jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Ja tam jestem za białym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotr16 Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Też jestem za czarnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 kuurde 2-1 dla carbon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sancho Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Ja widzę tam czerwony, pasuje do elementów klamek i napisu na mostku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.