Skocz do zawartości

Author Racing Club!!

Żbik

Rekomendowane odpowiedzi

Czerwone pasowałyby do piast, szprych, kokpitu, no ale niebieskie ładnie się komponują z malowaniem ramy. Ja bym zostawił. Chociaż wyjątkowi esteci mogą narzekać, że odcień tych elementów jest inny niż niebieskie wstawki na ramie :P

Dojdzie jeszcze mostek authora rowniez z akcentami czerwonymi i teraz wlasnie nie wiem czy dac elemnty czarne czy np. czerwone. Ogolnie myslalem zeby kapsel dac czerwony, zacisk na sztyce - czarny, zapinki do kol czerowne lub czarne.

Dzisiaj zrobiłem zakupy.

Pedały SPD[/b]- Shimano M540

Buty SPD- Shimano M076

Licznik- Sigma 1009

Zamówiłem też mostek authora i rogi accent karbonowe rzecz jasna :)

Jutro jadę na pierwszą trasę z SPD.

Specyfikacja prezentuje się następująco(jak dojdzie zamówienie):

Rama- Author Vision

Amortyzator- Manitou Axel 100mm

Obręcze- Alexrims DP20

Piasty- Dartmoor

Opony przód / tył- Panaracer 26" 2.1

Manetki- Shimano Deore XT

Kaseta- Shimano Deore XT

Korba- Shimano Deore XT

Przerzutka przednia- Shimano Deore XT

Przerzutka tylna- Shimano Deore XT

Łańcuch- Shimano HG93

Pedały- Shimano PD-M540

Hamulce- Hayes Stroker Ryde

Tarcze- Ashima ARO-08 (obecnie oryginalne Hayesa)

Kierownica- BBB Carbon

Mostek- Author ACP-ST-208 Carbon

Rogi- Accent Ac Race Carbon

Sztyca- Accent Carbon

Siodełko- San Marco SKN

Buty- Shimano M076

Kask- MET

Zdjęcia:

dsc06248lr.jpg

dsc06249m.jpg

dsc06251p.jpg

dsc06252i.jpg

dsc06254.jpg

• Mod Team

Dojdzie jeszcze mostek authora rowniez z akcentami czerwonymi i teraz wlasnie nie wiem czy dac elemnty czarne czy np. czerwone. Ogolnie myslalem zeby kapsel dac czerwony, zacisk na sztyce - czarny, zapinki do kol czerowne lub czarne.

Malik, moim prywatnym zdaniem czerwone dodatki mają się nijak do ogólnego wyglądu roweru. Pomijając piasty i skromną ilość czerwonego na kierownicy i mostku, Twój rower kolorystycznie oscyluje w barwach niebiesko-białych. Wg mnie :

- zaciski kół czarne lub srebrne polerowane

- zacisk sztycy czarny

- kapsel czerwony ( do kompletu z elementami sztycy i kokpitu )

Osobiście przeniósłbym licznik na mostek- kokpit będzie wyglądał od przodu znacznie lepiej.

Malik, moim prywatnym zdaniem czerwone dodatki mają się nijak do ogólnego wyglądu roweru. Pomijając piasty i skromną ilość czerwonego na kierownicy i mostku, Twój rower kolorystycznie oscyluje w barwach niebiesko-białych. Wg mnie :

- zaciski kół czarne lub srebrne polerowane

- zacisk sztycy czarny

- kapsel czerwony ( do kompletu z elementami sztycy i kokpitu )

Osobiście przeniósłbym licznik na mostek- kokpit będzie wyglądał od przodu znacznie lepiej.

I takiej odpowiedzi sie spodziewalem :( Super czyli dajemy tak: czarne zaciski do kol, czarny zacisk na sztyce i czerwony kapsel - koniec modyfikacji :D

A moim zdaniem (wtrącę się w rozmowę bo rower Malika bardzo mi się podoba) nie dawałabym za dużo czerwonego. Jakoś mi się to gryzie z ogólnym wyglądem roweru. Jak zobaczyłam, że Malik kupił Crossmaxy i ma piasty czerwone, to stwierdziłam, że szkoda, bo ta czerwień nie pasuje do ogólnego wyglądu roweru.

Można już przeboleć, to że te koła są czerwone, ale dla mnie to najlepiej by wyglądał w kolorystyce biało-niebiesko-czarnej. dodałabym też elementy carbonowe raczej niż aluminium, a jeśli aluminium to błyszczące.

Zaciski do kół dałabym białe. Top cap zostawiła niebieski. Kółka w przerzutce bardzo ładnie wyglądają (chociaż potem już nie bardzo widać jaki to kolor, jak się jeździ ;) )

Rower ma bardzo dobry (i drogi) osprzęt więc jeśli chodzi o sztycę, mostek i kierę to bym proponowała:

- sztyca Thomson Elite

- mostek Thomson Elite X4

- kierownica Race Face Next XC Flat

Sztyca Thomsona jest nie do złamania i świetnie wykonana, więc warta jest swojej ceny (około 350 zł)

Jeśli zaś chodzi o resztę, to zacisk zmieniłabym na czarny albo biały połysk.

Nokony mogłyby być niebieskie, ale skoro już są białe - i tak bardzo ładnie się to prezentuje.

Ja osobiście następne pancerze kupię z Jagwire.

Malik - nie chrupią Ci jeszcze te nokony?

A moim zdaniem (wtrącę się w rozmowę bo rower Malika bardzo mi się podoba) nie dawałabym za dużo czerwonego. Jakoś mi się to gryzie z ogólnym wyglądem roweru. Jak zobaczyłam, że Malik kupił Crossmaxy i ma piasty czerwone, to stwierdziłam, że szkoda, bo ta czerwień nie pasuje do ogólnego wyglądu roweru.

Można już przeboleć, to że te koła są czerwone, ale dla mnie to najlepiej by wyglądał w kolorystyce biało-niebiesko-czarnej. dodałabym też elementy carbonowe raczej niż aluminium, a jeśli aluminium to błyszczące.

Zaciski do kół dałabym białe. Top cap zostawiła niebieski. Kółka w przerzutce bardzo ładnie wyglądają (chociaż potem już nie bardzo widać jaki to kolor, jak się jeździ ;) )

Rower ma bardzo dobry (i drogi) osprzęt więc jeśli chodzi o sztycę, mostek i kierę to bym proponowała:

- sztyca Thomson Elite

- mostek Thomson Elite X4

- kierownica Race Face Next XC Flat

Sztyca Thomsona jest nie do złamania i świetnie wykonana, więc warta jest swojej ceny (około 350 zł)

Jeśli zaś chodzi o resztę, to zacisk zmieniłabym na czarny albo biały połysk.

Nokony mogłyby być niebieskie, ale skoro już są białe - i tak bardzo ładnie się to prezentuje.

Ja osobiście następne pancerze kupię z Jagwire.

Malik - nie chrupią Ci jeszcze te nokony?

Nie musisz sie obawiac, czerwonego nie bedzie duzo. Glownie sie skupie na kolorze black carbon/white. Dlatego wybor padl na czarne zaciski do kol, czarny zacisk sztycy oraz czerwony caps na mostek. Wybralem temu czerwony gdyz bedzie nawiazywal do czerwonych elementow w sterowni. Sztyce udalo mi sie kupic ostatnia z tej serii authora w velo. Juz jest nie do dostania :/ Czyli podsumowujac wraca carbon i delikatna zmiana kolorystyczna.

Mostek:

7.jpg

Sztyca:

acp-208-27_bigi12z.jpg

Popieram zdanie koleżanki - jak kupiłeś koła z czerwonymi piastami to się lekko zawiodłem. Teraz wkładasz te czarne elementy z czerwonymi wstawkami to już w ogóle porażka.

Miałem nadzieję, że pociągniesz biało-niebieski temat - byłoby oryginalniej, bo rowerów z czarnymi kierownicami, mostkami i sztycami jest od groma... Szkoda, szkoda.

Osobiście uważam, że zaciski do kół, top cap i zacisk sztycy są okej. To co z tego, że inny odcień? Są to elementy "wykańczające" ramę, w sensie, że są na jej końcach - dosłownie, mogą więc załamywać nieco kolorystykę reszty roweru.

PS.I zdjales te niebieskie neopreny? Już ich nie będzie?

Trochę nie bardzo ten Egoist będzie z tym wyglądał...Niebieski lepszy :)

Mam troszke inne zdanie, no ale coz zobaczymy po zmianach. Co do neoprenu... hmmm zobaczymy. Mam jeszcze w kolorze czarnym wiec z ciekawosci zaloze i sprawdze jak wyglada.

Eee... No cóż są gusta i guściki. Spytałeś Nas o zdanie to każdy powiedział co sądzi. Ostateczna decyzja i tak należy do Ciebie.

Kubek - A-gang już wrócił :) Dokładny opis tu-> OPIS

zdjecie,pelne,111614,pokrak.jpg

zdjecie,pelne,111615,zmieniarka.jpg

Kiepska fotka, wiem, robiona telefonem w podziemnym garażu w pracy. Postaram się w tygodniu zrobić coś lepszego.

Od razu mówię, że zdaję sobie sprawę, że trochę "wiejsko" wygląda z tą kierownicą i w ogóle, ale...tak ma być. Ma nie przyciągać wzroku i nie wyglądać na łakomy kąsek dla złodzieja.

A jeździ miodnie tylko blat muszę założyć większy, bo 44T jest ciut za mało.

Eee... No cóż są gusta i guściki. Spytałeś Nas o zdanie to każdy powiedział co sądzi. Ostateczna decyzja i tak należy do Ciebie.

Zawsze mozna to zmienic... sprobujemy z inna kolorystka i ocenicie :)

Zawsze mozna to zmienic... sprobujemy z inna kolorystka i ocenicie :down:

Znalazlem czarny neo, wyglad do oceny:

dsc_35471j3b.jpg

dsc_3548rvtf.jpg

dsc_3558nv5p.jpg

dsc_3559ewjk.jpg

Z czarnym neoprenem nie jest źle, ale z niebieskim było lepiej.

Z tym czyszczeniem to Cię podziwiam. Mnie się nie chce co jazdę tak czyścić roweru. Co więcej, któraś firma, chyba Santa, przeprowadziła badania i wykazały one, że rowery często myte częściej się psują :P Z tym, że chodziło tu chyba o elementy zawieszenia, a nie HT, ale... :teehee: Częste mycie skraca życie... :) Skóra się ściera i człowiek umiera :)

Malik - WIĘCEJ NIEBIESKIEGO! Masz tak za######iste malowanie ramy i możliwość stworzenia roweru innego niż wszystkie. Dołóż do niej więcej niebieskiego. Jak wyrzucisz niebieskie zaciski kół i sztycy no i top cap to...Straci swój urok i tyle. Takie moje zdanie.

Nie będę oryginalny jak powiem, że maszyna Malika to najładniejszy Author jakiego widziałem.

I jeden z najfajniejszych rowerów w ogóle.

Ta biało-niebieska rama jest po prostu piękna :teehee:

Jednak ja bym zdjął te osłony goleni.

Na dobrych amorach brud nie robi wrażenia, a te neopreny zawsze dziwnie wyglądają.

A wszystkie niebieskie części które są, niech zostaną - ale więcej nie dokładaj.

W przyszłości może przymierzyłbym jakąś korbę z czarnymi ramionami.

Natomiast świetnie pasują te koła z czerwonymi piastami (właśnie dla tego że są czerwone).

Nie wiem czy jest już w klubie jakiś cross, ale postanowiłem pokazać swój bo w końcu na ramie Authora.

Z resztą składałem go bardziej jako MTB na kołach 28", niż typowy cross.

Miał być lekki i szybki, ale dający radę w trudniejszym terenie.

I wyszedł z tego chyba całkiem fajny rower :)

obraz012y.jpg

obraz020w.jpg

Torebka Kellysa została po poprzedniku (Kelly's Exquisite) :P

Ja bym też zdjęła te neopreny. Poza tym jak rower jest tak pucowany, to z amorem bez neoprenu nic się nie stanie :P

Racja jest z tym, że niebieskie zaciski, niebieski top cap nadają smaczek rowerowi - nie zmieniałabym ich.

Moim zdaniem ten czerwony będzie tak troszkę ni w pięć ni w dziesięć, ale to tylko moje zdanie (sama kolorystycznie dobieram kolory osprzętu do ramy czarno-biało-czerwonej).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...