Skocz do zawartości

Author Racing Club!!

Żbik

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie to ja też opuszczam klub... :) (nie mogłem się dłużej z tym ukrywać :P) Powód jest następujący:

dsc00201sf.jpg

Z ramą Visiona na razie nie wiem co zrobić. Albo pójdzie pod młotek aukcyjny albo zrobię z niej sobie rower na szosę ;)

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich. Z chęcią dołączę do klubu. Dzisiaj poskładałem mojego Visiona

:) Jest to mój pierwszy poważniejszy rower, ponieważ poprzedni to Mexller Solaris.. Byłem dzisiaj na pierwszej jeździe i nie ma porównania do Mexllera. Jakby z malucha do mercedesa :D

Fotki

dsc05998u.jpg

dsc05991z.jpg

dsc05978n.jpg

dsc05982e.jpg

dsc05985.jpg

dsc06003iw.jpg

dsc05992.jpg

dsc05993n.jpg

Moje plany to tak:

1. Zmienić pedały na SPD

2. Zmienić mostek na Ritchey WCS Carbon

3. Kupić rogi Ritchey WCS Carbon

4. Zmienić licznik na coś porządnego

5. Zmiana kierownicy na Ritchey WCS Carbon

6. Kupić koszyczek rzecz jasna karbonowy

7. Zmienić amor na SID'a lub Fox'a.

Co sądzicie o moim Visionie? :P

Szczerze to znam się z Malikiem i to on mi załatwił ramę i amor. Opony ( tak Panaracery) i koła są z jego Visiona. Pedały są priorytetem. Na SKNie póki co fajnie, ale przejechałem dzisiaj tylko 35km, więc nie jestem w stanie powiedzieć co i jak dokładnie. Jutro wybieram się na dłuższą trasę, więc zobaczymy :) Czemu WCS? hmm jakoś tam mi wpadł w oko :)

Jakie SPD i buty polecacie?

Bardzo fajnie Ci wyszedl Adrian ten vision :D Az lezka w oku sie kreci jak go widze, gdyz w wiekszej czesci byl moj:) Mam nadzieje, ze bedzie Ci dobrze sluzyl.

To ja tez odswieze troszke... na chwile obecna egoista prezentuje sie tak:

dsc_33632fxn.jpg

dsc_33285g2j.jpg

dsc_3332adrp.jpg

dsc_3333ccer.jpg

dsc_33342g4b.jpg

dsc_33390esg.jpg

dsc_3350acjh.jpg

dsc_3359iglv.jpg

dsc_3374lc7b.jpg

dsc_3413ih0a.jpg

• Mod Team

Malik, a prosiłem....

Kilka pytań.

Dlaczego i co było powodem:

- zmiany tarczy hamulcowych ( napisz o ewentualnych różnicach w pracy)

- zmiany siodełka ( chociaż się domyślam)

- kokpitu ( pewnie waga,ale wg mnie kierownica BBB jest ładniejsza, ogólnie kokpit KCNC się mi nie podoba- ale o gustach ...).

Żebyś nie popadł w samozachwyt :) : korba XT nic a nic nie pasuje. Noir bylby na miejscu, ewentualnie RF Next lub Deus.

No i zacisk podsiodłowy- koniecznie inny kolor.

Czy już pisałem,że ładny?

No i na koniec- jakie wrażenia związane z ta ramą? Planuje wymianę mojej dotychczasowej ramy Egoist na nowa- pytanie czy warto? Jak lakier? Jak ogolne wykonanie?

Malik, a prosiłem....

Kilka pytań.

Dlaczego i co było powodem:

- zmiany tarczy hamulcowych ( napisz o ewentualnych różnicach w pracy)

- zmiany siodełka ( chociaż się domyślam)

- kokpitu ( pewnie waga,ale wg mnie kierownica BBB jest ładniejsza, ogólnie kokpit KCNC się mi nie podoba- ale o gustach ...).

Żebyś nie popadł w samozachwyt :) : korba XT nic a nic nie pasuje. Noir bylby na miejscu, ewentualnie RF Next lub Deus.

No i zacisk podsiodłowy- koniecznie inny kolor.

Czy już pisałem,że ładny?

No i na koniec- jakie wrażenia związane z ta ramą? Planuje wymianę mojej dotychczasowej ramy Egoist na nowa- pytanie czy warto? Jak lakier? Jak ogolne wykonanie?

Wiem, wiem mowiles :)

wiec tak:

1. Zmiana tarcz na Aligator WIND-CUTTER-Ti byla podyktowana tym, ze kompletnie sie zawiodlem na fabrycznych avidowskich tarczach. Hamulce piszczaly jak dzikie, tylni hebel wprowadzal na zjazdach cala rama w drgania. Dlatego wsadzilem juz wczesniej sprawdzone aligatory ( mialem je tez w visionie z hayes'ami ). Po zalozeniu wszystkie problemy zniknely, heble w koncu hamuja jak powinny. Zero problemow. Skutecznosc bardzo wysoka, nie nagrzewaja sie tak jak avidy.

2. Siodlo zmienilem, boooo zawsze chcialem miec Carbonio :) Byla okazja to wzialem ... i jestem bardzo zadowolony. Pomimo ze wyglada na "deche" - jest bardzo wygodne.

3. Kokpit KCNC, jest naprawde ok, wagowo nie ma sprzetu ktory moglby mu dorownac. Szukalem dlugo i nie znalazlem. Jest jest mozliwe ze na jego miejsce wejdzie cos innego. Zobaczymy.

4. Korba XT wpadla temu, ze juz fundusze siegly dna. W przyszlosci cos innego sie wsadzi. Jak na razie naped spisuje sie bardzo fajnie wiec w tej kwestii zadnych zmian nie przewiduje.

5. Zacisk podsiodlowy byl kupiony na samym poczatku. Tak samo ja zaciski w kolach. W tym momencie kolor juz tez mi nie pasuje, wiec pewnie wsadze cos innego z biegem czasu.

6. Rama - jestem z niej mega zadowolony. Katy sa inne niz w visionie i moze temu lepiej mi sie jezdzi. Lakier to hmmm chyba najslabszy punkt authora. Jest bardzo delikatny wiec latwo go uszkodzic. Ogolnie mowiac: wykonanie samej ramy jest ok, do pelni szczescia brakuje porzadnego lakieru.

Dzięki wszystkim za miłe słowa na temat mojego Visiona. Waga łazienkowa wskazuje 13,8kg.

Kurcze Łukasz też Cię proszę, żebyś już nie wstawiał tu zdjęć, bo jak patrzę na tego Egoista to mój rower na złom tylko ;p

Kilka nowych zdjęć z dzisiejszego wypadu.

dsc06042g.jpg

dsc06095nm.jpg

dsc06098t.jpg

dsc06100.jpg

dsc06107y.jpg

dsc06117q.jpg

dsc06118h.jpg

dsc06121e.jpg

dsc06135p.jpg

Po wypadzie stwierdziłem, że rowerek jest super. Na razie muszę dotrzeć hamulce. Po jeździe na tym San Marco cztery litery trochę bolą, ale mam nadzieję, że się przyzwyczaję.

Więcej zdjęć na http://picasaweb.google.pl/adrian.wodzislaw

Efekty akustyczne w Avidach to,jak widzę, normalna normalność.

Troche dziwi mnie fakt,że Author jakoś nic nie zmienia w kwestii lakieru, no ale cóż.

Niemniej jednak- masz chyba naładniejszego ( oczywiście oprócz mojego) Authora na forum.

Oczywiscie ze Twoj jest najpiekniejszy ;) Zastanawiam sie jaka sterownie wziac ... jakies sugestie ?

Malik zabierz stąd te zdjecia czlowieku, bo w kompleksy innych wpędzasz... Ten rower jest boski, po prostu niemożliwy :)

Genialnie skomponowany....Achhh :)

Popieram Durnegokota, najladniejszy author na forum i jeden z ladniejszych rowerow na forum :) Oczywiscie oprocz mojego ;)))

Vision prezentuje się świetnie, ale trochę kurcze ciężkawy jak na HT.

• Mod Team

Lotr16, nie przesadzaj. Twójemu Visionowi nic nie dolega. Jedynie może amorek na jakieś R7. Prywanie zmieniłbym tarcze na Ashimy z czarnym malowaniem. Ten czerwony trochę ginie na tle ramy. Pedały SPD- wybór przeogromny,ale moje propozycje to

- Shimano 540 ( wiadomo, chociaż moje mnie rozczarowały)

- Exustary PM25 ( system SPD ,ale znacznie lżejsze od 540)

- Look Quartz ( bardzo lekkie )

- Time ATAC ( bardzo trwałe )

- no i Cranki

Buty to sprawa bardzo indywidualna. Shimano, Spec, Scott, Mavic, Sidi- granica są tylko Twoje fundusze.

Ciekawe ,kiedy się poddasz z SKNem ;)

Lotr16, nie przesadzaj. Twójemu Visionowi nic nie dolega. Jedynie może amorek na jakieś R7. Prywanie zmieniłbym tarcze na Ashimy z czarnym malowaniem. Ten czerwony trochę ginie na tle ramy. Pedały SPD- wybór przeogromny,ale moje propozycje to

- Shimano 540 ( wiadomo, chociaż moje mnie rozczarowały)

- Exustary PM25 ( system SPD ,ale znacznie lżejsze od 540)

- Look Quartz ( bardzo lekkie )

- Time ATAC ( bardzo trwałe )

- no i Cranki

Buty to sprawa bardzo indywidualna. Shimano, Spec, Scott, Mavic, Sidi- granica są tylko Twoje fundusze.

Ciekawe ,kiedy się poddasz z SKNem :)

Lotr ma opcje kupienia RS Recon Race Solo Air 2010 ;) Wiec ma o czym myslec. A co do SKN, bez przesady - miodzio siodlo ... tylko pupcia musi sie przyzwyczaic hahahah :)

• Mod Team

Oczywiscie ze Twoj jest najpiekniejszy ;) Zastanawiam sie jaka sterownie wziac ... jakies sugestie ?

Sterownie? Kierownice i td? Sugestie? I owszem

Kierownica

http://www.syntace.com/index.cfm?pid=3&pk=387

Mostek

http://www.syntace.com/index.cfm?pid=3&pk=390

Ewentualnie Eastona

Kierownica

http://www.eastoncycling.com/mountain/products/bars/ec90-278

mostek

http://www.eastoncycling.com/mountain/products/stems/ea90

Dosyć długi czas uzytkowałem kokpit Eastona EA70 i byłem bardzo zadowolony. Ale plecy zmusiły mnie do giętej kierownicy, co w sumie wyszło mi na dobre.

Syntace i Easton to raczej rzadko spotykane wPolsce komponenty- co w zetnieciu z tez rzadkę ramą ,jaka masz da bardzo ciekawy efekt.

Ritchey jest wszędzie.

No, to fakt, że mam okazję kupić po bdb cenie ten amorek. Muszę pomyśleć i porozmawiać, bo i tak już fundusze są naruszone ostro. SKN ma jeszcze szansę zostać, zobaczymy za tydzień ;)

Malik ja bym wybrał sterownie- Ritchey WCS Carbon, sam chcę ją kupić w przyszłości

• Mod Team

Zastanawiam sie czy 120mm mostek ktory mam to nie za krotki... moze dac 130mm ?

130mm? To ile Ty masz wzrostu? 195 cm? i właściwie dlaczego chcesz tak długi mostek? Czyzbyś miał odczucie,że siedząc na rowerze jesteś za bardzo skurczony( ręce masz za blisko tułowia)?

Może rzuć okiem na komponenty firmy 3T ( prawie kultowa marka w komponentach szosowych, od dwóch lat także w MTB). Tego raczej często nie spotkasz, a klasowo to w okolicach Eastona jeśli nie wyżej.

http://wertykal.com/3T_ARX_TEAM-32.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...